خبرگزاری شبستان - البرز: طرح برپایی موکب های اربعین به منظور خدمت رسانی به زائران حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با اهتمام کانون های فرهنگی هنری مساجد به مدیریت ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور فرصتی را فراهم آورد تا با « حجت الاسلام کاظم شکری» در خصوص اجرای این طرح پای میز مصاحبه بنشینیم.
در نخستین بخش از سوالات از مدیرستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی مساجد البرز می پرسیم، ضرورت برپایی پیاده روی زائران اربعین حسینی را در شرائط کنونی منطقه با توجه به حملات مختلف به کشور یمن، ناآرامی های سیاسی در عراق و تحریم های ناجوانمردانه ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟
بله. منطقه خاورمیانه یکی از مناطق پرآشوب و هجمه در طول سال های مختلف بوده و همچنان نیز هست. اینکه استکبار هم به عناوین و روش های مختلف با وضع تحریم های جدید، توطئه های سیاسی و اقتصادی سعی در یک جنایت انسانی در منطقه است، غیرقابل کتمان است.
با اوج گیری حضور زائران حسینی به سمت کربلا، همچنین برپایی موکب های متعدد در مسیر، بنابر برنامه ریزی های صورت گرفته از طرف دست های پنهان استکباری، موجی از آشوب و درگیری از طرف افراد باقی مانده حزب بعث و دیگر گروه های مخالف و معاند در عراق شکل گرفت. البته این موضوع را باید در نظر گرفت که عراق یک کشور جنگ زده است و در طول این سال های چندین جنگ متعدد داخلی و خارجی را متحمل شده و این مطلب به اقتصاد این کشور لطماتی را وارد ساخته و نارضایتی مردم از وضعیت زندگی امر طبیعی است. اما این موج درگیری و شورش ها بی ارتباط به ایجاد دلهره در دل زائران و مانع تراشی در برابر حضور آنان در کربلا نیست.
از طرف دیگر، تحریم های اقتصادی علیه مردم ایران به ویژه در بخش هایی که مرتبط با خارج از کشور است، نسبت به گذشته رشد پیدا کرد. این تحریم ها با هدف فشار وارد آوردن به عزم مردم در برابر خواسته ها و مطالبات آنان در جهت آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی است.
لطفا بفرمایید، این حجم تحریم ها، ناآرامی ها، آشوب ها در میل و ارادت زائران حسینی موثر بوده است یا خیر؟
این مطلب در میزان آمار ثبت نام زائران حسینی از ایران به کربلا در سامانه ثبت نامی زائران حسینی مشخص است. اینکه اشتیاق جوانانی که به امام حسین (ع) باور دارند، ارادت دارند و حاضر هستند هرگونه سختی و رنجی را در این راه به جان بخرند در ایام اربعین نشان داده می شود.
پیش از این جوانان دوران دفاع مقدس به عشق و ارادت امام حسین(ع) پای آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی ایستادند و امروز جوانان و نوجوانان چهار دهه انقلاب با حضور در صحنه اربعین حسینی مردانگی و عزت خود را پای حمایت از آرمان های الهی و دینی نشان می دهند.
ارادت و ایمان جوانان را شما در مساجد و در دل کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانید ببینید. مصداق آن ویژه برنامه های فرهنگی و هنری در قالب سرود هزار نفری انقلاب، انقلاب به روایت هنر، تئاتر بچه های مسجد، اجرای طرح مسجد و حقوق، اجرای طرح هر مسجد یک خبرنگار و ... در همین استان البرز به خوبی دیده می شود.
ماه محرم و صفر از مهم ترین ایامی است که مساجد برنامه های محوری و سازنده دارند و کانون های فرهنگی هنری مساجد که متولیان اصلی برنامه های فرهنگی هنری مساجد هستند با برپایی همایش ها، جلسات، گعده های هم اندیشی، مرثیه سرایی و ... زمینه احیاء و پویایی مساجد با حضور نوجوان و جوانان هستند.
استان البرز هم در برپایی موکب با همت کانون های فرهنگی هنری مساجد در اربعین حسینی سهمی دارد؟
بله البته. البرز به عنوان آخرین استان کشور با وجود نبود زیرساخت های لازم برای یک استان، همچنین کمبودهای اعتباری همواره پیش قراول برنامه های فرهنگی، هنری و ... است. نمونه آن هم برپایی بزرگترین ماکت کربلا تجسمی در صحن بین الحرمین با همت کانون فرهنگی هنری مهدیون کرج است که به نوبه خود در تبیین آرمان های دینی اثرگذار بوده است.
از طرف دیگر، کانون روستایی خور در شهرستان ساوجبلاغ متولی برپایی یک موکب در مسیر پیاده روی زائران اربعین حسینی است که این مطلب گواهی بر اهمیت جایگاه توانمندی کانون فرهنگی هنری مسجد است که با حضور به موقع میزان توانایی خود را در عرصه خدمت رسانی به زائران نشان داده است.
از طرف دیگر سهم کانون های فرهنگی هنری مساجد در برپایی موکب های خدمت رسانی به زائران حسینی از دیگر مواردی است که می تواند مصداق آشکاری از ارادت حضور جوانان در صحنه پیاده روی اربعین حسینی تلقی شود.
لطفا بفرمایید، چه میزان اعتبار و تخصیص بودجه به کانون های مساجد اعطاء می شود که یک کانون روستایی آن هم در شهرستان ساوجبلاغ که با مشکلاتی چون کمبود آب و ... مواجه است، می تواند متولی برپایی موکب باشد؟
ابتدای سال جاری در جریان اعلام برنامه ها به تمامی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز اعلام شد که بودجه و اعتبار لازم برای روند برنامه های کانون های مساجد منوط به اعلام برنامه است. یعنی شرط تخصیص اعتبار ارائه یک برنامه فرهنی، هنری و ... است که در قالب آن طرح با شرائط خاص اعتبار لازم تعلق می گیرد. البته این میزان اعتبار یک سوم هزینه های طرح هم در بعضی مواقع نمی شود.
اما اینکه این کانون روستایی عزم خدمت رسانی و برپایی موکب را دارد ربطی به تخصیص بودجه و اعتبار مالی از طرح ستادهماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد استان البرز ندارد. بلکه کانون های فرهنگی هنری مساجد با باور به داشته های خود و توانمندی هایشان همواره با همکاری و هم افزایی مردمی و نیروهای انسانی سازمان یافته و تشکیلاتی در برپایی برنامه ها توانمند عمل کرده اند.
به عنوان مدیرستاد هماهنگی و هنری مساجد البرز بفرمایید چند کانون فرهنگی هنری مسجد در سطح استان البرز دائر هستند و عمده برنامه های آنان چیست؟
مهمترین شاخصه فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز گستردگی آنان در سطح استان است. اینکه یک سوم مساجد هر استان امکان مجوز تاسیس کانون فرهنگی هنری را دارند و البرز در میان آمار تقریبی ۸۰۰ مسجد فعال در یک سوم آنان یعنی از ۲۹۲ کانون فرهنگی هنری مسجد برخوردار است.
از طرف دیگر گستردگی این کانون ها در مناطق کم برخوردار است. امکانی که شرائط ارائه خدمات آموزشی، فرهنگی و هنری را برای عموم مردم به ویژه نوجوانان و جوانان حتی کودکان فراهم می کند. مناطقی مانند مهدی آباد، خلج آباد، حیدر آباد به ویژه مناطق روستایی مختلف در سطح استان در مسیر جاده کرج به چالوس، شهرستان ساوجبلاغ به واسطه همت کانون فرهنگی هنری مسجد زمینه احیاء و پویایی مساجد را ایجاد کرده اند.
به عنوان سوال پایانی، بفرمایید مهم ترین ویژگی فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد را چه امری و ضرورتی می دانید؟
معتقدم کانون فرهنگی هنری مساجد یک ارگان تشکیلاتی و مردمی است که شاخصه آن حضور نوجوانان و جوانان در مساجد است ولی این تشکیلات نیازمند مدیریت امام مسجد به عنوان مدیر مسجد و همراهی فعالان مسجدی یا همان بچه های مسجد با این مدیریت تعریف شده است.
همراهی، هم افزایی و رشد و پویایی یک مسجد به طبع یک محله مرهون کار تشکیلاتی منسجم میان بچه های مسجد و امام مسجد است. این نکته اساسی می تواند مانع از کارشکنی ها، کج سلیقگی ها و یا کدورت های ممکن تلقی شود که در روند کارها و برنامه معمولا پیش می آید.
نظر شما