راه ابریشم بستر انتقال فرهنگ و دانش  به نسل آینده است

غلامی گفت: اجلاس جهانی راه ابریشم بستری را فراهم می کند تا کشورهای عضو راه ابریشم فرهنگ ها ، تمدن ها و سنت های خود را به نسل های آینده منتقل کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، «منصور غلامی» پیش از ظهر امروز (یکم مهر)  در اجلاس جهانی «راه ابریشم» در سالن همایش های استانداری همدان ضمن تبریک هفته دفاع مقدس گفت: پاسداشت فرهنگ دفاع مقدس  بیانگر رشادت های فرزندان این مرز و بوم و است  که با تکیه بر داشته‌هایو شجاعت خود و همچنین آموزه های دینی از معرکه‌ای  جنگ با اقتدار پیروز شدند.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تاکید بر اینکه ایران هیچگاه در طول تاریخ به هیچ ملت و کشوری تهاجم نداشت،  افزود: سابقه میزبانی از علما و دانشمندان از گذشته تاکنون افتخاری بر پیشینه ایران‌زمین است که فراموش‌نشدنی است.

 

غلامی با بیان اینکه تاریخ جهان نشان می‌دهد حوزه‌های علم و دانش در ایران، یونان، روم و چین با توجه به شواهد تاریخی شکل گرفته است افزود: نزدیکی ایران و یونان و روم مبادلات را آسان و دوری چین کار را سخت می‌کرد.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: تبادلات فرهنگی نکته تاریخی مهمی را نشان می‌دهد که ایرانیان با فرهنگ غنی وقتی با اسلام مواجهه شدند با توجه به ایدئولوژی علم و دانش آن را پذیرفتند.

 

وی با اشاره به اینکه مردمان آن زمان ارزش علم و دانش را می‌دانستند، اظهار داشت: به هم رسیدن دین اسلام و تاریخ و فرهنگ علم دوستی در ایران موجب شکوفایی علم و دانش در قرن های سوم و چهارم هجری شده است..

 

غلامی تاکید کرد: همدان عمری به طول تاریخ ایران دارد و مرکز مبادلات علم در طول تاریخ بوده است و دانشمندان بسیاری از این خطه ایران زمین برخاسته‌اند.

 

وی ادامه داد: دانشمندان زیادی راه‌های طولانی را طی می‌کردند تا از مجامع علمی مناطق مختلف بهره‌مند شوند و نقش کلیدی خود را در توسعه فرهنگی بین مردمان خود ایفا کنند.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت همدان به عنوان یکی از شهرهای در مسیر «راه ابریشم» افزود: همدان علاوه بر حیات سیاسی، محل زندگی مسالمت‌آمیز ادیان مختلف در کنار یکدیگر بوده است.

کد خبر 835422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha