توضیحات وزیر علوم در مورد احکام بورسیه های تحصیلی

وزیر علوم در توضیحاتی در مجلس در مورد صدور احکام بورسیه های تحصیلی گفت: کمیته ای در وزارت علوم برای بررسی این موضوع تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، منصور غلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 16 مهر و در پاسخ به سوال محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مورد مبنای صدور احکام بورسیه تحصیلی و تعداد احکام بورسیه ها پس از انقلاب گفت: موضوع بورسیه ها در آذر 1392 با رسیدگی ای که دیوان محاسبات به پرونده مربوطه داشت، مطرح و وزارت علوم موظف به توضیح و ارایه اسناد و مدارک و گزارش چگونگی انجام مراحل مختلف بورسیه ها شد.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: این بورسیه ها تا سال 96 که بنده در وزارت علوم برای خدمت حضور پیدا کردم در بخش های اداری انجام شده بود و بعد از آن در سال 96 تا 97 در رابطه با جا به جایی و استخدام بورسیه های فارغ التحصیل بوده است که عمدتا مسایل حاشیه ای بوده است که در حال انجام است.

 

وی با اشاره به بخشنامه مربوط به چگونگی اعطای بورس گفت: اعزام دانشجو به صورت بورس به خارج از کشور پس از پیروزی انقلاب به دو مقطع قبل و بعد از اعزام دانشجو تقسیم می شود قبل از قانون اعزام بورسیه ها از طرف دولت و محدود به افراد برتر و مربیان و با افراد دارای سوابق علمی اعطا می شده است. پس از تصویب قانون در سال 84 برگزاری آزمون اعزام از طرف سازمان سنجش به عنوان مسیر اصل کسب بورس ملاک قرار می گیرد و از این سال هر دو سال یک بار آزمون برگزار می شود و پذیرفته شدگان در طول دو سال فرصت برای کسب نمره زبان و ویزا را داشته اند.

 

وی ادامه داد: در سال 85 شورای بورس تصمیم به عدم برگزاری آزمون می گیرد و از سال 85 برگزاری آزمون متوقف می شود و انتخاب دانشجویان از بین دانشجویان برتر و نخبه انجام می شود و کلیات به تایید وزیر وقت می رسد. حداقل معدل 14 الی 16 تعیین می شود و شرط سنی هم مشخص است. این تغییرات شورای مرکزی بورس به تایید وزیر وقت نمی رسد و به صورت معرفی دانشجویان بورسیه از طرف افراد محدود می شود.

 

وزیر علوم ادامه داد: در فاصله سال های 89 تا 92 معاون فرهنگی وزارت علوم 736 نفر را برای اعطای بورس معرفی می کند، 151 نفر از طرف مسئول دیگری برای بورس معرفی می شود و به برخی از رشته ها بورس خارج می دهند که هیچ وقت معلوم نبوده است و در این مسیر بدون آزمون بورس های زیادی اعطا می شود.

 

وزیر علوم تاکید کرد: این رویه در فاصله سال های 88 تا 92 معلوم بوده است، به طوری که بورسیه خارج را به داخل تبدیل و به دانشگاه های داخل معرفی می کردند. بر فرض مثال 12 نفر در رشته زبان و ادبیات فارسی، 9 نفر در رشته زبان و ادبیات عرب، 18 نفر در رشته نهج البلاغه بورس خارج دارند که بلافاصله به دانشگاه های داخل معرفی می شوند.

 

غلامی اظهار داشت: مجموع آمار بورس خارج برای کارشناسی ارشد سه هزار و 500 نفر، دکتری 10 هزار و 700 نفر و برای بورس داخل سه هزار نفر کارشناسی ارشد و دکتری بیش از 16 هزار نفر بوده است.

 

وی خاطرنشان کرد: به دلیل مشکلاتی که پیش آمد، دیوان محاسبات در سال 92 به وزیر علوم وقت اعلام کرد که دلیل اصلی وزیر علوم وقت در مورد علت بورس ها توضیح خواست و دلیل اصلی مسئولان وزارت علوم به پرونده بورس همین تاکید دیوان محاسبات بوده است.

 

غلامی خاطرنشان کرد: ایرادات گرفته شده از طرف دیوان محاسبات عدم رعایت قانون اعزام در برگزاری آزمون علمی و نداشتن مصوبه وزیر وقت و عدم رعایت شرط معدل و اشتغال همزمان با رشته تحصیلی بوده است.

 

وی تاکید کرد: البته موارد مختلف تخلف را نیز سازمان بازرسی احصا و این گزارش قابل استعلام است.

 

وزیر علوم آمار بورسیه ای که در سال 85 تا 92 بدون آزمون اعطا شده است را 710 نفر بورس خارج عنوان کرد و گفت: 1884 نفر بورس خارج به داخل، 160 نفر بورسیه ایثارگران و 890 نفر مربیان بورس دریافت کرده اند که مجموعه آنها سه هزار و 644 نفر بوده است.

 

غلامی گفت: هزینه بورسیه در علوم انسانی برای هر نفر در داخل کشور 30 میلیون بود که به دانشگاه ها پرداخت شد و برای سایر رشته ها نیز 40 میلیون بوده است و در این میان مقرری ای که به هر بورسیه اعطا می شود، می شد معادل حقوق و مزایا مربی پایه یک بوده است.

 

وی خاطرنشان کرد: بر اساس اختیاراتی که وزیر علوم وقت داشته است و بر اساس آیین نامه نظام بورس و تاکید نظام محاسبات مبنی بر اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از تخلف کمیته ای در وزارت علوم تشکیل شده است که ضمن ورود به مباحث قبلی سیاست های قابل اعمال در حل و فصل موضوع را نیز اتخاذ خواهد کرد.

 

و.ی در پایان خاطرنشان کرد:  از باب اینکه چه تعداد افراد ارتباط خاصی با اشخاص دیگر داشته اند که بورس دریافت کرده اند، ما آماری نداریم./

کد خبر 841141

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha