خیرین مسجد ساز و مردم نقشی بی بدیل در رفع مشکلات مساجد دارند

مسئول حوزه 6 مرکز رسیدگی به امور مساجد، نقش خیرین مسجد ساز و مردم را در رفع مشکلات مساجد پررنگ خواند و گفت: بسیاری از مساجد به دلیل مساحت کم و امکانات ضعیف پاسخگویی نیاز محلات و مردم نیستند.

 

حجت الاسلام ماشاءالله عباسی، مسئول حوزه 6 مرکز رسیدگی به امور مساجد، مسجد را مهمترین سنگر انقلاب دانست و به خبرنگار شبستان گفت: فرهنگ انسان ساز مساجد در سطح جامعه ما جایگاه بسیار مهمی دارد و اهمیت این سنگر الهی بر هیچ کس پوشیده نیست.
 

وی مسجد را اصلی ترین پایگاه فرهنگی در مقابل تهاجم فرهنگی عنوان و اظهار کرد: مساجد فعلی همواره از الگوی مقابله با تهاجم فرهنگی بهره مند هستند و برای تحقق این هدف باید تلاش بسیاری کنند تا شایستگی انجام چنین ماموریتی را داشته باشند.

 

مسئول حوزه 6 مرکز رسیدگی به امور مساجد درباره تعامل با حوزه های دیگر این مرکز گفت: با مرکز رسیدگی به امور مساجد هماهنگی لازم را در ارتباط با رسیدگی به امور مساجد به ویژه معاونت های تخصصی مرکز در حوزه در ارتباط با فعالیت هایی که به این حوزه ها محول می شود، انعکاس و اعلان خط مشی و فرصت های اجرایی سازمان و مساجد تحت پوشش را داریم.

 

وی ادامه داد: اهتمام و تلاش برای اجرای طرح ها و برنامه های فرهنگی و دینی و مصوب مرکز رسیدگی به امور مساجد و تشکیل و برقراری جلسات مستمر و مقطعی با حضور اعضای شوراهای هر منطقه و ائمه جماعات همان منطقه در راستای فعال کردن فعالیت هایی که ائمه جماعات در مساجد انجام می دهند از اصلی ترین وظایفی است که حوزه بر عهده دارد.

 

عباسی ابلاغ بخشنامه ها و دستورالعمل هایی که از مراکز به مساجد صادر می شود، بازدید مستمر از مساجد برای انجام فعالیت هایی که برایشان تدوین شده و نظارت بر امور اجرایی کارهای مساجد را از دیگر مسئولیت های حوزه برشمرد و اظهار کرد: نقش اساسی در مساجد هر منطقه بر عهده ائمه جماعات است و ما در داخل مسجد غیر از خط مشی کلی ارایه شده هیچ نقشی نداریم، چون این نقش بر عهده ائمه جماعات است و توسط آنان در مساجد ایفا می شود.

 

وی گفت: برگزاری اعیاد در جشن های مختلف، مراسم شهادت ائمه اطهار (ع)، مراسم ماه رمضان، اعتکاف و برنامه های یوم الله انقلاب که تحت برنامه خاصی مدون می شود نیز به صورت سالیانه اجرا می شود.

 

عباسی درباره برنامه های تدوین شده برای ارتقای سطح علمی ائمه جماعات گفت: یکی از وظایفی که مرکز در راستای آن تلاش می کند ارتقای سطح علمی و کارایی ائمه جماعات مساجد است که در مرکز در قالب برگزاری دوره های آموزش مختلف پیگیری می شود. در این جلسات، آموزش هایی به صورت مقطعی داده می شود، علاوه بر آن ائمه جماعات در دوره های آموزشی که مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار می کند، نیز شرکت می کنند.

 

وی از وجود 300 مسجد تقریباً فعال در حوزه 6 امور مساجد که مساجد منطقه 11 و 10 و 17 را تحت پوشش دارد، خبر داد و گفت: برخی از این مساجد نیمه فعال هستند و برخی فعال به این صورت که در گروهی از این مساجد در هر 3 نوبت نماز اقامه می شود در گروهی دو نوبت و در بعضی مساجد که نزدیک به هم است ممکن است بعضی اوقات به این دلیل که در نزدیکی آن جا اقامه نماز می شود نماز اقامه نشود.

 

عباسی با بیان اینکه مشکلات اساسی مساجد را مشکلات کیفی از لحاظ مساحت کم و امکانات ضعیف دربرمی گیرد، بیان کرد: به دلیل وجود این مشکلات مساجد پاسخگویی نیاز محلات و مردم نیست چرا که گاهاً بعضی از مساجد اکتفا به یک شبستان مردانه و زنانه می کنند و جایی برای فعالیت های فرهنگی و دینی و برنامه های مذهبی تدارک نمی بینند.

 

وی از خیرین مسجدساز و مردم به عنوان مهمترین عامل رفع مشکلات مساجد یاد و خاطرنشان کرد: خیرین مسجدساز و مردم نقش اساسی در برطرف شدن مشکلات مساجد دارند و در کنار آن شهرداری مناطق هم مساعدت هایی به مساجد، در راستای رفع نیازهایی که پیش می آید، می کند.

پایان پیام/

 

کد خبر 83822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha