خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: «مجید مومن» که متولد 1358 است از علاقمندان به شعر و تحقیق در زمینه ادبیات مدرن و کلاسیک است و از محضر اساتیدی همچون ساعد باقری، هادی خورشاهیان ، محمد شعاعی، سیمین بهبهانی و علی معلم دامغانی بهره برده است. وی بعد از سالها سرودن شعر، تصمیم به گزینش و چاپ اشعار خود کرده و دو مجموعه شعر با عناوین «آهسته تر از رویا» و «نقطه چین های جهان» منشر کرده است . به منظور اطلاع از جزئیات دو کتاب این شاعر، گفتگویی با وی ترتیب دادیم که بدین شرح است:
کتاب «آهسته تر از رویا» شامل چند شعر است و اشعار در چه قالبهایی هستند؟
این کتاب مشتمل بر 52 شعر کوتاه در قالب غزل است. این غزلها بین چهار تا هفت بیت دارند.
موضوع اشعار « آهسته تر از رویا » چیست؟
موضوع اشعار «آهسته تر از رویا» عاشقانه است.
اشعار« آهسته تر از رویا» را از بین چند غزل گزینش کردید؟
« آهسته تر از رویا» اشعاری که از 21 سالگی تا 32 سالگی سرودم را شامل می شود. اشعار حدود 12 سال را گزینش و چکیده آنها را در قالب یک کتاب جمع آوری کردم. در حقیقت در این 12 سال حدود 400 غزل داشتم و اساتیدی همچون علی معلم، هادی خورشاهیان، سیمین بهبهانی و محمد شجاعی تعدادی از اشعارم را تایید کردند و من آنها را در کتاب« آهسته تر از رویا» گردآوری کردم.
«آهسته تر از رویا» را کدام انتشارات چاپ کرده، تعداد صفحات ، قیمت و شمارگان آن چقدر است؟
کتاب «آهسته تر از رویا» که حدود 80 صفحه است توسط انتشارات آوای کلار در 1200 نسخه به قیمت پنج هزار و 500 تومان چاپ شده است.
کتاب «نقطه چین های جهان» دارای چند شعر است و قالب اشعار چیست؟
این کتاب شامل 82 شعر در قالب غزل است.
اشعار « نقطه چین های جهان» چه مضامینی دارد؟
این کتاب شامل مضامین مختلف اعم از تاریخی،انتظار، عاشقانه، حماسی، اجتماعی و دفاع مقدس دارد.
«نقطه چین های جهان» چند صفحه است؟ کدام انتشارات آنرا چاپ کرده است؟
این کتاب مشتمل بر 170 صفحه است و انتشارات آوای کلار آنرا منتشر کرده است. شعرهایی را که از سال 93 تا 97 سروده بودم ، گزینش کردم که حاصل آن «نقطه چین های جهان» شد.
مخاطبان «آهسته تر از رویا» و «نقطه چین های جهان» چه کسانی هستند؟
دو کتاب برای گروه سنی بزرگسال است. در «آهسته تر از رویا» حتی اندیشه های کودکی نیز در برخی شعرها بیان شده است و برای نوجوانان قابل استفاده است.
در اشعارتان، شعرهایی با موضوع انتظار هم دارید. از چه منظری به انتظار پرداختید؟
سعی کردم در شعر انتظار، نگاه جدید داشته باشم. متاسفانه اشعار انتظار در یک سکون خاصی قرار گرفتند. بسیاری از اساتید بزرگ ما در مورد انتظار شعر سرودند اما مضامین شبیه هم هستند. من سعی کردم از زاویه جدید به انتظار نگاه کنم.
منظورتان از اینکه اشعار انتظار در سکون قرار گرفتند، چیست؟
معتقدم که یک ضعفی در اکثر اشعار انتظار وجود دارد و آن این است که این اشعار تقریبا شبیه هم هستند. باید در مبحث انتظار فضا را گسترده تر کنیم. از تمام زوایا باید به این قضیه نگاه کنیم نه اینکه فقط از یک بعد به آن پرداخته شود. در مورد انتظار این طور هست که شاعری از یک بعد به آن نگاه کرده و شاعر بعدی نیز به نوعی دیگر آن را تکرار کرده است. مسئله دیگر این است که افراد محدودی در مورد انتظار کار کردند. کسانی در مورد انتظار شعر سرودند که شاعران مذهبی هستند و شاعران دیگر به این مسئله نپرداختند، در صورتی که در شعر عاشقانه همه شاعران به مساله عشق پرداختند. همه شاعران در مورد انتظار، شعر نمی گویند زیرا ما به انتظار به عنوان ریسمان نجات نگاه نمی کنیم. انتظار مفهوم گسترده ای دارد و ظرفیت زیادی در این حوزه برای سرودن شعر وجود دارد. هدف من این بود که زبان این نوع شعرها را عوض کنم و از تکرار بپرهیزم. حتی در اشعارم، یک غزل عاشورایی است که سعی کردم آنها نیز متفاوت باشد. ما بیشتر تصاویر خونبار و غمگین عاشورا را به تصویر کشیدیم و تلاش من این بود که از بعد دیگری به عاشورا نگاه کنم. ظرفیت انتظار در تک تک سلول های ما هست، فقط باید با زاویه ای نو به این قضیه نگاه کنیم.
کتاب دیگری در دست نگارش و یا چاپ دارید؟
چند شعر دارم که به زودی آنها را در قالب کتاب به چاپ می رسانم. موضوع آنها تاریخی، حماسی، انتظار و اجتماعی است. در این کتاب هم سعی کردم موضوعات با زوایای مختلف و جدیدی بیان شود.
نظر شما