به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حسین بارانی» امروز چهارشنبه (1 آبان) در مراسم افتتاحیه چهارمین همایش ملی باستان شناسی ایران در دانشگاه بیرجند اظهار داشت: از 9 ماه گذشته فراخوان های این همایش را آغاز کردیم تا بتوانیم میزبان اساتید، دانشجویان و فعالان حوزه باستان شناسی در بیرجند باشیم.
دبیر همایش ملی باستان شناسی ایران با بیان اینکه دبیرخانه دائمی این همایش سال 91 در دانشکده هنر بیرجند تاسیس شد، گفت: کمیته علمی و داوران همایش از 50 شخصیت برجسته علمی دانشگاهی و غیر دانشگاهی تشکیل یافته است و امیدواریم بتوانیم در این همایش رسالت و یافته های پژوهشگران در حوزه باستان شناسی را بیان کنیم و در زمینه توسعه علم باستان شناسی نقش فعالی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی استان و دانشگاه بیرجند ارتباط خوبی با یکدیگر در زمینه های مختلف از جمله باستان شناسی دارند، افزود: در خراسان جنوبی آثار باستانی بسیاری را توانستیم شناسایی و به ثبت برسانیم که این موضوع نیز نشان دهنده وجود ارتباط خوب بین دانشگاه بیرجند و میراث فرهنگی خراسان جنوبی است.
بارانی با توجه به اینکه برون داد این رویداد بزرگ قطعا با همدلی و کار تیمی محقق می شود، ادامه داد: امیدواریم در طول برگزاری این همایش تبادل نظر اساتید حوزه باستان شناسی سراسر کشور را داشته باشیم و این همایش نقطه ای برای شروع پژوهش های بیشتر در این حوزه است.
دبیر همایش ملی باستان شناسی ایران با بیان اینکه یکصد و 50 اصل مقاله از پژوهشگران مختلف حوزه باستان شناسی و علوم مرتبط به این همایش ارسال شده است، در ادامه گفت: از این تعداد حدود یکصد مقاله توسط داوران تایید شدند که طی این همایش 25 مقاله ارائه خواهد شد و 60 مقاله در قالب پوستر و مابقی در قالب کتابچه به چاپ خواهند رسید.
وی در پایان با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این همایش ارائه و به اشتراک گذاشتن یافتیات جدید حوزه باستان شناسی است، اظهار کرد: این همایش دارای 4 محور اصلی شامل باستان شناسی پیش از تاریخ، باستان شناسی تاریخی، باستان شناسی اسلامی و باستان شناسی علوم مرتبط میان دانشی است.
نظر شما