«وحدت»؛ گفتمان غالب جهان اسلام/ برگزاری باشکوه کنفرانس وحدت/پیاده‌روی اربعین؛ بیعت با رسول‌الله(ص)

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان‌اینکه امروز گفتمان وحدت گفتمان غالب جهان اسلام شده است، گفت: کنفرانس بین‌المللی وحدت با شکوهی بیشتر و حضور روسای جمهور، وزرا، مفتی‌ها و چهره‌های سرشناس کشورها برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: نشست خبری آیت‌الله «محسن اراکی»، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت بیست‌ونهمین سالگرد تاسیس این مجمع، امروز (چهارشنبه، 17 مهرماه) در سالن موزه شهدا مجمع برگزار شد.

 

آیت الله «محسن اراکی» در این نشست، با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران سربلند است که در جهان پرچم عزت را برافراشته و در منطقه ما دست ابرقدرت‌ها را بریده است، اظهار کرد: امروز جبهه مقاومت جبهه مستحکمی است که در برابر همه ابرقدرت ها که صدها سال خون ملت ها را مکیدند و سرنوشت و تمدن مبتنی بر دیگرکشی را برپا ساختند، ایستاده است.

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: امروز ملت ایران به برکت انقلاب و نظام اسلامی، ملتی سربلند و با عزت است، باید در اینجا از ملت تشکر کنیم که برای همه ملل جهان سرآمد شد و توانست در طول سال های سخت مقاومت و در دوران دفاع مقدس و بعد از آن، این چنین ایستادگی کند، ۴۰ سال است که در جنگ مداوم هستیم، دشمنان ترسو با تحمیل جنگ خارجی، جنگ نظامی و اخیرا جنگ اقتصادی هرگونه جنگی را بر ما تحمیل کردند اما این ملت ما بود که از همه آنها سربلند بیرون آمد.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه امروز در جایگاه خوبی در عرصه تقریب قرار داریم، تصریح کرد: در سال های گذشته و در ابتدای تصدی من در مجمع، دچار چالش های گسترده ای در سراسر جهان و در عرصه تقریب بودیم، موج تکفیر در جهان اسلام را فرا گرفته بود و جنگ های تکفیری در سوریه، عراق و پاکستان جریان داشت و حتی دامنه این جنگ ها به اندونزی نزدیک شده بود و تروریسم تکفیری در سراسر جهان جولان می داد.

 

آیت الله اراکی افزود: امروز تروریسم تفکیری در منطقه ما تقریبا برچیده شده و دست توانمند مقاومت، دست تکفیری ها را از منطقه ما کوتاه کرده است. امروز گفتمان وحدت گفتمان غالب جهان اسلام شده است. در طول سال های گذشته رسانه های عربی و عبری تمام تلاش خود را در عرصه تفرقه افکنی و کاشتن بذر اختلاف انجام می دادند، از ابزارهای رسانه ای و انواع و اقسام امکانات و ماهواره ها، رسانه های الکترونیک و فضای مجازی استفاده می کردند تا بذر کینه را در جامعه اسلامی بکارند.

 

وی تاکید کرد: اما امروز در وضعیت دیگری به سر می بریم، امروز با قاطعیت اعلام می کنیم که جریان تفرقه گرا در جهان اسلام جریان منزوی است. البته ما ادعای نابودی آنها را نداریم اما امروز به لطف تلاش های عناصر فعال در عرصه تقریب شاهد آن هستیم که گفتمان وحدت تبدیل به گفتمان غالب شده و حتی کشورهایی که سعی بر تفرقه افکنی در جهان اسلام داشتند ناچار شدند دم از وحدت گرایی بزنند.

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: بنده در ابتدای مسئولیتم اعلام کردم اهتمام داریم که جریان وحدت و تلاش‌ های وحدت‌ گرا را از حوزه مخصوص عالمان دینی به همه اقشار منتقل کنیم که در این مدت این کار عملی شد و با تشکیل ۱۶ اتحادیه از اقشار مختلف جوامع اسلامی از جمله اتحادیه علمای مقاومت، دانشگاهیان تقریبی، بانوان تقریبی، نویسندگان و رسانه‌ های تقریبی توانستیم گفتمان وحدت را بین اقشار گوناگون تسری دهیم.

 

آیت الله اراکی با بیان اینکه دانشگاه مذاهب اسلامی از دانشگاه های فعال است که با راه اندازی شعبه های جدید آن، کار تقریب را در عرصه کادرسازی و تبیین مبانی گستر معناداری دادیم، گفت: در این دوره شعبه‌ های جدید این دانشگاه در مناطق مختلف کشور تأسیس شد و امروز این دانشگاه با دو هزار و 500 دانشجو از دانشگاه‌ های فعال کشور است.

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به در پیش بودن موسم اربعین حسینی، گفت: شاهد حضور کاروان های متعدد از اهل سنت و از سراسر جهان در این پیاده روی هستیم. این پیاده روی و زیارت  بیعت با رسول الله(ص)، بیعت با امیرالمومنین(ع) و ائمه(ع) است.

 

وی در ادامه این نشست و در تشریح اقدامات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای مقابله با داعش، بیان کرد:  ما در طول این چند سال ده ها کنفرانس بزرگ در پاکستان، عراق، سوریه و کرکوک به عنوان مراکز فعالیت داعش به منظور تبیین افکار انحرافی آنها برگزار کردیم.

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد استعفایی که اخیرا به رهبری ارائه کرده بود، گفت: ما امروز در شرایطی هستیم که ۴۰ ساله اول انقلاب را رد کرده ایم و باید بتوانیم فقه مناسب با دوران کنونی عرضه کنیم. ما امروز به فقه فرهنگ، فقه محیط زیست، فقه عمران شهری احتیاج داریم تا بتوانیم تمدن اسلامی برپا کنیم ولی جای آن خالی است.

 

وی اضافه کرد: علاوه بر این، جای بزرگانی که می توانستند این کار را انجام دهند نیز هم خالی است و بنده فکر می‌کنم با توجه به کارهایی که در این سال ها انجام دادم و تخصصی که دارم می‌توانم در این عرصه گام هایی بردارم. به عنوان مثال نظام بانکی فعلی ما بر مبنای فقه اسلامی خرد بنا شده نه فقه اسلامی کلان، در حالی که ما امروز به فقه کلان و جامعه ساز احتیاج داریم ولی در این عرصه کار چندانی صورت نگرفته است، به همین دلیل احساس تکلیف عینی کردم و استعفای خود را نزد مقام معظم رهبری ارائه دادم و ایشان هم اجابت کردند تا بنده بتوانم به کار حوزوی برسم.

 

وی در ادامه مورد کنفرانس وحدت اسلامی خاطرنشان کرد: این کنفرانس امسال بهتر از سال های قبل برگزار می شود، نوع شخصیت هایی که امسال در این کنفرانس حضور می یابند تا حدی متفاوت است و ما از شخصیت های ویژه ای دعوت کرده ایم، حدود 352 نفر از کشورهای مختلف دعوت شدند که 114 نفر شخصیت های ویژه هستند، 139 نفر از 26 کشور از حوزه آفریقا-عربی، از اروپا و آمریکا 17 نفر از 12 کشور، حضور دارند که از این تعداد 13 نفر وزیر ، شش نفر رئیس جمهور، سه نفر نخست وزیر، 18 نفر مفتی و بقیه افراد مشاوران و معاونان نخست وزیر هستند که ما از آنها دعوت کرده ایم که در این کنفرانس حضور یابند.

 

کد خبر 841618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha