حجت الاسلام والمسلمین «غلامرضا شاه جعفری» در گفت و گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه درس اخلاق برخی از علمای تهران همچون حجج اسلام والمسلمین محسن حبیبی، محمدعلی جاودان و محمدباقر تحریری، به صورت هفتگی در نقاط مختلف این شهر برگزار می شود و با استقبال خوبی از سوی آحاد مردم همراه شده است، اظهار کرد: با رحلت برخی از استادان برجسته اخلاق تهران طی چند سال گذشته، به نظر می رسد این شهر با کمبود استاد روبرو است که باید تدبیر اساسی برای آن اندیشید.
معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران یادآور شد: باید جلسات اخلاق استادان شناخته شده در این حوزه شناسایی و در سطحی وسیع به اطلاع مردم برسد زیرا شهر تهران به دلیل تنوع فرهنگی و تبعات این موضوع، با آسیب های جدی در این باره مواجه است که شرکت شهروندان تهرانی در جلسات موعظه می تواند بخشی از این آسیب ها را برطرف کند.
وی با بیان اینکه درس اخلاق جزو درس های ثابت تمام مدارس علمیه کشور است، گفت: معمولا موسسان و متولیان این مدارس، سخنران این جلسات اخلاقی هستند که اثرات معنوی و تربیتی زیادی دارد، اما تنوع در سخنرانان این حوزه ضروری است.
شاه جعفری تاکید کرد: مرکز مدیریت حوزه علمیه تهران درنظر دارد درس اخلاق مدارس علمیه این استان را سامان دهی کند تا بتوان از وجود استادان برجسته اخلاق کشور به صورت مستمر در این مدارس استفاده کرد.
وی ادامه داد: تهذیب نفس و پالایش اخلاقی رسالت اولیه طلاب است زیرا اگر کسب علم با تزکیه روح همراه نشود می تواند موجب ایجاد خودبرتربینی و غرور در افراد شود. مردم ابتدا جذب اخلاق و رفتار حسنه روحانیون می شوند و در پی آن، با اطلاع از سواد بالای یک روحانی، از روش تربیتی وی تبعیت می کنند.
معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران اضافه کرد: مسئولان و مدیران مدارس علمیه باید بیش از آنکه به جلسات علمی و تحقیقاتی اهمیت می دهند برای تعالی روحی و ارتقای سطح معنوی طلاب تلاش کنند. البته عملکرد مسئولان و مدیران این مدارس در این زمینه خوب است ولی باید نوآوری هایی در این زمینه ایجاد شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهتر است جلسات اخلاقی شبیه به جلساتی که در محضر مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی برگزار می شود در تهران بیشتر شود و گروه های مختلف مردم اعم از طلبه و غیر طلبه در آن شرکت کنند.
نظر شما