۱۲ هزار و ۵۰۰ اسیر عراقی پس از پایان جنگ به درخواست خودشان به عراق بازنگشتند

امیر فولادی با اشاره به تربیت ۹۵۰ حافظ کل قرآن در میان اسرای عراقی گفت: ۱۲ هزار و ۵۰۰ اسیر عراقی پس از پایان جنگ به درخواست خودشان به عراق بازنگشتند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، امیر سرتیپ دوم «محمدرضا فولادی» در نشست خبری با اصحاب رسانه با تبریک هفته دفاع مقدس گفت: هفته دفاع مقدس قله ایستادگی ملت ایران اسلامی است که توانستند با بصیرت الهی و شعور سیاسی در مقابل استکبار جهانی و صهیونیسم قد علم کنند و پیروزی عزتمندانه ای را رقم بزنند. نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی نظامی قدرتمند و مهربان است.

 

رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش ادامه داد: حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس، خودباوری، مقاومت، ایثار و شهادت و ترویج این روحیه رسالت اصلی ماست. همچنین تبیین عملکرد ارتش در دفاع مقدس، تجدید میثاق با آرمان های امام و شهدا، دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم نیز از دیگر اهداف این سازمان است.

 

این مقام مسئول در مرکز حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ادامه داد: راهبرد ما ارایه اقتدار دفاعی و تقویت قدرت بازدارندگی در اولین روز از هفته دفاع مقدس با رژه باشکوه نیروهای مسلح در تهران و بندر عباس و کلیه مراکز استان ها است تا گوشه ای از آمادگی و توانمندی رزمی نیروهای مسلح به نمایش گذاشته می شود.

 

وی با اشاره به صبحگاه های مشترک نیروهای مسلح ادامه داد: تبیین نقش ولی فقیه در حماسه و پیروزی ها و وحدت نیروهای مسلح از دیگر اهداف این سازمان است که در کنار این امر به ترویج روحیه جهادی و شهادت طلبی و همچنین انتشار فرهنگ بسیج اقدام می شود.

 

وی در مورد شعارهای ارتش ادامه داد: تجربه دیروز تعالی امروز، شعار ما توانستیم، ارتش انقلابی ارتش فدای ملت و ارتش ماموریت محور از جمله شعارهای محوری است که از ابتدای انتصاب فرمانده کل ارتش بر آن تاکید شده است که در این شعارها بر سه محور توانمندی، دانش و مهارت، معنویت و آمادگی تاکید شده است.

 

وی با اشاره به همزمانی هفته دفاع مقدس و ایام محرم گفت: در سیاست اجرایی هفته دفاع مقدس به دلیل این تناصب برنامه ها با محوریت بصیرت افزایی، تلفیق با عبرت های عاشورا و فرهنگ دفاع مقدس و چهار دهه مقاومت است.

 

وی با تاکید بر نقش سربازان در دفاع مقدس و شهدای پرواز در هشت سال جنگ تحمیلی گفت: دو میلیون و 640 هزار نفر سرباز در طی دوران دفاع مقدس به خدمت پرداختند که از این تعداد 39 هزار و 600 نفر به شهادت رسیدند که چهل درصد از نیروهای دفاع مقدس را تشکیل می دادند.

 

وی با تاکید بر تقویت روحیه اقتدار، همیت، غرور در دوران سربازی خاطرنشان کرد: به همین منظور حماسه تجلیل از شهدای سرباز با حضور فرمانده کل ارتش در جمع سربازان دفاع مقدس برگزار می شود.  همچنین نکوداشت عملیات ثامن الائمه در این هفته با بازگویی این عملیات اجرا می شود.

 

امیر فولادی با بیان اینکه ارتش جمهوری اسلامی از 31 شهریور 59 در مقابل حمله های دشمن ایستادگی کرد، افزود: ارتش نه تنها در زمان انقلاب بلکه پس از پیروزی انقلاب و قبل از آغاز جنگ نیز دفاع را آغاز کرد. ارتش ما ارتش ولایی است. در حقیقت ارتش 10 سال با دشمن مقابله کرد و قبل از شروع جنگ تحمیلی در جبهه ها بود. توطئه های دشمنان دقیقا از فردای انقلاب آغاز شد و ارتش تنها بازوی نظام مقدس جمهوری اسلامی بود که در مناطق جنوب و شرق وارد عمل شود.

 

وی با اشاره به طرح های ویژه ارتش در دفاع مقدس گفت: طرح ذوالفقار از جمله طرح هایی بودند که در دوم، سوم و چهارم مهر ماه در یگان های تکاور منجیل و بوشهر در منطقه آبادان و خوزستان اجرا شد. در این طرح ارتش با اقتدار تمام به دفاع از کشور پرداخت.

