«سید جواد تکیه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل با گرامیداشت هفته وقف گفت: با همت و تلاش واقفین و با عنایت به وجود حضرت محمد هلال (ع) فرزند بلافصل امیرمؤمنان علی (ع) در دروازه کویر آران و بیدگل موقوفات متعددی از قدیم الایام تاکنون ثبت شده است.
مدیر اجرایی حرم مطهر حضرت محمدهلال بن علی (ع) افزود: موقوفات حرم حضرت محمد هلال بن علی (ع)، از ۳۷۵ هزار متر مربع کشاورزی تا ۴۰ متر مربع تجاری و حتی موقوفت فرهنگی همچون وقف کتب خطی قدیمی متفاوت است.
سید جواد تکیه بیان داشت: قطعات بزرگ ۱۰ جریبی مزرعه ملاقطب، ۲۵ هزار متر مربعی مزرعه وشاد از جمله نمونه های موقوفات با وسعت زیاد حرم مطهر است.
«بابایعقوب» نخستین واقف حرم مطهر
مدیر اجرایی حرم مطهر حضرت محمدهلال بن علی (ع) با اشاره به اینکه قدیمی ترین موقوفه مربوط به زمان حضور حضرت محمد هلال(ع) در آران و بیدگل است افزود: نخستین و قدیمی ترین موقوفات مربوط به مرحوم «بابا یعقوب» میزبان حضرت محمدهلال(ع) است.
تکیه افزود: بابایعقوب سه روز پس از رحلت حضرت محمدهلال در سال ۶۴ هجری قمری درگذشت و بنا به وصیت خود ایشان نیمی از املاکش را وقف حضرت محمد هلال(ع) کردند.
ثبت هفت موقوفه جدید به ارزش ۱۳ میلیارد ریال
مدیر اجرایی حرم مطهر حضرت محمدهلال(ع) با اشاره به ثبت هفت موقوفه جدید در حرم مطهر گفت: ارزش این موقوفات که طی یک سال اخیر وقف شده ، بیش از ۱۳ میلیارد ریال است.
تکیه افزود: قطعه زمین ۵ هزار متر مربعی مزرعه کریم آباد به ارزش یک میلیارد ریال و قطعه زمین ۳۳۰ متر مربعی واقع در خیابان امام رضا(ع) به ارزش دو میلیارد ریال از جمله موقوفات جدید آستان مقدس است.
مدیر اجرایی حرم مطهر حضرت محمدهلال(ع) بیان داشت: همچنین ۵ قطعه زمین مسکونی و تجاری مزرعه احمد آباد به متراژ ۶۶۰ متر مربع و به ارزش ۱۰ میلیارد ریال توسط یکی از شهروندان وقف آستان مقدس شده است.
سید جواد تکیه با بیان اینکه مجموعه آستان مقدس تمامی سعی و تلاش خود را به حفظ و احیای موقوفات بویژه به نام واقفین معطوف دارد، گفت: آستان مقدس آمادگی دارد تا با حفظ احترام به نیت واقفین، نسبت به پذیرش موقوفات به حرم نخستین مهاجر علوی به ایران اقدام کند.
آستان مقدس حضرت محمدهلال بن علی(ع) در شهرستان آران و بیدگل در شمالی ترین نقطه استان اصفهان و در فاصله ۲۱۵ کیلومتری مرکز این استان و یکصد کیلومتری شهر مقدس قم واقع شده است./
نظر شما