خبرگزاری شبستان_ خراسان جنوبی: خطاطی یا خوشنویسی را اهل دل انتخاب می کنند؛ آنهایی که با خلق زیبایی ها، معنویت را فزونی و زمانی که به اوج و تعالی این هنر می رسند؛ شیفته و عاشقانه این راه را ادامه می دهند؛ هنر خوشنویسی را در تمام خطه های ایران زمین می توان یافت ولی جایگاه این هنر در مشرق زمین، دیار علم و ایمان بیشتر به چشم می خورد.
خوشنویسی، هنری است كه از دیرباز عجین شده با خون مردم ایران، در طول سالیان سیر تحول و تطور خود از خط كوفی به نستعلیق به عنوان شناسنامه ایرانی بودن به خوبی سیر کرده است و با وجود مشاهیر و گنجینه های معروف و مشهور در این هنر مورد بی مهری و بی توجهی مردم و مسئولان قرار گرفته است.
«مهدی اسماعیلی مود»، استاد خوشنویسی و زبر دست کشور در گفتگو با خبرنگار شبستان از ظرفیت ها و پتانسیل های این هنر جویا می گوید: هنر خوشنویسی را از پدرم در دوران کودکی آموختم و هم اکنون حدود 33 سال است که در این رشته هنری فعالیت دارم.
استاد زبر دست کشور می گوید: خوشنویسی هنری با قدمت دیرینه است که در تمام موزه های جهان به نمایش گذاشته شده و مانند هنرهای دیگر می درخشد.
او بیان می کند: خوشنویسی جزو هنرهایی است که از آن استقبال خوبی در نمایشگاه ها می شود و خوشنویسان هم با خلق آثار فاخر قرآنی، آیات و روایات، اشعار و احادیث به معنویت کمک می کنند، ولی این آثار باید توسط ادارات مربوطه به صورت پوستر و کتابچه چاپ و در اختیار عموم قرار بگیرد تا ماندگار شود؛ چراکه این هنر ظرفیت تاثیرگذاری در ادبیات و فرهنگ هر جامعه و خطه را دارد.
او با بیان اینکه ابتدای هر هنر زیبایی آن مد نظر است، می گوید: هر هنری که به حد تعالی برسد چه خوشنویسی، شعر و یا مینیاتور باشد اثرات معنوی بر جای می گذارد مانند آثار «عصر عاشورا و ضامن آهو» که هر کدام یک روح معنوی دارند و این ظرفیت در مخاطب خود تاثیر فوق العاده ای می گذارد.
این استاد خوشنویس کشور ادامه می دهند: هر هنری زمانی که به حد اعلای خود برسد؛ تاثیرگذاری عمیقی بر جامعه ومخاطبان خود می گذارد.
وی که چند سالی است، مسئولیت انجمن خوشنویسان خراسان جنوبی را هم برعهده دارد، می گوید: تنها مرجع رسمی خوشنویسی کشور؛ انجمن خوشنویسان ایران است که در تمام کشور 340 شعبه و حدود 15 شعبه خارج از کشور دارد، این انجمن ها، ماموریت ترویج هنر خوشنویسی را از طریق آموزش رسمی و امتحانات سراسری بر عهده دارند و در گسترش هنر خوشنویسی و اقدامات فرهنگی و برپایی نمایشگاه های هنری فعالیت می کند.
شعبات انجمن خوشنویسان ایران در خراسان جنوبی به ۱۰ مورد افزایش می یابد
مسئول انجمن خوشنویسان خراسان جنوبی با ابزار خوشحالی از اینکه امسال شعبات انجمن خوشنویسان ایران از سه شعبه به هفت شعبه در خراسان جنوبی ارتقاء یافته و اقداماتی هم برای راه اندازی سه شعبه دیگر در شهرستان های نهبندان، سربیشه و سرایان انجام شده که امیدواریم امسال افتتاح شود؛ که در مجموع تعداد شعبات به 10 باب افزایش خواهد یافت.
استاد خوشنویسی کشور با اشاره به برگزاری جشنواره ملی خوشنویسی رضوی در خراسان جنوبی همزمان با آذرماه می گوید: جشنواره ملی خوشنویسی رضوی تاکنون در استان های مختلف برگزاری می شده، ولی امسال به باتوجه به ظرفیت های فراوان استان در حوزه خوشنویسی، خراسان جنوبی میزبان جشنواره ملی خوشنویسی رضوی شده است.
اسماعیلی مود می افزاید: با توجه به اینکه این جشنواره برای اولین بار در استان برگزار می شود از خوشنویسان انتظار داریم آثاری را به صوت جدی تولید و برای جشنواره ارسال کنند تا در سال های آینده این جشنواره را به صورت مستمر برگزار کنیم، چراکه خوشنویسانی که در این جشنواره ها شرکت می کنند از هنرمندان طراز اول کشور هستند که می تواند در برگزاری کارگاه ها، نمایشگاهها و در رشد و نمو آثار خوشنویسی استان تاثیرگذار باشند.
ارسال ۳۶۶ اثر به جشنواره ملی خوشنویسی رضوی
این استاد خوشنویسی ابراز می کند مسئولان با حمایت های خود از تولید آثار خوشنویسان می توانند به چاپ این آثار به صورت پوستر، آلبوم و کتابچه بپردازند و یا موزه ای راه انداری کنند تا آثار فاخر و کتاب های نفیس اساتید استانی و شهرستانی در آنجا به نمایش گذاشته شود و برای همیشه ماندگار شوند.
او با اشاره به برگزاری جشنواره ملی خوشنویسی رضوی در خراسان جنوبی می افزاید: با پایان یافتن مهلت ارسال آثار به این جشنواره، ۳۶۶ اثر از هنرمندان سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
وی در خصوص افتخاراتش در زمینه هنر خوشنویسی بیان می کند: حدود 33 سال است که خوشنویسی را به صورت جدی کار می کنم و دارای مدرک استادی درجه یک هنر معادل دکترای رشته هنر هستم و تا کنون در 18 جشنواره ملی بین سال های 1370 تا 1389 شرکت و موفق به کسب رتبه اول شده ام.
استاد اسماعیلی مود با توجه به فعالیت های شاخصی که تاکنون در زمینه خوشنویسی داشته؛ موفق به کسب گواهینامه استادی از شورای ارزشیابی انجمن خوشنویسان ایران شده است که این امر نشان دهنده جایگاه والا و ارزشی وی در بین هنرمندان خوشنویس کشور است.
او همچنین در جشنواره بین المللی ترکیه، برپایی هفت نمایشگاه خارج از کشور در فرانسه، پاکستان، بنگلادش، قطر، کویت اقداماتی انجام و در مجموعه جشنواره ملی جهان اسلام حائز رتبه اول و مجموعه آثار وی در کتاب مجموعه آثار خوشنویسان ایران چاپ شده است.
وی خاطرنشان می کند: هنر خوشنویسی قدمت دیرینه ای دارد و از ابتدای تاریخ اسلام با نوشتن قرآن های متعدد این هنر تاثیرگذار بوده و هم اکنون هم خوشنویسان با تحریرو کتابت آثار مذهبی مانند قرآن، نهج البلاغه و روایات مختلف تاثیرگذاری خود را در فرهنگ و ادبیات هر سرزمین می گذارد.
گزارش: سمیه محمدی
نظر شما