 

رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش خاطرنشان کرد: ارتش در هفته اول دشمن را زمین گیر کرد و دشمن پشت رودخانه کرخه متوقف شد و دشمن را تثبیت کرد و مانع پیشروی آن شد. در آن زمان هنوز بسیج و سپاه شکل عملیات رزمی نداشتند.

 

وی ادامه داد: صدام در همان روزهای اول خواستار آتش بس شد. ارتش توانست در سه مرحله دشمن را متوقف کند و جلوی نفوذ دشمن را بگیرد. ارتش با پدافند و ایجاد موانع آرایشی استقرار خود را در مناطق جنگی اعلام کرد. این امر نشان دهنده آمادگی کامل ارتش در آغاز دفاع مقدس بود. در پی ادامه دفاع مقدس نیز آفندهای بزرگی در سطح بسیار وسیع توسط ارتش اجرا شد.

 

وی با بیان اینکه نیروی زمینی ستون فقرات ارتش است، گفت: نیروی زمینی در سال اول دشمن را زمین گیر کرد. این نیرو توانست عملیات های محوری را اجرا کند و بالغ بر 170 عملیات کوچک و بزرگ در سال اول توسط این نیرو اجرا شد. در واقع در سال اول جنگ شاهد یکه تازی نیروی هوایی ارتش در عمق خاک دشمن و صیانت نیروی دریایی در خلیج فارس و دفاع از مرزهای آبی و همچنین حاکمیت نیروی دریایی در جبهه ها هستیم.

 

امیر فولادی خاطرنشان کرد: 424 نبرد زمینی در طی دوران دفاع مقدس توسط نیروهای زمینی ارتش شکل گرفت و 159 عملیات مستقل توسط ارتش اجرا شد.  

 

رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش ادامه داد: همچنین 157 عملیات مشترک میان سپاه و ارتش برگزار شد و 108 عملیات مستقل نیز توسط نیروهای سپاه اجرا شد که در این عملیات ها نیز شاهد پشتیبانی های نیروهای هوایی و هوانیروز در عملیات های سپاه بودیم.

 

وی با بیان اینکه نیروی زمینی در دوران دفاع مقدس خوش درخشید، ادامه داد: از 48 هزار شهید 46 هزار شهید متعلق به نیروی زمینی محوری است و از میان 46 هزار شهید نیروی زمینی 15 هزار شهید به عنوان توپچی معرفی شدند که به اذعان اسرای عراقی بیشترین تلفات از توپخانه به آنها وارد شد و در طی دفاع مقدس پنج میلیون توپ به اهداف دشمن شلیک شد.

 

امیر فولادی ادامه داد: تخلیه مجروحان، پشتیبانی غذایی و دارویی، بهداشت و درمان و سایر موارد پشتیبانی از جمله خدمات نیروی زمینی در دفاع مقدس است.

 

وی با بیان اینکه 72 هزار اسیر عراقی خدماتی را از ارتش دریافت کردند، گفت: از جمله این خدمات می توانیم به 53 هزار و 896 آزمایش، 11 هزار و 514 عمل جراحی چشم و 37 هزار و 80 مراجعه به پزشک اشاره کرد.

 

امیر فولادی تصریح کرد: پس از پایان جنگ تحمیلی نیز 12 هزار و 500 نفر از اسرا به عراق بازنگشتند. این امر به دلیل دوره های بصیرت بود و بسیاری از آنها در طی دفاع مقدس درخواست اعزام به جبهه ها را داشتند که به درجه رفیع شهادت رسیدند.

 

وی با اشاره به توزیع 130 هزار جلد کتاب معرفتی در میان اسرا ادامه داد: 960 نفر حافظ کل قرآن، 1500 حافظ نیم قرآن، 4 هزار و 500 نفر حافظ ثلث قرآن و 20 هزار سوادآموزی و همچنین مهارت آموزی ها از جمله آمارهای خدمات ارتش در میان اسراست.

 

وی در مورد خدمات نیروی هوایی در جنگ تحمیلی نیز اظهار کرد: در آغاز جنگ تحمیلی نیز در حالی که هواپیماهای دشمن به اردوگاه خود بازگشته بودند و هنوز موتور هواپیماهای آنها داغ بود، نیروی هوایی ارتش پاسخ دشمن را داد و در اول مهر ماه 140 فروند هواپیمای ارتش به پرواز درآمد. در سه ماهه اول جنگ ارتش 89 خلبان شهید را تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرد. در سه ماهه اول هشت هزار سورتی پرواز در نیروی هوایی صورت گرفت که شش هزار سورتی، جنگی که برای بمباران و شناسایی بوده است و تنها دو هزار سورتی مربوط به ترابری بود.

