خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: «تئاتر مردمی پیاده روی اربعین»، مجموعه ای از فعالیت های نمایشی مرتبط با واقعه عاشوراست که در سال های گذشته از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری پیگیری می شود. پیش از این در بخش اول گفتگو با «کوروش زارعی»، رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به کلیاتی درباره برنامه های امسال این نهاد پرداختیم. بخش دوم گفتگو با این هنرمند عرصه نمایش به جزئیات برنامه ها و رویدادهای ویژه اربعین امسال اختصاص دارد:
چه ژانرهای نمایشی در چهارمین همایش تئاتر مردمی پیاده روی اربعین اجرا می شود؟
تعزیه، نقالی، پرده خوانی، مقتل خوانی، تئاتر خیابانی، تئاتر موکبی و تئاتر عروسکی هم از جمله ژانرهای نمایشی هستند که امسال در تئاتر مردمی پیاده روی اربعین برگزار می شود.
کدامیک از ژانرها را امسال برای نخستین بار اجرا می کنید؟
امسال بخش کودک و نوجوان را استارت زدیم و یک نمایش عروسکی داریم. حتما در سال های آینده روی بحث کار عروسکی و حوزه کودک و نوجوان بیشتر کار می کنیم.
نمایش های چهارمین تئاتر مردمی پیاده روی اربعین به چه زبانهایی اجرا می شوند؟
در نخستین همایش تئاتر مردمی پیاده روی اربعین ، نمایشها فقط با زبان فارسی اجرا می شد.وقتی مخاطب شناسی کردیم، به این نتیجه رسیدیم که زبانهای دیگر را باید اضافه کنیم. بدین ترتیب زبان عربی و انگلیسی اضافه شد. نمایش های ما در ژانر تعزیه به زبان فارسی و عربی هستند. نمایش ها علاوه بر زبان عربی به انگلیسی اجرا می شود. به دنبال این هستیم که در سال های آتی زبان های دیگر را هم داشته باشیم تا با کشورهای دیگر با زبان خودشان ارتباط برقرار کنیم و پیام خودمان را منتقل کنیم.تلاش می کنیم به پنجمین همایش تئاتر مردمی پیاده روی اربعین زبانهای ترکی و اردو را اضافه کنیم.
با توجه به شلوغی مسیر پیاده روی اربعین به زمان بندی نمایشها توجه کردید؟
بله اتفاقا این مساله مهمی است زیرا زوار خسته هستند و در راه برای همین نمی توانند زمان زیادی را برای دیدن نمایش صرف کنند. بر این اساس نمایش هایی که برای اجرا در نظر گرفتیم، بین 15 تا 30 دقیقه است.
تامین هزینه گروه های نمایشی در این همایش به چه صورت است؟
متقاضیان برای شرکت در همایش تئاتر مردمی پیاده روی اربعین زیاد هستند از طرفی هزینه ما محدود است. به عنوان مثال سال قبل فقط هزینه ای که بابت اتوبوس پرداخت کردیم، 80 میلیون تومان بود. مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری فقط هزینه ایاب و ذهاب گروه های نمایشی را متقبل می شود. ما برای اجراها پولی به گروه ها نمی دهیم. این حرکت یک نذر فرهنگی است و هنرمندان عاشقانه و به عشق امام حسین(ع) در آن شرکت می کنند.
با توجه به برگزاری سه دوره از همایش تئاتر مردمی پیاده روی اربعین، استقبال مردم چطور بوده است؟
ما سال اول با حدود 50 هنرمند، این همایش را شروع کردیم و تمام اجراهای با زبان فارسی اجرا شد. به دلیل استقبالی که صورت گرفت علاوه بر اینکه بر تعداد هنرمندان و گروه های نمایشی افزوده شد، تلاش کردیم که نمایش ها به سایر زبانها هم اجرا شود تا مسلمانان از سایر کشورها بتوانند از این نمایش ها بهره ببرند. خوشبختانه همایش تئاتر پیاده روی اربعین یک جریان تئاتری شده است به گونه ای که هر گروه نمایشی و هر هنرمندی که بخواهد کاری برای اربعین داشته باشد به مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری مراجعه می کند.
نظر شما