فارس، فعال ترین استان در جشنواره عشایر و روستاهای کتاب کشور است

حیدری گفت: استان فارس در پنج دوره گدشته جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب ازنظر میزان مشارکت و تعداد برگزیده، موثرترین و فعال ترین استان بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «ابراهیم حیدری»، در نشست هم افزایی کتابداران روستایی کتابخانه های عمومی فارس که امروز (یکشنبه 21 مهر) در سالن «کتابدار» کتابخانه های عمومی فارس برگزار شد، در جمع کتابداران روستایی کتابخانه های عمومی فارس، گفت: استان فارس در پنج دوره گدشته جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب ازنظر میزان مشارکت و تعداد برگزیده، موثرترین و فعال ترین استان بوده است.

 

مدیرکل دفتر مطالعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تصریح اینکه یکی از دلایل برگزاری این جشنواره آگاهی از مشکلات و دغدغه های روستاها در حوزه کتاب و کتابخوانی است، گفت: کتابخانه در روستا تنها کار کتابخوانی و کتابداری را انجام نمی دهد بلکه پایگاه فرهنگی، علمی، اقتصادی و اجتماعی یک روستاست.

 

دبیرجشنواره های کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانه های روستاهایی را محور برگزاری این جشنواره دانست و اضافه کرد: بیشتر روستاهایی که در این جشنواره برگزیده شده اند، کتابخانه فعالی داشته اند، هرچند که ظرفیت روستاها و روستاییان مهم است اما کتابخانه عمومی در این جشنواره محور بوده است. کتابخانه به عنوان موتور محرک است و می تواند ظرفیت های نهفته را شناسایی کند و آموزش بدهد.

 

حیدری ضمن قدردانی از نهاد کتابخانه های عمومی کشور در برگزاری این جشنواره خاطرنشان کرد: نهاد کتابخانه های عمومی در سطح کلان و استان ها به عنوان نهاد مهم و بنیادی بوده که هم از نظر مالی و فکری در حوزه سیاست گذاری، داوری و جوایز همکاری داشته است.

 

وی، فارس را فعال ترین استان در جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب برشمرد و با اشاره به اینکه سال گذشته فارس با 54 روستا در جشنواره شرکت کرد، گفت: در دوره های گذشته، هفت روستای «لایزنگان»، «خواجه جمالی»، «فهلیان»، «امامزاده بزم»، «کریشکی»، «جایدشت» و «فیشور» به عنوان برگزیده و روستاهای «فهلیان» به عنوان برگزیده برگزیدگان تقدیر شده اند.

 

حیدری با تصریح اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی بر جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب تاکید دارند، گفت: اعتبارات این برنامه،برای ترویج کتابخوانی در مناطق محروم هزینه می شود و به روستاهای برگزیده درحدود 400 میلیون ریال جوایز نقدی و غیرنقدی تعلق می گیرد که برای توسعه کتابخانه های در روستا مهم است.

 

مدیرکل دفتر مطالعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرکرد: در روستاها پنج درصد بودجه دهیاری های به امور فرهنگی تعلق دارد و این بودجه باید در اختیار کتابخانه ها و کتابخوانی قرار گیرد.

 

وی با تاکید بر اینکه در وزارت ارشاد ستاد برنامه ریزی جشنواره عشایر و روستاها تشکیل شده است، گفت: براساس ابلاغ وزیر ارشاد دبیرخانه این جشنواره باید در استان ها تشکیل شود که ادارات کل ارشاد دبیر و دستگاه های مرتبط نیز عضو این شورا خواهند بود که در فارس این دبیرخانه تشکیل شده است.

 

حیدری در ادامه به روند برگزاری جشنواره نیز اشاره کرد و گفت: جشنواره 2 بخش دارد فعالیت های انجام شده در روستا و و برنامه های آینده. در این حوزه کتابخانه های عمومی می توانند با توجه به سیاست های مجموعه و شناسایی طرفیت های روستا و نیازهای مردم می تواند سبب خلق برنامه های بسیار خوبی باشد. در این راستا باید از ظرفیت فرهبختگان محلی، سرمایه داران و چهره های علمی و فرهنگی استفاده شود.

 

خاطر نشان می شود، نشست هم افزایی کتابداران روستایی کتابخانه های عمومی فارس، امروز (یکشنبه 21 مهر) در سالن «کتابدار» کتابخانه های عمومی فارس با حضور «ابراهیم حیدری»، مدیرکل دفتر مطالعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب، «روح الله منوچهری»، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و کتابداران کتابخانه عمومی روستایی فارس برگزار شد.

 

 

کد خبر 842929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha