به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «جلال احمدی» امروز (1 مهر) در حاشیه مراسم افتتاح واحد دیالیز صفاقی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تاکنون بخش دیالیز صفاقی به دلیل عدم وجود دکتر فوق تخصص کلیه در استان نبوده که خوشبختانه امروز برای اولین بار در استان خراسان جنوبی در مرکز جامع بیماریهای خاص بیرجند واحد دیالیز صفاقی راه اندازی شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر فوق تخصص کلیه ماهانه برای ویزیت بیماران به استان می آیند اما تا پایان امسال یک فوق تخصص کلیه در خراسان جنوبی مستقر خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه دیالیز صفاقی روشی است که برای دفع مواد زائد از خون، در افرادی که کلیههایشان کارایی لازم را ندارد، به کار گرفته میشود، گفت: طی دیالیز صفاقی، رگهای خونی لایه احشایی شکم (صفاق یا رودهبند) به کمک جریان مایع دیالیز در طرفین صفاق، کار کلیهها را انجام میدهد.
احمدی با بیان اینکه براساس نرم استاندار باید برای 10 درصد از بیماران دیالیزی، دیالیز صفاقی انجام شود، افزود: اما در حال حاضر در استان تعداد بیماران دیالیز صفاقی حدود 5 درصد هستند.
وی ادامه داد: در روش دیالیز صفاقی لازم نیست بيمار به بیمارستان و بخش دیالیز مراجعه کند و هر بار چهار ساعت زیر دستگاه دیالیز باشد لذا رفت و آمد بیماران به بیمارستان کمتر می شود
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به وجود 327 بیمار دیالیزی در استان، عنوان کرد: این بیماران هستند در 10 مرکز دولتی و در تامین اجتماعی خدمات دریافت می کنند.
احمدی با بیان اینکه 18 مبتلا به نارسایی تمامی در استان از روش دیالیز صفاقی استفاده می کنند، افزود: باید تعداد این بیماران به 10 درصد بیماران دیالیزی برسد.
وی با بیان اینکه تا پایان امسال دو مرکز دیالیز دیگر در شهرستان درمیان و عشق آباد طبس راه اندازی خواهد شد تا رفت و آمد بیماران کمتر شود، گفت: علاوه بر خدمات دیالیز به این بیماران بسته حمایتی شامل مشاوره تغذیه، مشاوره روان شناسی و مشاوره کاردرمانی به صورت رایگان ارائه می شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: همچنین در مرکز بیماران خاص خدمات دندان پزشکی و فیزوتراپی وجود دارد که بیشتر مواقع به صورت رایگان خدمات ارائه می دهند و برای بیماران دیالیز صفاقی ویزیت در منزل توسط پرستار دوره دیده و مجرب انجام می شود.
احمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر 77 تخت دیالیز فعال است، گفت: استاندار کشور این است که به ازای هر چهار بیمار یک دستگاه دیالیز فعال باشد که تا ابتدای امسال این میزان در استان به ازای هر 3.8 بیمار بوده اما متاسفانه تعداد بیماران دیالیزی از 280 نفر به 327 بیمار در سال جاری افزایش یافته و اکنون به ازای هر 4.1 نفر یک دستگاه دیالیز در استان فعال است.
وی با تاکید بر اینکه تا پایان امسال 20 تخت دیالیز (دستگاه دیالیز) به مجموعه تختهای دیالیز استان افزدوه می شود، افزود: همچنین تا پایان سال جاری عمل پیوند زنده کلیه نیز در استان انجام خواهد شد.
گفتنی است این امر با کمک و حمایت شرکت ثامن انجام شده و این شرکت یکی از بزرگترین حمایت کنندگان دیالیز صفاقی در ایران است که به صورت دوره ای محلول ها را با پست درب خانه بیمار به صورت رایگان تحویل می دهد.
نظر شما