راه ابریشم مصداق گنجینه های فرهنگی مغفور مانده/ ثبت ۲۴ اثر ملی از ایران در فهرست آثار ملی یونسکو

جینگ فنگ گفت: جاده راه ابریشم یک نمونه و مصادق عالی از گنجینه های فرهنگی مغفور مانده کشورهای در مسیر راه ابریشم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان  از همدان، «جینگ فنگ»   پیش از ظهر امروز (یکم مهر) در اجلاس جهانی «راه ابریشم» با اشاره به اینکه از دعوت برای شرکت در اجلاس جهانی «راه ابریشم» در همدان تقدیر و تشکر می کنم، گفت: ششمین اجلاس جهانی راه ابریشم در این شهر زیبا در حال برگزاری است که این اتفاق بسیار باعث خوشنودی است .

 

رییس بخش آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو با اشاره به اینکه همدان شهری مشهور و معروف به خاطر صنایع دستی‌اش در مسیر «جاده ابریشم» قرار دارد افزود: از جمهوری اسلامی و وزارت میراث فرهنگی و استان همدان برای برگزاری این رویداد تشکر می‌‌کنم..

 

وی  با اشاره به اینکه  24 اثر از ایران در فهرست آثار ملی یونسکو ثبت شده است، اظهار داشت: ایران استانداردهایی بالایی را برای حفاظت از میراث فرهنگی و مدیریت این میراث ثبت کرده است.

 

فنگ با بیان اینکه ایران به عنوان یک شریک فعال و کنشگر در کمیته هماهنگی جهانی نقش مهمی داشته است ادامه داد: «جاده ابریشم» و زنجیره آن یک نمونه و مصداق عالی از میراث و گنجینه‌های فرهنگی مغفول مانده و مخفی مانده جهانی است.

 

وی با اشاره به اینکه از سال 2003 مرکز میراث جهانی نقش بسیار کلیدی ایفا کرده است، افزود: هماهنگی به منظور معرفی و ثبت میراث فراملی زنجیره‌ای در کشورهای جاده ابریشم در حال انجام است.

 

رییس بخش آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو با بیان اینکه برای پیاده‌سازی دستورات مد نظر؛ کمیته هماهنگی بین دولتی در نشست 2009 تشکیل شد و نمایندگان آن از کشورهای مختلف در این اجلاس حضور دارند افزود: یک رویکرد راهبردی و نظام‌مند برای آماده‌سازی روند معرفی آثار جهانی برای ثبت در میراث جهانی،  آن هم برای کشورهایی که در امتداد جاده ابریشم هستند، فراهم شده است.

 

فنگ افزود: اولویت ثبت کمیته هماهنگی پرونده موسوم به جاده ابریشم شبکه کریدور جیانگ شانگ نمونه موفقی است که می‌تواند برای ثبت‌های آتی الگو باشد.

 

کد خبر 835379

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha