قلب بشاگرد در مساجدش می تپد

شصت و اندی مسجد در نقطه به نقطه بشاگرد که پایه و اساس هر فعالیتی را در این شهر بنا می نهند، ثمره عمل مرحوم حاج عبدالله ولی به فرمایش امام خمینی (ره) و پایه گذاری خدمت برای تربیت سربازان امام زمان (عج) است.

خبرگزاری شبستان: طول جاده ای که از میناب -شهری در غرب استان هرمزگان- به منطقه محروم بشاگرد می رود، شاید به 200 کیلومتر هم نرسد. اما تکان هایی که می نی بوس حامل ما روی پستی و بلندی های این جاده خاکی به سرنشینان خود تحمیل می کرد، خبر از طی راهی ناهموار می داد که ساعت ها زمان برای عبور از آن نیاز داشتیم.


این راه اما 30 سال قبل زیر قدم های استوار مرحوم حاج عبدالله والی، معروف به پیامبر بشاگرد، کمر شکسته بود تا وقتی که این جهادگر بسیجی با کپرنشینان عموما شیعه مذهب منطقه روبه رو می شود، پیرو سخن امام(ره) که فرموده بود " گمان نمی کنید سربازانی از امام زمان(عج) در میان همین مردم محروم حضور داشته باشند"، خدمت در جبهه های جنگ را رها کرده و با ساختن مسجد صاحب الزمان(عج) در نقطه ای از بشاگرد، پایه های خدمات خود برای تربیت سربازان امام زمان(عج) را بنا نهاد.


• پایتخت بشاگرد
برای رسیدن به بشاگرد 20 ساعت را در قطار تهران- بندرعباس بودیم و از آنجا به میناب و سپس خمینی شهر. این شهر کوچک که به عبارت دقیق تر متشکل از یک مسجد و دو حوزه علمیه(خواهران و برادران) و چند ساختمان دیگر است، پایتخت منطقه بشاگرد به حساب می آید که با همت حاج عبدالله والی تاسیس شده است. به گفته حاج امیر والی، برادر کوچکتر حاج عبدالله که اکنون در کنار دیگر برادر خود یعنی حاج محمود، راه برادر مرحوم شان را در آبادانی بشاگرد ادامه می دهند، خمینی شهر سابقا ولیدون نام داشته که به خاطر عشق حاج عبدالله به حضرت امام(ره) بعد از آبادانی، خمینی شهر نامیده می شود.


حاج امیر والی درباره چگونگی آشنایی شان با بشاگرد می گوید: از همان آغاز انقلاب خانواده ما در بطن حوادث حضور داشتند و وقتی که درگیرهای مرزی در کردستان شروع شد، ما به همراه حاج عبدالله در مناطق جنگی حضور یافتیم. اما بعد که با منطقه بشاگرد آشنا شدیم، طبق توصیه ای که امام برای تربیت بچه های این منطقه کرده بودند، برای انجام کارهای سازندگی و البته فرهنگی به اینجا آمدیم.


• بنیان بیش از 60 مسجد در بشاگرد
وجود مذهب شیعه بین عموم مردم منطقه، باعث می شود که حاج عبدالله برای ساختن مساجد در این منطقه همت ویژه ای بگمارد. وی مساجد را پایگاهی برای انجام تمامی امور خود در بشاگرد قرار داده بود و شاید به همین دلیل به همراه برادران و سایر جهادگران، 17 مسجد را در همین منطقه کوچک بنا می نهند و با ترویج این سنت حسنه در میان اهالی تا کنون باعث ساخته شدن بیش از 50 مسجد دیگر در گوشه و کنار بشاگرد می شوند. حاج امیر ادامه می دهد: از همان ابتدای ورودمان برای سازندگی این منطقه احساس کردیم که باید از وجهه مثبت مساجد، میان مردم شیعه مذهب این منطقه برای پیشبرد اهداف مان بهره ببریم. به همین خاطر از همان ابتدا با ساخت مسجد صاحب الزمان(عج) در ولیدون، بنای خمینی شهر را بنیان نهادیم.


دو حوزه علمیه خواهران و برادران، مدارس شبانه روزی، تاسیسات کمیته امدام امام خمینی(ره)، چند ساختمان مسکونی و ... تمامی تاسیسات خمینی شهر هستند که مانند انگشتری، نگینی را به نام مسجد صاحب الزمان(عج) در برگرفته اند و در واقع در تداوم آبادانی این شهر کوچک به وجود آمده اند.

