دکتر «غفور راستین» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، با اشاره به آمادگی اورژانس استان اصفهان برای راهپیمایی اربعین اظهار داشت: بحث تامین نیرو و برنامههای نیروهای ما، رسما از طریق وزارت بهداشت، به تمام دانشگاهها ابلاغ میشود که سهم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حوزه پیشبیمارستانی، 10 دستگاه آمبولانس به همراه ۲۰ نفر نیروی یبمارستانی، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس با ۸ نفر نیرو، یک دستگاه خودرو ارتباطات با ۲ نفر نیرو و یک دستگاه تعمیرگاه سیار با یک نفر نیرو است.
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه محل پوشش و استقرار ما در استان خوزستان و در مرز چذابه است، ادامه داد: محل استقرار نیروهای اورژانس اصفهان، در مرز چذابه استان خوزستان است و همه پایگاههای اورژانس و مراکز بهداشتی درمانی ما در استان نیز در حال آمادهباش هستند.
راستین درباره آموزش نکات ضروری به زائران بیان کرد: پکیجهای آموزشی تحت عنوان پکیجهای آموزشی ویژه زائرین تهیه شده و در بین موکبداران و اتوبوسهای مسافربری اصفهان به کرمانشاه در حال توزیع است تا زائران با استفاده از این پکیجها و مطالعه آن نکات ضروری و لازم را رعایت کنند.
وی افزود: همچنین به غیر از نیروهای اورژانس پیشبیمارستانی، تعدادی نیروی متخصص و فنی نیز بسته به درخواست وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی به مرز اعزام خواهند شد.
راستین از آمادگی نیروهای اورژانس برای ورود به خاک عراق خبر داد و افزود: پوشش ماموریت ما، تا نقطه صفر مرزی است اما تیمهای ما طوری طراحی شده اند که در صورت بروز حادثه و نیاز، بتوانیم وارد خاک عراق شده و به زائران سرویسدهی کنیم.
وی به زائرانی که برای سفر به کربلا و شرکت در راهپیمایی اربعین برنامهریزی کردهاند، توصیه کرد: کسانی که سابقه بیماری دارند، به ویژه بیماران قلبی، حتما پیش از سفر با پزشک خود مشورت کند. همچنین کسانی که داروی خاصی مصرف میکنند، از آنجا که تامین دارو در عراق در این ایام کار دشوارری است، حتما بیش از میزان نیاز خود دارو به همراه داشته باشند.
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان در این باره ادامه داد: در راهپیمایی اربعین به بیماران دیالیزی سرویسدهی نمیشود و کسانی که نیاز به دیالیز دارند، از سفر به کربلا در ایام اربعین خودداری کنند.
وی با درخواست از مادران باردار برای صرف نظر از سفر به کربلا در ایام اربعین افزود: با توجه به اینکه امکان زایمان برای مادران باردار فراهم نیست، این عزیزان نیز از سفر اربعین صرف نظر کنند چراکه ممکن است در این زمینه دچار مشکل شوند.
راستین درباره بیماران نیازمند شیمیدرمانی، و پرتودرمانی بیان کرد: سفر اربعین برای بیماران نیازمند شیمیدرمانی و پرتودرمانی و کسانی که به هر صورتی دچار نقص عضو هستند مناسب نیست و ممکن است در طول سفر دچار مشکل شوند و لذا این بیماران نیز بهتر است از سفر اربعین خودداری کنند.
وی به ذکر برخی نکات بهداشتی پرداخت و افزود: زائران در طول سفر نسبت به رعایت بهداشت فردی و بهداشت اجتماعی حساس و پایبند باشند، مواد غذایی خشک و آب معدنی به همراه داشته باشند، و از استفاده از آبهایی که به صورت مخازن روباز و در کنار جاده قرار دارد خودداری کنند.
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی با بیان اینکه ممکن است بیماریهای تنفسی و گوارشی در خاک عراق شایع شود، خاطرنشان کرد: اگر زائران مسائل بهداشتی را رعایت کنند، دچار بیماریهایی که باعث دردسر آنها میشود نخواهند شد و در همین راستا لازم است زائران از صابون، حوله و وسایل شخصی خود استفاده کنند؛ پیش از خوردن غذا، و پس از دستشویی حتما دستان خود را با آب و صابون بشویند احتمال ابتلا به بیماریهای واگیردار در آنها کاهش خواهد یافت.
وی با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون آنفولانزا پیش از سفر تصریح کرد: به همه زائران به ویژه آن دسته از زائرانی که سابقه بیماری دارند توصیه میکنم واکسیناسیون آنفولانزا را دو هفته پیش از شروع سفر خود و در کشور ایران انجام دهند تا سفر مطمئنتری داشته باشند./
نظر شما