به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، آیتالله «محمدباقر تحریری» در جلسه درس اخلاق هفتگی با موضوع «مواعظ اخلاقی تربیتی امام صادق(ع) به عبدالله جندب» که در مدرسه علمیه معیر برگزار شد، اظهار کرد: در روابط دنیایی و اجتماعی انسان میتواند به چهار رذیله اخلاقی مبتلا شود.
این استاد اخلاق و تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه تا وقتی انسان از رذایل اخلاقی پاک نشود از آثار نامطلوب آن هم رهایی پیدا نمیکند، ابراز کرد: همه انسانها از نظر انسانیت اشتراک دارند تفاوت آنها در فعلیت است، انسانیت انسان میتواند در سایه ایمان و عمل صالح به تکامل برسد.
وی با بیان اینکه مومنان حقیقی نسبت به یکدیگر خوشبین هستند، تصریح کرد: ایمان و باور به عالم غیب بر شخصیت، اخلاق و رفتار انسان بسیار اثر دارد به هر میزان ایمان و باور انسان نسبت به غیب بیشر باشد به همان نسبت شخصیت اعمال و رفتار او بهتر خواهد بود.
تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه مومن نزد خداوند جایگاه ویژه دارد بنابراین باید احترام او حفظ شود، ابراز کرد: ظرف وجودی مومن عظیم و نزد خداوند مقربتر از ملائک و فرشتگان است.
وی با استناد به روایتی از امام صادق(ع) مبنی بر اینکه حرمت مومن از خانه خدا بالاتر است، تاکید کرد: خداوند حقیقت مطلق است و انسان را برای خضوع و خشوع آگاهانه مقابل خود آفریده است، انسان در مقام تسلیم میتواند به جایی برسد که تعجب ملائک فرشتگان را برانگیزد که نمونه آن هنگام به آتش افتادن حضرت ابراهیم(ع) اتفاق افتاده است.
آیتالله تحریری با بیان اینکه انسان میتواند با عالم غیب در ارتباط باشد، گفت: نباید پیشرفت ظاهری دشمنان عامل سرزنش و تحقیر جبهه ایمان شود اگرچه مومنان نیز باید نواقص خود را برطرف کنند، دین اسلام همواره بر پیشرفت مادی و معنوی مسلمانان تاکید دارد اما دشمنان در تلاش هستند که آنها همواره عقب نگاه دارند.
آیتالله تحریری با بیان اینکه برتری در عالم دنیا وجود دارد اما برتری اخروی مهم است، گفت: مومن نباید جامعه ایمانی را نسبت به جامعه کفار کم و حقیر ببیند زیرا انسان مومن با ایمان به عنایات الهی همیشه و در همه عرصه ها عزتمند است.
تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه برتری اخروی مهمتر از برتری دنیوی است، خاطرنشان کرد: علما و بزرگان دین اسلای همواره نسبت به مومنان احترام قائل بودند و هیچ گاه کسی را تحقیر نکردند.
نظر شما