تعامل  کانون فرهنگی هنری، بسیج و امام‌جماعت؛ رمز موفقیت و رونق مساجد

همکاری و تعامل مثبت میان بسیج و امام‌جماعت، کانون فرهنگی هنری و عدم موازی‌‌کاری آنها و مجهز شدن مساجد به امکانات به‌روز، نقش مهمی در حضور جوانان در مساجد و رشد و شکوفایی معنوی نسل آینده‌ساز کشور دارد چنان‌که رهبری بر این مهم تاکید دارند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مقام معظم رهبری در 19 مهر ماه سال 1391 در سفر به استان خراسان شمالی و در دیدار با روحانیون استان خراسان شمالی بر لزوم حل اختلافاتی که گاها میان بسیج با روحانی مسجد ایجاد می شود، تاکید کردند و فرمودند: «من سفارش می کنم که کانون هاى فرهنگى - هنرى مساجد را فراموش نکنید؛ البته با همکارى بسیج. بد است که بین روحانى مسجد و بسیج مسجد، اختلاف به وجود بیاید. با همکارى بسیج، این کانونهاى فرهنگى - هنرى مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنى که متناسب با نیاز آن جوانى است که آنجا حضور پیدا می کند، فراهم کنید. مطالعه کنید.»



واضح است که امور مساجد به دست ائمه جماعات، هیئت امنا، بسیج، کانون‌های مساجد و خادمان و سایر فعالان است. این ارکان باید مساجد را با نظارت و باریک‌بینی‌های خویش و با ریاست مدیر یعنی امام جماعت و یک قاعده و قانون طبیعی اداره کنند. در این میان هیئت امنا به عنوان بازوانی حمایتگر در کنار امام جماعت هستند و امور مربوط به خود را با نظارت ائمه جماعت انجام می‌دهند.



در کنار ائمه جماعت و هیئت امنا، بسیج و کانون های فرهنگی هنری به عنوان حافظ و نگهبانانی هستند که کار حفاظت از مسجد و ارتقای سطح فرهنگ دینی و هویت اسلامی جوانان را بر عهده دارند. کسانی که در مساجد مشغول به فعالیت و خدمت به خلق خدا هستند عبادت عظیمی انجام می‌دهند و اگر در ارائه این خدمات خودسرانه عمل کنند، دچار گناه و خدای ناکرده دین گریزی مردم می‌شوند.


شناخت وظیفه برای رسیدگی به مسجد و جذب جوانان به این پایگاه دینی از نکات مهم و اساسی است که باید مورد توجه ارکان مسجد باشد، نبود اتحاد میان ائمه جماعات، هیئت امنا، بسیج، کانون‌های فرهنگی و هنری و خدام و دخالت در کار یکدیگر، یک نقص به حساب می‌آید و عدم شناخت وظایف نیز نقص و کاستی بزرگتر که به سختی قابل جبران است.



مساجد قلب تپنده حیات اجتماعی جامعه اسلامی و منشاء حرکت اجتماعی در جامعه است از این رو باید اهمیت فوق العاده ای را برای این مکان مقدس قائل بود و مسجد را فقط مکانی برای نماز خواندن معرفی نکرد. بلکه مسجد، مرکزی برای جمیع عبادات است و همه عبادات الهی از این کانون جوشان سرچشمه می گیرد. کانون، بسیج و مسجد هر سه مکانی برای جمع کردن نیروهای مومن به اسلام و ارزش ها است تا در کنار یکدیگر جهت پیشبرد اهداف انقلاب قدم بردارند.



باید امام جماعت، کانون، بسیج و دیگر ارکان مسجد به عنوان کسانی که متولی مسجد هستند، تمام همتشان را در جاذبه مندی مسجد به کار ببندند تا جوان حاضر در مسجد را حفظ کنند و با ارتباط صمیمانه ای که با وی برقرار می کنند، بتوانند سبب ماندگاری حضور وی در مسجد شوند تا به این وسیله دیگران هم در پیوستن به مسجد تشویق شوند. این نکته ای بود که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید کردند و فرمودند: «پذیرایی از جوانان در مساجد»، نکته‌ای است که ایشان خطاب به روحانیون، علما و ائمه جماعت بیان می‌دارند و در این خصوص می‌فرمایند: «روی خوش هم پذیرا باشید؛ با سماحت، با مدارا. فرمود: «و سنّة من نبیّه»، که ظاهراً عبارت است از «مداراة النّاس»؛ مدارا کنید. ممکن است ظاهر زننده ای داشته باشد؛ داشته باشد.»

 

بدون شک فعال ترین عناصر اجتماعی و پویاترین نیروهای با نشاط، جوانان هستند که در مساجد حاضر می شوند و در جامعه شور و شوق ایجاد می کنند.بنابراین این وظیفه فعالان بسیج، کانون ها و از همه بیشتر ائمه جماعات مساجد را سنگین می کند که برای همراهی با جوانان به عنوان آینده سازان نظام مجهز به سلاح علم باشند و بتوانند پاسخگوی نیازهای روز آنها باشند.

 

این همان نکته ای است که مقام معظم رهبری نیز در صحبت هایشان در دیدار با روحانیون خواستار آن شدند و فرمودند:. «لباس طلبگى پوشیدن، بار سنگینى است. به مجردى که دیدند شما عمامه دارى، سیل سؤال و اشکال و اینها وارد می شود. اگر آنچه که نمیدانى، گفتى نمیدانم، بعد رفتى آن را تحقیق کردى و دانستى و احیاناً آمدى به او گفتى، این خوب است؛ اما اگر آنچه که نمیدانى، به شکل غلط جواب دادى، یا چون نمیدانستى، عصبانى شدى که چرا این را از من سؤال کرد، این دیگر خوب نیست.«



امام راحل، بنیانگذار انقلاب اسلامی نیز فرمایش نورانی داشتند مبنی بر اینکه «مسجد سنگر است، سنگر ها را حفظ کنید». آن جایگاهی که می تواند جامعه ما را از خطرات و تهدیدات اقتصادی، نظامی، فرهنگی و اعتقادی حفظ کند، مساجد هستند چرا که مساجد، برای دفاع از ارزش های اسلامی شکل گرفت و انقلاب اسلامی را پیش برد و ارزش های اسلامی را در جامعه نهادینه کرد.

 

مقام معظم رهبری هم با آگاهی از جایگاه خطیر مساجد در طول دوران های مختلف و نیز اثرگذاری آن در مقابله با ناتوی فرهنگی دشمن، حفظ اتحاد میان ارکان مسجد را متذکر و بر جذب جوانان به مسجد و کانون ها تاکید می کنند چرا که امروز همگان خوب می دانند که این پایگاه اثر گذار دینی می تواند مرکز مهمی برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن باشد.

 

بنابراین همکاری و تعامل مثبت میان بسیج و امام جماعت و دیگر ارکان مسجد و عدم موازی کاری و مجهز شدن مساجد به امکانات روز، نقش مهمی در حضور جوانان در مساجد و رشد و شکوفایی معنوی نسل جوان و آینده ساز کشور را به دنبال دارد. از طرفی اگر امروز جمعیت جوان کشور با امام جماعتی با روی خوش و انعطاف پذیر روبرو شوند و برخوردی همراه با عطوفت و مهربانی ببینند، خود به خود از برنامه های مسجد استقبال می کنند و حتی اگر در جوانانی انگیزه درونی و اعتقادات مذهبی کمرنگ باشد هم رابطه صمیمی امام جماعت می تواند در این زمینه اثرگذار شود.


 

ارکان مسجد در تلاشی دسته جمعی می توانند همه مومنین و همه ظرفیت های جوان را به مسجد جذب کنند. خداوند به پیامبر عظیم الشان اسلام می فرماید: «این عنایت پروردگار توست که رفتارت را در برابر مومنین رحیمانه و محبت آمیز قرار داد و اگر تو غفلت و شدت داشتی، از دور تو مردم پراکنده می شدند.»

 

 

کد خبر 841666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha