حجت الاسلام «حسن نوروزی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به طرح هر مسجد یک حقوقدان گفت: ما باید بازار علم حقوقی و قضایی را گسترش دهیم یعنی باید کاری کنیم که مردم بدانند و از اولویت ها و بدیهیات مسایل حقوقی آشنا شوند.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: زمانی که بنده قاضی بودم، حق الوکاله در مورد ترک انفاق 50 هزار تومان بود و چون مردم از این موضوع آگاه نبودند، بارها اتفاق افتاده بود که خانمی که برای ترک انفاق اعتراض و شکایت کرده بود، چندین برابر این مبلغ را برای حق الوکاله پرداخت کرده بود اتین در صورتی است که اگر از مسایل حقوقی آگاه و آشنایی با این مسایل داشت، این اتفاق نمی افتاد.
وی ادامه داد: امیرالمومنین قضاوت هایش را در مسجد کوفه انجام می داد، اتفاقا کشاندن مسایل حقوقی و قضایی به مساجد کاری جالب و خوب است و روحانیون مساجد را نیز کم کم با این مسایل آنشا می کند تا آنها بتوانند به مردم در مواقع ضروری توضیحاتی را ارایه دهند و آنان را آگاه کنند.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته طبیعتا در این راه مشکلاتی وجود خواهد داشت ولی کم کم چون مسایل حقوقی و قضایی اسلام است اکثر ائمه جمعه و روحانیون در فقه حقوق آنها را مطالعه کرده اند اما مطرح کردن آنها در مساجد می تواند مثمرثمر باشد چرا که این مسایل جزو واجبات اجتماعی است و بهتر است که آنان آن را بدانند.
نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما در مجلس و کمیسیون قضایی و حقوقی از این طرح قوه قضاییه حمایت و پشتیبانی لازم را انجام خواهیم داد، گفت: اجرای این طرح هزینه ای برای قوه قضاییه نخواهد داشت چرا که این قوه می تواند از وکلای زیرمجموعه اش برای حضور در مساجد استفاده کند و قرار نیست که هزینه اضافی بر این قوه تحمیل شود./
نظر شما