برای بهبود مساجد فارس باید کاری کرد

آیت الله دژکام گفت: امروز برای بهبود وضع مساجد در استان باید کاری کرد و اینکه برخی مساجد نظم، نسق و سازمان نداشته باشند صحیح نیست که باعث شده در برخی مساجد ناهماهنگی‌هایی مشاهده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «آیت الله لطف الله دژکام» امروز (سه شنبه 16 مهر) در اولین جلسه شورای سیاست گذاری امور مساجد فارس با اشاره به امور مساجد عنوان کرد:  یکی از معضلات ما در باب امور مساجد این است که مساجد ما سامان و متولی دقیقی ندارد و علاوه بر آن به غلط گفته می شود که مساجد، دولتی اداره می‌شود.

امام جمعه شیراز افزود: امروز برای بهبود وضع مساجد در استان باید کاری کرد و اینکه برخی مساجد نظم، نسق و سازمان نداشته باشند صحیح نیست که باعث شده در برخی مساجد ناهماهنگی‌هایی مشاهده شود.

وی اضافه کرد: اگر قرار است تصمیمی گرفته شود، به حضرات آقایانی که در این جلسه حضور دارند مرتبط است لذا قرار شد، شورایی از علمایی که به‌نوعی در اداره مساجد شهر نقش برجسته دارند تشکیل شود، یعنی در تصمیم‌گیری نسبت به مساجد آقایان نظر دهند.

 

آیت الله دژکام تصریح کرد: در مورد چگونگی پراکندگی مساجد در سطح شهر نیز باید تصمیم جدی گرفت و به‌طور مثال در محله‌ای چند مسجد وجود دارد و در محله و بلکه برخی خیابان های مهم دیگر اصلا مسجد نیست که یکی از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی شهر شیراز نیز همین مساله است.

 

وی افزود: ابتدا برای شهر شیراز و آنگاه برای شهرستان‌های استان باید تصمیم‌گیری جدی شود تا ازنظر تعداد مساجد و پراکندگی مطلوب آنها به حد متعارف برسیم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: در این خصوص لازم است اساس‌نامه این شورا به اعضا داده شود تا تصویب شود، آنگاه این شورا نسبت به مسئول اجرایی امور مساجد تصمیم بگیرد.

 

«آیت‌الله سید شرف الدین ملک حسینی» در این جلسه عنوان کرد: یکی از مشکلات اساسی مساجد ما این است که امامان جماعت، هیئت‌امنا و ارکان مساجد، قواعد و وظایف و حدود اختیارات خود را به درستی نمی‌دانند بنابراین آموزش ارکان مسجد برای متصدیان آنها بسیار مهم است.

 

عضو شورای سیاست گذاری امور مساجد فارس  ادامه داد: اگر این شورا حق دارد بر قوانین حاشیه بزند، سنت گذشته و قانون جدید هیچ کدام احیاگر مساجد نیست، تبیین شاخص‌ها و مدیریت آن وظیفه این شوراست.

 

آیت الله ملک حسینی بیان کرد: در اوایل انقلاب کانونی به نام احیاء مساجد داشتیم که امروز چندان دیگر موفق نیست از این رو باید نظامی از این جمع داشته باشیم که اتفاقات گذشته در این مورد تکرار نشود.

 

وی ادامه داد: آموزش امامان جماعت و ارکان مسجد نیز به عنوان یک نیاز اساسی مورد تأکید است.

 

 در ادامه جلسه «حجت‌الاسلام‌ علیرضا حدائق» نیز در این جلسه گفت: اگر این شورا تقویت شود و کارایی داشته باشد خوب است و واقعیت این است که مسجد می‌تواند پایگاه همه‌کارهای نیک باشد.

 

عضو شورای سیاست گذاری امور مساجد فارس افزود: گاهی متولیان و هیئت‌امناها اعمال‌نظرمی‌کنند و دست ائمه جماعت را می‌بندند و لازم است این شورا برای مساجد پدری کند.

 

حجت‌الاسلام‌ حدائق تصریح کرد: مدیریت معنوی و محتوایی در مسجد باید دست امام جماعت باشد که بتواند مسجد را به ‌صورت خردمندانه اداره کند لذا نباید هرکسی امام جماعت باشد، قطعا در گزینش امام جماعت باید اقدام شود.

 

وی افزود:  قطعا امام جماعت باید محور معنوی و ظاهری مسجد باشد و به‌گونه‌ای عمل کند که مردمی باشد و محوریت مردمی داشته باشد.امام جماعت باید خودش را برای تربیت نفوس آماده کند، همچنین انس با جوانان و نوجوانان برای امام جماعت لازم است.

 

حجت الاسلام حدائق بیان کرد: نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که لازم است نقیصه نماز جماعت صبح مساجد اصلاح شود.همچنین باید درب مساجد به‌صورت تمام ‌وقت باز باشد.

 

وی تاکید کرد: باید از ظرفیت‌های مسجد استفاده تام شود و نباید هیئت‌امناها در برخی مساجد از استفاده از ظرفیت مسجد جلوگیری کنند و باید به هیئت‌امناها گفته شود که از این ظرفیت‌ها استفاده حداکثری کنند.

 

 همچنین در ادامه جلسه «حجت‌الاسلام‌ سید محی الدین طاهری» بیان کرد: در مورد امور مساجد باید جانب احتیاط و منطق را حتما لحاظ کرد و باید همواره افراد وزین و معقول برای ائمه جماعات مساجد انتخاب شوند همان‌طور که آیت‌الله محلاتی چنین می‌کردند.

 

دبیر جامعه روحانیت شیراز و همچنین عضو این شورا ادامه داد: باید به مساجدی که فاقد امام جماعت است حتما رسیدگی شود، همچنین مساجدی که دارای امام جماعت هستند باید نظارت شوند تا مساجد بتوانتد نقش محوری خود را بازیابند.

 

در ادامه جلسه «حجت‌الاسلام‌ محمد استوار میمندی» نیز گفت: اجتماع علما و بزرگان شهر برای اداره مساجد ابتکار خوبی است اما باید سؤال شود که آیا سیاست گذاری کلان وظیفه شوراست یا دخالت در امور مصداقی هم وظیفه ماست؟

 

مدیر حوزه های علمیه فارس و عضو این شورا ادامه داد: باید به‌گونه‌ای تدبیر و سیاست کلان اتخاذ کرد که مشارکت مردم در امور مذهبی تحت‌الشعاع قرار نگیرد، یعنی حفظ حس مشارکت مردم در انتخاب امام جماعت مهم است، البته لازم است که فرد منتخب باصلاحیت و کاردان و باتجربه باشد.

 

وی اضافه کرد: در همین راستا معاونت تبلیغ جدید مرکز مدیریت حوزه علمیه فارس مأموریت یافته که برای مشارکت جدی در ساماندهی مساجد در کنار امور مساجد باشد که امیدواریم شاهد تحولات خوبی در این عرصه باشیم.

 

کد خبر 841345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha