به گزارش شبستان از همدان، «مریانج» و «میدان کربلا» نام آشنایی است که در 5 کیلومتری جاده همدان –کرمانشاه قرار دارد؛ جایی که نخستین زائرسرای اربعین استان به همت مردم کربلاییاش ایجاد شد.
مَریانج را با نام کربلا میشناسند و با نام حسین(ع) و عاشورا نه ازآنرو که در مسیر عبوری کاروانها قرارگرفته و بیشتر ساکنانش کربلا رفتهاند؛ بلکه چون حال و هوای حسینی دارند و همیشه و همهجا این روحیه را با خود به همراه داشتهاند.
بیحکمت نیست که زائران حسین(ع) از روی شانههای همین شهر باید به کربلا بروند، شهری با مردمانی ساده، صمیمی و باصفا و مردانی با عزم آهنین.
این روزها زوار اربعین حسینی در مسیر بازگشت به خانه های خود هستند و برای رسیدن به مقصد از همدان عبور میکنند که در این راستا موکب ها برای پذیرایی و میزبانی از زوار درحال فعالیت هستند.
موکب های مستقر در مسیرهای ارتباطی استان همدان این روزها با توانی دوچندان در صدد خدمت رسانی شایسته به زوار حسینی هستند.
مردم این شهر همانند دوران دفاع مقدس حماسه خلق میکنند و در پذیرایی از زائران اربعین حسینی همچون نگین انگشتر میدرخشند.
مردم این شهر 10 هزار نفری این روزها سه موکب به شهر کربلا اعزام کرده و دو زائرسرای بزرگ نیز در شهر خود راهاندازی کردهاند تا از زائران هم در شهر خود و در هم در کربلا پذیرایی کنند.
غذای گرم و کامل، جای خواب و حتی خودرو برای انتقال زائران، یکباره و بدون کمکهای دولتی فراهم شد تا لبیکی باشد به ندای مقتدا که فرمان حضور گسترده در راهپیمایی اربعین را داد.
اولین و بزرگترین زائرسرای اربعین غرب کشور توسط حسینیه ابوالفضلی سنگ بزرگ مریانج تشکیل شده است، زائرسرایی که 10 سال از حیات آن میگذرد.
مسئول زائر سرای ابوالفضلی مریانج گفت: شهر مریانج بیش از ده سال است که دو زائر سرا یکی در کربلا و دیگری در همدان را برای زوار برپا می کند.
یاسر مظاهری افزود: این زائر سرا همه ساله در ایام اربعین از پنجم تا 25 صفر به مدت 20 روز از زائرین اباعبدالله (ع) پذیرایی می کند.
وی تصریح کرد: در زائر سرای حضرت ابوالفضل (ع) روزانه ۵۰۰۰ نفر غذا داده می شود و علاوه بر آن سعی در برگزاری کارهای فرهنگی چون نماز جماعت و پاسخ به شبهات دینی با حضور علما و کارشناسان برای زوار امکان پذیر است.
مسئول زائر سرای ابوالفضلی مریانج عنوان کرد: بنرهایی کوچک در ابعاد ۱۵ در ۲۰ حاوی پیامها و سخنان رهبری تهیه شده است که به چهار زبان دنیا اردو عربی انگلیسی و فارسی روی کوله ها نصب کنند.
وی با بیان اینکه به طور میانگین 800 نفر از زائرین حسینی اقامت شب مانی دارند، ادامه داد: اسکان زائران اولویت ماست و در صورت پر شدن زائر سرا از تمام حسینیه های اطراف برای اسکان زوار استفاده می شود.
مظاهری با اشاره به ایاب و ذهاب و ازدحام زائرین امسال گفت: ایاب و ذهاب زائران هماهنگ شده است و هر شب سه اتوبوس از مریانج به مرز مهران اعزام می کنیم.
مسئول زائر سرای ابوالفضلی مریانج افزود: در طبخ غذا ۱۵۰ خواهر خادم در سه شیفت از 8 صبح تا ۱۲ شب و 100 خادم برادر در زائر سرا مشغول هستند که تعداد آنها نیز ثابت است.
وی گفت: همچنین روزانه یک هزار پخت نان برای زائرین حسینی در این زائر سرا انجام می شود و تمامی کمک ها به صورت مردمی می باشد.
موکب امام رضا(ع) شهر مریانج از ۳۰ هزار نفر در کربلا پذیرایی میکند
موکب امام رضا(ع) برای ششمین سال متوالی با استقرار در کربلای معلی به زائران اربعین خدمترسانی کرده و روزانه چند هزار نفر را به مدت ۱۲ روز اطعام میکند.
موکب امام رضا(ع) شهر مریانج از 30 هزار نفر در کربلا پذیرایی میکند
مسئول موکب امام رضا(ع) شهر مریانج اظهار داشت: این موکب امسال برای ششمین سال متوالی به زائران اربعین حسینی خدمترسانی میکند.
نادر پور سبزی افزود: موکب امام رضا(ع) زیر نظر ستاد بازسازی عتبات عالیات شهر مریانج فعالیت کرده و تاکنون 5 بار در ایام اربعین حسینی و یک بار هم در نیمه شعبان توفیق خدمترسانی به زائران را در کربلای معلی داشته است.
وی بیان کرد: این موکب که جزء نخستین و مجهزترین موکبهای اربعینی استان همدان به شمار میرود؛ امسال هم در کربلا مستقر شده و از 17 مهر تا یک روز پس از اربعین به خواهران و برادران خدمترسانی میکند.
مسئول موکب امام رضا(ع) شهر مریانج گفت: این موکب ظرفیت اسکان هزار خواهر و هزار و 500 برادر را داشته و ضمن پخت روزانه هزار و 500 قرص نان در هر وعده نهار و شام از هزار و 500 نفر و برای صبحانه و میان وعده از 2 هزار و 500 نفر پذیرایی میشود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات شهر مریانج از برپایی نماز جماعت و عزاداری و مرثیهسرایی در موکب امام رضا(ع) خبر داد و افزود: توزیع بستههای فرهنگی و راهاندازی آرایشگاه و ایستگاه واکس زنی صلواتی هم از دیگر برنامههای ما در کربلاست.
پورسبزی با دعوت از زائران اربعین گفت: موکب امام رضا(ع) در خیابان «شهدا»، خیابان «روضتین» نرسیده به خیابان «بوبیات» کربلا برپا میشود.
وی اعلام کرد: تاکنون 120 میلیون تومان هدیه و نذورات نقدی و غیر نقدی از طرف مردم به موکب امام رضا(ع) اهدا شده و این رقم در سال گذشته هم بیش از 85 میلیون تومان بوده است.
به گزارش شبستان از همدان: داستان عشق و ارادت مردم مریانج به خاندان عصمت و طهارت بهویژه حضرت سیدالشهدا(ع) تنها به دهه نخست محرم و عاشورا ختم نمیشود و تا اربعین ادامه مییابد.
مریانج به دلیل قرار گرفتن در مسیر عبور زائران استانهای مختلف، توفیق میزبانی از زائران کربلا را داشته و مردم این شهر از چند سال پیش با ایجاد زائرسرا برای خدمت به زائران کمر همت میبندند.
گزارش: سمیرا قادری
نظر شما