به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « مرتضی ضرابی» طی نشستی توجیهی ویژه اصحاب رسانه استان البرز که امروز (۱ آبان) در سالن آمفی تئاتر جهاد دانشگاهی البرز برگزار شد، گفت: اصحاب رسانه نقش اساسی در فرهنگ سازی بحث اطلاعات پزشکی دارند.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان با اشاره به اهمیت بانک ذخیره سازی خون و اهتمام مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی بنیانگذار سلول های بنیادین افزود: دی ماه سال ۸۱ بر مبنای تحقیقات صورت گرفته پژوهشگاه رویان در زمینه جمع آوری خون بند ناف که در ابتدا محور اصلی تحقیقات اخلاق بود، آغاز به کار کرد.
ضرابی توضیح داد: در ابتدا و آغاز کار تصور به سمت شبیه سازی و مسائلی خارج از اخلاق می رفت که با نامه مرحوم آشتیانی به رهبر معظم انقلاب ضرورت های این کار مطرح شد و پس از دو هفته رهبر معظم انقلاب با ارسال نامه ای در این خصوص اهمیت این برنامه پژوهشی را به عنوان یک سرمایه ملی متذکر شدند.
وی با بیان این مطلب که رهبر معظم انقلاب در آن نامه به ثروت نهفته ای که کشورهای دنیا در بحث باند خون دارند، اشاره کردند و در عین حال خط مشی ها و افق راهی که برای این منظور مورد نظر قرار دادند چراغ راه پژوهشگاه رویان شد.
وی با بیان این مطلب که سلول های بنیادین در آن واحد خودنوزایی و تمایز به سلول های دیگر دارد و این ویژگی سلول بنیادین است، توضیح داد: سه نوع سلول بنیادین وجود دارد که نخستین آن سلول های بنیادین جنینی از لحاظ اخلاقی نمی توان روی آن کار کرد.
ضرابی ادامه داد: دومین بخش آن سلول های بنیادین بالغین است که به نوبه خود جبران آسیب ها است و نوع دیگر سلول های بنیادین در بند ناف وجود دارد که یکی از منابع آن مغز و استخوان است.
وی با بیان این مطلب که خون محیطی که در بدن ما گردش دارد منبع دیگر سلول بنیادین است، تصریح کرد: از دیگر سلول های بنیادین که بسیار هم اهمیت دارد این است که بلافاصله پس از به دنیا آمدن کودک نمونه گیری از بند ناف نوزاد انجام شود که این امر هیچ مشکلی برای مادر و فرزند ایجاد نمی کند.
به گفته این پزشک، فرآیند بانک خون بند ناف با تانک هایی که معین شده است در ۳۱ استان به ویژه استان البرز امکان ذخیره بانک خون را دارد.
ذخیره سازی ۲ هزار نمونه خون بند ناف در پژوهشگاه رویان
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان بیان کرد: از زمان راه اندازی پژوهشگاه رویان تا کنون، ۲ هزار نمونه خون بند ناف ذخیره سازی شده است و در سال ۹۷ آمار ذخیره سازی ۴۵۰ نمونه بود و در مهرماه سال جاری ۴۰ مورد که همین روند آماری، گویای استقبال عمومی مردم از ذخیره سازی خون بند ناف است.
توصیه ای برای خانواده هایی که منتظر به دنیا آمدن فرزند هستند
ضرابی با بیان این مطلب که ذخیره سازی خون بند ناف از لحاظ مالی ۳ میلیون ۲۰۰ هزار تومان برآورد می شود و سالیانه رقم ۱۶۰ هزار تومان شارژ این بانک است، توضیح داد: خانواده هایی که منتظر به دنیا آمدن نوزاد هستند در هفته ۳۶ بارداری مادر با ثبت نام در سامانه ذخیره سازی خون بند ناف درخواست خود را ثبت می کنند.
این پزشک با اشاره به اینکه حتی خانواده هایی که امکان هزینه مالی ندارند و حتی بیماری صعب الاعلاج دارند که بیماری خونی دارد می تواند تحت حمایت پژوهشگاه رویان از امکان ذخیره سازی خون برای پیوند و درمان استفاده کند.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های پژوهشگاه رویان در پایان تصریح کرد: تا کنون ۲۰۰ پیوند در کشور با ذخیره سازی خون بند ناف انجام شده است.
نظر شما