هر ۱۲ روز یک وقف جدید در استان یزد ثبت می شود

حجت الاسلام زارع زاده ضمن گرامیداشت هفته وقف گفت: هر ۱۲ روز یک وقف جدید در استان یزد ثبت می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، « حجت‌الاسلام و‌المسلمین حسین زارع‌زاده» در نشست خبری که به مناسبت هفته وقف برگزار شد، با اشاره به اینکه وقف یک سنت حسنه است گفت: اگر این سنت به درستی معرفی شود، بخش عمده مشکلات جامعه برطرف می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد ادامه داد: توجه به وقف به خودی خود می‌تواند بزرگترین کمک برای حاکمیت و دولت باشد و آثار و برکات بسیار زیادی به دنبال داشته باشد.

وی با بیان اینکه از شنبه 4 آبان تا دوشنبه 13 آبان به نام دهه وقف نامگذاری شده عنوان کرد: هر یک از روزهای این دهه با نامی در ارتباط با این سنت حسنه در نظر گرفته شده است.

زارع زاده با بیان اینکه طی سال گذشته هر ۱۲ روز یکبار یک وقف جدید در استان یزد ثبت شده است، افزود: تمامی وقف های ثبت شده، ملک بوده که بیشترین آن مربوط به شهرستان تفت با ۱۰ وقف و پس از آن شهرستان یزد با ۹ وقف بوده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به درآمدهای موقوفات و هزینه‌کرد آنها عنوان کرد: طی یک سال گذشته برای نیات مذهبی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، خیریه ۸۴۵ میلیون تومان، نیات اجتماعی نظیر مسکن محرومان یا زوج های جوان و ... ۲۳۹ میلیون تومان، مدارس علوم دینی ۶۰ میلیون تومان هزینه شده است.

زارع زاده با اشاره به اینکه روز نخست این دهه به عنوان وقف بهره وری موقوفات و رونق تولید است تصریح کرد: سه پروژه بازآفرینی شهری با اعتبار دولتی 145 میلیارد ریال به مساحت 17 هزار و 292 متر مربع شامل احیا و بازسازی حسینه شاه طهماسب و بازارچه صنایع دستی شاهزاده فاضل با مشارکت شهرداری و یک پروژه صنایع دستی در مهریز در این روز مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

‌مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد عنوان کرد: مساحت عرصه موقوفات در دست اقدام استان یزد 46 هزار و 500 متر مربع با زیربنای 72 هزار متر مربع است.

وی تعداد این پروژه‌ها را 13 مورد دانست و تصریح کرد: برای این طرح‌ها در مجموع 190 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

زارع‌زاده با بیان اینکه موقوفات به ویژه در حوزه‌های ابنیه تاریخی زمینه سرمایه‌گذاری بسیار خوبی هستند عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در ابنیه تاریخی از جمله حمام‌ها، کاروان‌سراها و قلعه‌های تاریخی علاوه بر سوددهی بالا، زمینه ایجاد اشتغال و حفظ میراث فرهنگی را هم به دنبال دارد.

وی ادامه داد: علاوه بر سرمایه‌گذاری در حوزه میراث فرهنگی و ابنیه تاریخی، حوزه‌‌های کشاورزی و دام‌های پر تولید هم در استان یزد از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد با بیان اینکه سنددار کردن موقوفات یکی از اقداماتی است که در اوقاف پیگیری می‌شود و استان یزد جزو پنج استان برتر کشور در این حوزه است گفت: امسال 856 جلد سند مالکیت برای موقوفات استان اخذ شده است.

 

کد خبر 846333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha