به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان حسین رضایی امروز (دوم مهر )در جمع خبرنگاران بیان کرد: روز گذشته یک تیم 18 نفره از کشاورزان و تاجران کشورهای آلمان، ترکیه، اسپانیا و استرالیا طی دو روز به ایران سفر کردند که روز اول را در رفسنجان گذراندند و امروز نیز برای بازدید از باغات ساوه و ورامین به شمال کشور رفتند.
وی ادامه داد: این تاجران از باغات پسته رفسنجان و ترمینال های ضبط پسته بازدید کردند و نظرشان مساعد بود زیرا دشمن برای تخریب ایران جوسازی کرده بود که منابع آبی ایران تمام شده و کشاورزی و به ویژه پسته کاری در ایران از بین رفته و در حال نابودی است و ایران آب ندارد و در استان کرمان هم پسته ای برداشت نمی شود لذا بازدید از باغات پسته رفسنجان که مهد تولید این محصول در دنیا است را در برنامه سفر خود به ایران گذاشتند.
رضایی تصریح کرد: آنها وضعیت مراکز فرآوری پسته، ترمینال ها و باغات را دیدند و پی بردند که پسته هنوز هم با مرغوبیت خاصی در استان کرمان تولید می شود و این تولید و فعالیت ها توسط کشاورزان این خطه ادامه دارد.
وی افزود: با توجه به جوسازی دشمن علیه ایران، این تاجران تصور خود را که ایران پسته برای عرضه ندارد باطل دانستند و باور کردند که ایران پسته مرغوب و با طعمی بی نظیر در دنیا تولید و به بازارهای دنیا عرضه می کند و برای 10 سال آینده برنامه ریزی خواهند داشت که محصول پسته مورد نیاز خود را از ایران تهیه کنند و خیالشان راحت شد که ما پسته داریم و به آنها عرضه خواهیم کرد.
رضایی به امنیت و آرامشی که در ایران وجود دارد اشاره کرد و گفت: این تاجران بیان کردند که در خارج، چهره ایران را بد جلوه داده اند که در ایران امنیت وجود ندارد اما ما می بینیم که امنیتی که در ایران حاکم است در هیچ جای دنیا نیست و فهمیدیم آرامش در کشور ایران وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: این تاجران همچنین متوجه شدند که دشمن صادرات ایران را تحریم کرده لذا با این وصف تمایل داشتند که با ایران همکاری کنند و با تاجران ایرانی رایزنی و بخشی از پسته مورد نیاز کشور خود را از آنها تهیه کنند ضمن اینکه با 30 درصد از صادرکنندگان پسته نیز ملاقات می کنند و وارد مذاکرات خواهند شد.
رضایی تصریح کرد: یکی از این مسافران بزرگترین واردکننده پسته در کشور استرالیا بود که عنوان کرد ما می توانیم پسته و مغز سبز پسته را از ایران و رفسنجان بخریم.
وی اشاره کرد: ما باید دنبال بازارهای جدید در خارج باشیم تا بتوانیم پسته را در انجا عرضه کنیم و این بازدید ها می تواند نقاط قوتی برای صادرات پسته باشد.
وی ادامه داد: کشاورزان باید برای بهره وری بیشتر از آبیاری نوین استفاده کنند زیرا باغاتی که این سیستم در آن اجرا شده میزان پوکی پسته در آن کم و بهره وری بیشتر است ضمن اینکه مدیریت منابع آب صحیح انجام می شود و آب هدر نمی رود؛ ضمن اینکه امسال نیز برای تجهیز باغات پسته به آبیاری نوین زیر سطحی دولت برای هر هکتار ۱۳ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به متقاضیان اعطا می کند.
رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به اینکه این تیم همچنین از کارگاه قالی بافی آقای ابوالهادی در رفسنجان بازدید کردند و گفتند قبلا"بیشترین فرش را از تاجیکستان تهیه می کردند و بنا دارند که فرش را از ایران تهیه کنند؛ بیان کرد: آنقدر از فرش ایرانی تبلیغ نشد که این میراث فرهنگی فراموش شده و این تاجران فرش های ابریشمی را دوست نداشتند بیشر فرش های دستباف و قدیی ایرانی را پسندیدند پس هنوز فرش و پسته جای فروش دارد و مسئولان باید با جدیت پیگیر صادرات پسته و فرش ایران باشند.
نظر شما