به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «علیرضا وارثی» در مراسم گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان که امروز (پنجشنبه ۴ مهر ماه) در فرهنگسرای بانو قزوین برگزار شد، بیان کرد: بیش از ۵ هزار نفر معلول کم شنوا و ناشنوا در استان قزوین داریم که به طور میانگین ۲۰ هزار نفر از جمعیت استان با این موضوع در تماس هستند، بنابراین شایسته بود که مدیریت شهری هم در این مراسم حاضر بودند تا با آشنایی بیشتر با مشکلات این قشر از جامعه، برای رفع مشکلات آنها اقدامات لازم را انجام می دادند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین ادامه داد: ناشنوایی یکی از معلولیت هایی است که با وجود محدودیت فرد در برقراری ارتباط با خانواده و جامعه، اما در ظاهر مسئله ای ندارد، یعنی کسی متوجه معلولیت او نمی شود.
وی عنوان کرد: یکی از اصلی ترین موضوعاتی که باید در همه جوامع به آن توجه شود، بحث ارتباط است و امروز می بینیم که افراد ناشنوا به واسطه این محدودیت در حوزه اشتغال و ازدواج با مشکلاتی مواجه هستند.
وارثی اعلام کرد: فردی که قادر به اشتغال و بیان مشکل و نیاز خود به جامعه نباشد، طبیعی است که آسیب های اجتماعی به سراغ او می آید، بنابراین همه باید عزم جدی برای حل مشکلات این قشر از جامعه داشته باشم.
وی اظهار کرد: سازمان بهزیستی در حوزه آگاه سازی قبل از ازدواج و بحث ژنتیک فعالیت دارد، بنابراین خانواده های دارای کودکان کم شنوا و ناشنوا و یا خانواده هایی که والدین آنها درگیر چنین موضوعی هستند، می توانند به سازمان مراجعه کنند و از خدمات قبل از ازدواج و پیش از تولد فرزند اول، از آزمایشات ژنتیکی به صورت رایگان بهره مند شوند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین تأکید کرد: با غربالگری شنوایی کودکان در بدو تولد چنانچه نوزادی دارای افت شنوایی بوده یا ناشنوا باشد از همان مرحله اول پیگیری می شود
وی خاطر نشان کرد: بحث توانمندسازی و کاشت حلزون از کارهای تخصصی سازمان بهزیستی است که متأسفانه هزینه بر بوده اما ما در حد وسع و توان خود تلاش می کنیم تا از کسانی که نیاز به کاشت حلزون دارند، حمایت کنیم.
وارثی اضافه کرد: در بحث آموزش و تحصیل کودکان ناشنوا و کم شنوا هم حمایت های مالی و مستمر در حوزه دانش آموزی و دانشجویی و همچنین بحث ایاب و ذهاب انجام می شود.
وی تصریح کرد: مرکز توانبخشی پرنیان یکی از مراکز تخصصی مجموعه استان است که مجموعه عوامل در این مرکز عاشقانه فعالیت می کنند و افراد زیادی برای دریافت خدمت در این مرکز حضور دارند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین یادآور شد: تعداد افرادی که در استان کاشت حلزون داشتند، به طور تقریبی ۲۰۰ خانواده است که پیشنهاد می کنم انجمنی را تأسیس کنند و در کنار هم قرار بگیرند زیرا یکی از مهمترین مشکلات در این حوزه عدم آگاهی خانواده ها نسبت به معلولیت ناشنوایی است که این انجمن می تواند نقش موثری در این زمینه داشته باشد.
نظر شما