 

امیر والی ریشه های توجه حاج عبدالله برای ساختن مساجد را به دوران کودکی شان می رساند و در این باره می گوید: ما ساکن محله سنتی و مذهبی دولاب تهران بودیم و به همراه مرحوم پدرمان حاج نصرالله والی عمده کارهای فرهنگی مان را در مسجد المهدی(گلستان) به انجام می رساندیم. پدرمان از افراد فعال در این مسجد بود و بعدها حاج عبدالله راه او را ادامه داد و اکنون نیز خود من تولیت این مسجد را برعهده دارم.


• خاطرات معطر
بچه های مسجد المهدی محله دولاب، چنان با فرهنگ مسجدی خو می گیرند که بعدها نه تنها این مسجد و خاطرات معطر آن را فراموش نمی کنند، بلکه با تاسیس شصت و اندی مسجد در نقطه به نقطه بشاگرد، سعی می کنند بچه های محروم این منطقه را نیز با چنین فرهنگی مانوس کنند. در واقع به گفته حاج امیر، مساجد در بشاگرد همانند صدر اسلام، بیشترین کارکردهای اجتماعی و فرهنگی را در کنار بعد عبادی خود به انجام می رسانند. والی معتقد است: اگر بخواهیم مساجد بشاگرد را تعریف کنیم، برگزاری نمازهای جماعت یا سایر امور مذهبی تنها بخشی از این کارکرد را شامل می شوند، از همان ابتدای ورود ما به این منطقه که مساجد را پایگاهی برای سازندگی و البته جذب مردم قرار دادیم، نطفه نوعی از فعالیت های مسجدی بسته شد که اکنون خود را در شکل و شمایل کارکردهای فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی نشان می دهند. در یک کلام مساجد در بشاگرد پایه و اساس هر فعالیتی را بنا می نهند. قلب بشاگرد در مساجدش می تپد.


مسجد روستای کوهنک، روستای پوسمان، روستای گوهران، مسجد امام حسین(ع)، مسجد علی بن ابی طالب(ع) و ... از جمله مساجدی هستند که حاج امیر از آنها نام می برد و به اتفاق برای بازدید از مسجد صاحب الزمان(عج) خمینی شهر رهسپار صحن و سرای ملکوتی آن می شویم. حوزه علمیه برادران نیز همسایه دیوار به دیوار این مسجد است که شبستانش برای طلبه های بشاگردی حکم محل مباحثه را نیز دارد. حاج امیر با اشاره به طلبه های جوان و نوجوان می گوید: بسیاری از آنها بعد از نشان دادن هوش و درایت خود در فراگیری علوم دینی رهسپار حوزه های علمیه معتبری چون قم می شوند و حتی برخی تا مدارج بالای علمی نیز دست یافته اند.


• از مسجد المهدی(ع) تا مسجد صاحب الزمان(عج)
دیدن طلبه ها برای حاج امیر یاد آور روزهایی است که اکثر اهالی بشاگرد حتی یک لحظه نیز در هیچ کلاس درسی شرکت نکرده بودند و اکنون با پشتکار بچه های مسجد المهدی محله دولاب تهران، خود اداره اکثر کلاس های درس را عهده دار هستند. احمد والی شرایط کنونی بشاگرد را این گونه بیان می کند: نظر حاج عبدالله این بود که عمده وظیفه ما فرهنگ سازی برای این مردم است تا با آموزش درست و منطقی، خودشان نبض امورشان را برعهده بگیرند و بتوانند امور مختلف شان را اداره کنند. به همین خاطر عمده تلاش ما برای خودکفایی این مردم بود و اکنون شاهد هستیم که اغلب اساتید حوزه های علمیه این منطقه و مدارس شبانه روزی شان از خود بچه هایی هستند که توسط ما آموزش دیده اند.


مسجد صاحب الزمان(عج) در خمینی شهر، قلب منطقه بشاگرد، با صدای قرآن بچه های بشاگردی زنده و پویا است. این بچه ها کلام الهی را برای پیشوازی از اذان ظهر می خواندند تا ما نیز به کناری بنشینیم و چشمه حیات بخشی را در ذهن مان مرور کنیم که از مسجد المهدی دولاب تهران می جوشد و تا خمینی شهر بشاگرد تداوم می یابد. اما آنچه به قول حاج امیر والی امید بخش به نظر می رسد، تداوم این نهضت آبادانی در نگاه های بچه های تحصیل کرده بشاگردی است که اینگونه از مسجد صاحب الزمان بشاگرد اعلام وجود می کنند. اینجا بشاگرد است. جایی که به گفته امام(ره) شاید سربازانی از امام زمان (عج) را در دامان سادگی خود پرورش داده باشد.

 

پایان پیام/
 

 

کد خبر 84430

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • صغري خيل فرهنگ IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    0 0
    بسيار گزارش جالبي بود ممنون از حسن توجه شما به اين چنين مسائلي. خدا حاج عبدالله را رحمت کند و به شما خير دهد