عشایر شرق استان کرمان، نیازمند فضاهای فرهنگی و مذهبی هستند

معاون فرهنگی و هنری دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان با اشاره به بازدید از مناطق عشایرنشین شرق استان، این قشر ساده و بی آلایش را نیازمند فضاهای فرهنگی و مذهبی خاص دانست.

معاون فرهنگی و هنری دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان با اشاره به ابلاغیه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر واگذاری توسعه کانون های فرهنگی و هنری در روستاها و فعالیت های فرهنگی مناطق عشایری به ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، به خبرنگار شبستان گفت: در همین راستا، دبیرخانه استان از مناطق عشایری شرق استان بازدید و از نزدیک در جریان نیازمندی های فرهنگی آنان قرار گرفت.


محمدجواد ابراهیمی بیان کرد: در جریان این بازدیدها مشاهده شد که متأسفانه تعدادی از عشایر (عشایر رشک رضوان شهرستان نرماشیر و عشایر ابارق شهرستان بم) در حاشیه روستا اسکان گرفته و در معادلات روستایی سهیم نیستند و تنها به عنوان یک قشر منزوی در حال انجام فعالیت های روزانه خود هستند.


وی افزود: این دسته از عشایر از وضعیت استقرار سخت خود به شدت گله مند بودند و چادر نشینی، ییلاق و قشلاق های سالیانه را بیشتر باعث عزت نفس خود می دانستند تا وضعیت استقرار اینگونه ای را.


معاون فرهنگی هنری دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان با اشاره به بازدید از کانون های عشایری علی آباد و ضیاء آباد نرماشیر و کانون عشایری همت آباد ده رضا شهرستان ریگان، گفت: این عشایر از وجود مکان یا فضای خاص ویژه برگزاری برنامه های مذهبی محروم هستند.


وی ادامه داد: گرچه آنان برای رفع این مشکل اقدام کرده اند اما به دلیل عدم حمایت ارگان های دولتی و نبود بودجه کافی، ساخت این مکان ها تنها 20 تا 30 درصد پیشرفت داشته و پس از آن متوقف مانده است.


ابراهیمی خاطرنشان کرد: این امر باعث شده است تا برنامه های مذهبی به صورت مقطعی و تنها در صورت اعزام مبلغ انجام شود و پتانسیل نیروی جوان و نوجوان دچار بلاتکلیفی و سردرگمی است در حالیکه اگر پیش نیازها برطرف شود، می توان برنامه های فرهنگی و هنری را در این مناطق دنبال کرد.


وی به بازدید از طایفه عشایری "چاه ملک" شهرستان ریگان و عشایر "سه کهور" فهرج و "ترک آباد" نرماشیر هم اشاره و تصریح کرد: این عشایر نسبت به مواردی که پیش از این بیان شد از وضعیت بهتری برخوردارند.


ابراهمیمی تصریح کرد: باید یک متولی خاص در شهرستان ها مشخص شود تا از نزدیک به بررسی مشکلات و اجرای دقیق سیاست ها و برنامه ریزی های مناسب برای برنامه های ابلاغی بپردازد.


گفتنی است، در استان کرمان 22 هزار و 564 خانوار عشایری با 109 هزار و 439 نفر جمعیت وجود دارد که از این تعداد به ترتیب هشت هزار و 314 خانوار با 40 هزار و 568 نفر در جنوب استان، 14 هزار و 250 خانوار با 68 هزار و 871 نفر جمعیت در شمال و مابقی در شهرستان های شرقی استان هستند.


بر همین اساس یک هزار و 364 خانوار با 6 هزار و 288 نفر در بم، 2 هزار و 397 خانوار با 12 هزار و 116نفر در ریگان، 11 خانوار با 80 نفر در فهرج و 88 خانوار با 522 نفر جمعیت در نرماشیر وجود دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 84517

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha