«عبدالرحیم لطفی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان به اجرای طرح مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه پایدار روستایی اشاره کرد و گفت: این طرح برای این است که اتکاء مردم را از جنگل و یا حاشیه جنگل با شغلهای جایگزین و نگاه اقتصادی کاهش دهد.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و مدیر پروژه ترسیب کربن گلستان ادامه داد: هجدهمین استانی بودیم که در کشور وارد این فعالیت شدیم و با پتانسیل و ظرفیت منابع طبیعی موفقیت بیشتری نسبت به سایر استان ها داشتیم.
لطیفی بیان کرد: از سال 93 طرح ترسیب کربن را در استان گلستان در 6 استان در آزادشهر آغاز کردیم که شامل روستاهای تیل آباد، کاشیدار وامنان، خوش ییلاق، سیب چال و نرآب می شود.
وی یادآور شد: در راستای اجرای این طرح تسهیل گرهایی آموزش دیدند و پس از آموزش های لازم فعالیت خود را با برنامه توسعه روستا و همفکری خود مردم روستا آغاز کردند و همچنین این برنامه ها در کمیسیون شهرستان به تصویب رسیده است.
معاون فنی و آبخیزداری و مدیر پروژه ترسیب کربن گلستان خاطرنشان کرد: با اهتمام به این طرح، توسعه کشت زعفران را در روستای وامنان دنبال کردیم و این امر منجر به کشت 300 هکتار زعفران در این منطقه شد.
لطیفی بیان کرد: توسعه گیاهان دارویی، کشت درختان مثمر، فعالیت آبخیزداری، توزیع بذر رایگان و تسهیل کشت زعفران برای ایجاد اشتغال در روستاها این منطقه دنبال کردیم و خرسند هستیم که اقدامات ما در قالب طرح ترسیب کربن در این 6 روستا موفقیت آمیز بوده و عقیدههای فرهنگی مردم با اجرای این طرح تقویت شده است.
وی به برگزاری جشن تبرسوزان در این منطقه با اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح ارتقای معیشتی مردم روستایی را شاهد بودیم و در سال ۹۸ چهار روستای دیگر در این مطقه وارد این طرح خواهد شد.
نظر شما