به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مسئله «آب» در پهناورترین استان کشور به یک چالش جدی تبدیل شده؛ چالشی که اظهارنظرهای مختلف و گاه متناقض پیرامون آن، ابهامات زیادی ایجاد کرده است.
انتقال آب از سرشاخه های هلیل، صفارود و...، آلودگی آب تعدادی از شهرهای استان به آرسنیک و سرطان زا بودن آن، کمبود جدی آب در کرمان که البته اخیراً معاون دادستانی آن را قابل تأمل دانسته و دهها مسئله دیگر، امروز آب را به یکی از مسائل اصلی استان تبدیل کرده است.
شورای اسلامی و دهیاران سه روستای «سورگ آباد، جمشاهی و میان شهر» از توابع شهرستان جنوبی قلعه گنج با تجمع مقابل استانداری کرمان خواستار رسیدگی به وضعیت آب ناسالم این روستاها شدند.
محمد عزیزی پور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وضع آب 13، 14 سال است که آلوده است اما نمی شود شخص خاصی را متهم کرد؛ چندین فرماندار و بخشدار و رییس اداره آب و فاضلاب عوض شد و هر کدام وعده آب شرب سالم از روستاهای مجاور دادند؛ نفر بعد وعده تصفیه خانه،نفر بعد دستگاه تصفیه آب و... همین طور وعده ها دادند.
دهیار روستای سورگ آباد ادامه داد: اما هیچ اقدامی نمی کنند و در این سالها چندین نفر از مردم این روستاها به دلیل حمل آب از دیگر روستاها و یا از قلعه گنج، در تصادف جاده کشته شدند.
وی با بیان اینکه ما به عنوان دهیار و شورای روستا با دستگاه های اجرایی تعامل داریم و نمی خواهیم کسی از تجمع ما سوءاستفاده کند؛ تصریح کرد: اما باید صدای مردم را می رساندیم زیرا این مردم از وعده خسته شدند؛ امروز از استاندار تقاضای مساعدت داریم که ان شاء الله امروز مژده آب شیرین را برای مردم ببریم.
عزیزی پور نتایج نمونه گیری آب و تأئید ناسالم بودن آن را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه حدود 60 خانوار از این روستاها با تحمل هزینه سنگین شهرنشینی به کرمان، بندرعباس، کهنوج و... مهاجرت کردند؛ افزود: این آب حتی مناسب پخت و پز هم نیست.
وی ادامه داد: ما هر بار به امید تحقق وعده مسئولان نشستیم تا اینکه از هفته گذشته قرار بود برای این تجمع اقدام کنیم که هر بار به دلیلی نشد و امروز آمدیم اما نمی خواهیم کسی از این تجمع سوءاستفاده کند.
فرامرز عزیزی پور، عضو شورای روستای سورگ آباد هم بحران آب و نبود آب آشامیدنی سالم را بلای جان زنان، جوانان و نوجوانان و حتی کودکان دانست و گفت: اگر بیش از440 کیلومتر خطر جاده را در ساعت 1 بامداد به جان خریدیم و راهی کرمان شدیم یعنی مسئله مهم است؛ امیدوارم این همت باشد و هست که صدای ما را بشنوند و جواب این جمع مژده آب شیرین باشد که کمترین حق مردم است.
وی ادامه داد: قرآن 63 بار حیات و ممات را بسته به آب دانسته، آیا ما این حق را نداریم و اینکه بعد از این همه سال پیام خود را به نماینده های مجلس و مسئولان مسئولان مربوطه برسانیم که آب آشامیدنی سالم حق مسلم ما است که به آن برسیم؟ امیدواریم جوابی در خور زحمت و تلاش و راه دور باشد.
در ادامه این تجمع، برادران عزیزی پور، به عنوان نماینده این جمع وارد استانداری شدند و پس از طرح موضوع با مدیرکل حوزه استاندار به مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری ارجاع داده شدند؛ پس از تماس های تلفنی این مدیرکل، مسئله به اداره آب و فاضلاب ارجاع داده شد تا راه حل موقت و دائم این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گیرد و در نهایت صورتجلسه شود.
نظر شما