 

امیر فولادی در ادامه نشست خبری با بیان اینکه اولین تغییر پس از پیروزی انقلاب نسبت به ارتش اجرا شد، گفت: ارتش در زمان شاه تمامی خدمات و تجهیزات نظامی را با نظارت و البته مدیریت مستقیم وابستگان خارجی انجام می داد؛ به همین جهت اولین تحریم در مورد تجهیزات و تسلیحات نظامی نسبت به ارتش اجرا شد و به محض اینکه انقلاب پیروز شد، تحریم ها علیه ارتش آغاز شد.

 

وی در مورد خدمات پدافند هوایی در ارتش گفت: 700 فروند هواپیمای دشمن در طول دفاع مقدس توسط پدافند هوایی ساقط شدند، به همین جهت نیروی هوایی دشمن در سه مرحله بازسازی شد. باز بودن تمام فرودگاه ها به جز فرودگاه آبادان از جمله خدمات ویژه پدافند هوایی در هشت سال دفاع مقدس بود. با وجود هشت سال جنگ تحمیلی آسمان کشور ما در میان کشورهای منطقه امن ترین آسمان بود و به همین جهت سازمان ایکائو آسمان ایران را امن ترین آسمان نامید.

 

امیر فولادی با بیان اینکه 200 هزار حمله هوایی توسط عراق به کشور ما صورت گرفت، خاطرنشان کرد: اکثر قریب به اتفاق این پروازها ناکام ماندند. در حال حاضر نیروی هوایی صددرصد بومی است و تجهیزات آن نیز صددرصد بومی هستند و در هیچ مرحله ای احتیاج به خارج از کشور و وابستگی به کشورهای خارجی ندارند.

 

وی با اشاره به خدمات ارزنده نیروی دریایی تصریح کرد: در هشت سال دفاع مقدس یک روز هم صادرات نفت قطع نشد. نیروی دریایی توانست دودمان نیروی دریایی عراق را درهم بپیچد. عملیات هایی همچون مروارید و اشکان از جمله عملیات های نمونه نیروی دریایی بودند. نیروی دریایی بیشترین اسکورت دریایی را ارایه کرد و در طی جنگ تحمیلی 10 هزار ماموریت و اسکورت با کمک این نیرو انجام شد و مسیر صادرات و واردات کالا به کشور باز نگه داشته شد.

 

امیر فولادی در مورد خدمات هوانیروز نیز گفت: 300 هزار ساعت فروند عملیاتی توسط هوانیروز ارتش اجرا شد. هوانیروز ارتش در تمام عملیات ها نقش ایفا کرده است. این خدمات عبارتند از امدادرسانی، جا به جایی، هلی بورن، شناسایی مواضع دشمن و جا به جایی 10 هزار تن بار. همچنین بیش از هشت هزار تن مواد منفجره توسط این نیرو شلیک شد. در حال حاضر نیز در تمامی حوادث و بحران های کشوری این نیرو از اولین نیروهای خدمت رسان به مردم است که حتی زودتر از هلال احمر در منطقه حضور دارد.

 

وی با اشاره به تجلیل از مقام شهدا ادامه داد: در 365 روز از هشت سال دفاع مقدس روزی نیست که ارتش در دفاع مقدس شهیدی نداشته باشد. کمترین شهید ارتش در 16 آذر 42 نفر است و بیشترین شهید در بیست و یکم تیر هفت هزار و 172 شهید است که این آمار مربوط به هشت سال جنگ تحمیلی در تاریخ های یاد شده است. کمترین شهدا در بهمن ماه دو هزار و 822 شهید هستند. طبق آمار تیر ماه بالاترین آمار شهدا در ارتش را به خود اختصاص داده است.

 

وی در مورد خدمات ارتش پس از پایان جنگ تحمیلی نیز گفت: پس از پایان جنگ تحمیلی بسیاری از زمین های کشاورزی و نقاط مرزی کشور آلوده به مین و تسلیحات نظامی عمل نکرده دشمن بود که برای پاک سازی میادین مین نیز 170 شهید و بیش از 750 مجروح توسط ارتش تقدیم شد.

 

وی با اشاره به نقش کلیدی ارتش در هشت سال دفاع مقدس ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب تنها با یک فرمان امام (ره) 85 هزار نفر که سربازی آنها تمام شده بود، دوباره به خدمت سربازی و به ارتش بازگشتند و این امر تنها در سایه یک فرمان امام خمینی (ره) صورت گرفت./

 

 

کد خبر 834292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha