به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، جلوه های بصری و ایجاد المان هایی متناسب با فرهنگ و اصالت شهرها یکی از ایتم های مبلمان شهری و منظر سازی به شمار می رود که در کنار توسعه زیرساخت های خدماتی و رفاهی نقش بسزایی در القاء هویت شهری و تقویت حس مکان شهروندان دارد.
چند سالی است که ساخت مجسمه ها و المان های شهری به چهره شهر بندرعباس جان داده، اما جولان خشم عده ای بر پیکرشان نقش بسته و موجب تخریب المان ها شده است.
هرگاه که از بلوار ساحلی شهر بندرعباس عبور می کردم، تعداد زیادی از مردم و یا مسافران و گردشگران را می دیدم که در حال گرفتن عکس یادگاری با المان اسم بندرعباس و دیگر مجسمه ها لب ساحل هستند؛ اما چند مدتی است که تاسیسات نورپردازی این المان به سرقت رفته و چراغ هایش در شب روشن نمی شود و نمی توان در شب عکس های زیبایی با این الماس گرفت و مجسمه های صیادان و مجسمه های آّبزیان لب ساحل نیز قطع عضو شده، یا یادگاری بر پیکر مجسمه ها هک شده است.
تاکنون بیش از 40 المان در نوار ساحلی شهر بندرعباس نصب شده است، مجسمه هایی با نماد بومی و یا ویژگی های مربوط به استان هرمزگان که از جمله آنها می توان به مجسمه صیادان آفتاب در ساحل سورو و مجسمه صیاد مروارید و آبزیان دریایی در نزدیکی بازار بندرعباس اشاره کرد.
یکی از شهروندان می گوید: این المان ها برای زیباسازی شهر عالی است و شهر بندرعباس واقعا به این المان ها نیاز داشت.
اما نکته قابل تامل اینجاست که بعضی این المان ها بعد از نصب مانند کلاه قرمزی، المان برقه، صیادان آفتاب و مروارید و المان بندرعباس توسط شهروندان و مسافران آسیب دیده و مورد تخریب قرار گرفته است.
« مصطفی خادم »، رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بندرعباس با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از خدمات عمومی شهرداری توسط عدهای از افراد تخریب شده و یا به سرقت میرود، تصریح کرد: برخی به دلایل مختلف که عمدتا از سر ناآگاهی است، دست به تخریب این المانها زده و علاوه بر هدر دادن سرمایههای شهر و شهروندان چهره شهر را نازیبا میکنند.
وی افزود: بعد از تخریب المان خانواده قورباغهها در بلوار ساحلی، اکنون المان کلاه قرمزی، هفت کوتوله، لاکپشت و ... نیز تخریب شده است.
خادم با اظهار اینکه المان کلاه قرمزی در نیمه دوم سال 96 نصب شده و در مدت کمتر از دو سال به طور کامل تخریب شده است، گفت: هر شهروند خودش را باید در برابر نگهداری و مراقبت از این المانها مسئول بداند و امیدواریم روزی برسد که دیگر شاهد چنین اتفاقاتی در شهر بندرعباس نباشیم.
وی همچنین عنوان کرد: سیستم نورپردازی المان بندرعباس، المان صیادان آفتاب، المان پسر بازیگوش و چند المان دیگر نیز طی ماههای اخیر تخریب شده است.
حال سوال اینجاست: ما مردم برای حفظ و نگهداری اموال عمومی چه نقشی داریم؟
یکی از شهروندان می گوید: این المان ها از پول ما مردم و از عوارض و مالیات ساخته می شود، پس باید خیلی مراقب آنها باشیم.
شهرداری بندرعباس شماره تلفن 137 مدیریت شهری را راه اندازی کرده است تا اگر به عنوان شهروند، شاهد آسیب زدن فردی به این مجسمه ها بودیم برای برخورد با فرد و یا افراد متخلف به این شماره تلفن تماس بگیریم.
شهرداری بندرعباس از اواخر اسفند سال ۹۴ در راستای زیبا سازی شهر اقدام به نصب مجموعه ای از المان ها در نوار ساحلی شهر کرد که خانواده قورباقه، خانواده بندری، خانواده لاک پشت ها، پسر بازیگوش، صیاد مروراید، خرچنگ شاد، پنج فلامینگو، میرزاحسابگر، سرتیپ احمدخان و صیادان آفتاب از جمله المان های نصب شده در شهر بندرعباس است.
نظر شما