به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوسف، حجت الاسلام « محمد نوروزپور» در نشست خبری با اصحاب رسانه در بقعه شاه سلیمان علی شهرستان خوسف، اظهار داشت: همزمان با دهه وقف (4 تا 13 آبان) نمایشگاه ویژه دستاوردها و خدمات وقف و بقاع متبرکه در موزه ملی تهران و به تناسب در استان های کشور در امامزاده های شاخص برپا می شود که در جوار این نمایشگاه تجلیل از واقفان، خیرین و هیئت امنای اماکن مذهبی انجام هم انجام می شود.
مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: در کشور 180 هزار موقوفه داریم که 90 هزار موقوفه، انتفاعی و مابقی منفعتی هستند.
وی از وجود هشت هزار و 767 بقعه در کشور خبر داد و گفت: مباحث فرهنگی در این بقاع در طول سال جریان دارد و از ابتدای سال طرح آرامش بهاری برای پذیرایی از زائرین و مسافران و هم اکنون هم سوگواره بصیرت عاشورایی در ماه محرم و صفر اجرا شده است.
مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اجرای طرح نشاط معنوی برای جوانان و نوجوانان در تابستان و سوگواره یاس نبی در ایام فاطمیه را از دیگر برنامه های فرهنگی اوقاف برشمرد و گفت: از 5 آبان طرح لبیک یا رسول الله و زیارت از بعید در بقاع متبرکه اجرا شد.
حجت الاسلام نوروزپور با بیان اینکه توجه به مباحث قرآنی از برنامههای مهم بقاع متبرکه است، گفت: این سازمان طرح حفظ قرآن را اجرا می کند که در این طرح یک میلیون و 200 نفر متقاضی حفظ قرآن ثبت نام کرده اند.
وی بیان کرد: یکی از کارهای مهمی که سازمان اوقاف در دستور کار دارد توسعه خدمات اجتماعی در بقاع است، لذا در این راستا 200 مرکز افق(خدمات اجتماعی، فرهنگی و قرآنی) راه اندازی شده است تا در راستای کاهش آسیب های اجتماعی نقش ایفا کنند.
مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور منابع مالی 200 مرکز افق را از محل اجرای نیت واقفین و درامدهای موقوفات، کمک های مردمی و 20 درصد اعتبارات فرهنگی اعلام کرد و گفت: برنامه بودجه فردی بقاع متبرکه در کشور در حال اجرا است که از این پس بر اساس نظر هیئت امنا بودجه تعریف و به شکل فردی مشخص می شود.
حجت الاسلام نوروزپور گفت: پیش از این هزینه کرد درآمد و بودجه بقاع متبرکه در سراسر کشور بر اساس فرمول مشخص و درصدهای معینی در بخش های مختلف فرهنگی و عمرانی و ... هزینه می شد اما هم اکنون برنامه هر بقعه به شکل فردی در سامانه جامع بارگذاری و پس از تایید سازمان بر اساس اولویت های هر بقعه هزینه می شود.
وی بیان کرد: این برنامه از ابتدای ماه ربیع الاول قابل اجرا است و هیئت امنا می توانند بر اساس برنامه جدید درآمدها و بودجه هر بقعه را تعریف و هزینه کنند.
مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: سازمان اوقاف در بحث اربعین حسینی در صد و هفت بقعه متبرکه در مرزها و کشور عراق، موکب راه اندازی کرده است که تا سه روز بعد از اربعین خدمات خود را ادامه داده اند.
وی گفت: همچنین پنج استان مانند خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سمنان و خراسان شمالی پذیرایی از زوار امام رضا(ع) را در در قالب(قدم های آسمانی تا امام مهربانی) انجام می دهند که در این راستا 134 موکب در این استان ها تشکیل شده است تا به بیش از 500 هزار زائر پای پیاده امام رضا(ع) خدمات دهند.
حجت الاسلام نوروز پور ضمن تشکر از اداره اوقاف خراسان جنوبی در پذیرایی از زوار پاکستانی در مسیر پیاده روی اربعین، گفت: اوقاف خراسان جنوبی به 21 هزار و 230 زائر عتبات عالیات خدمات ارائه داده است.
وی با بیان اینکه علی رغم مشکلات اقتصادی کمک های مردمی به بقاع کاهش نیافته است، گفت: بلکه رقم کمک های مردمی سال به سال در حال افزایش است.
مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: ۲ هزار و 500 بقعه مشغول ساخت و ساز ، تعمیر و مرمت هستند که همه این هزینه ها از کمک های مردمی، خیرین، و واقفین خیر اندیش انجام می شود.
حجت الاسلام نوروزپور ادامه داد: بیش از چهار هزار زائر سرا، هتل، سوئیت در طول سال آماده پذیرایی از زوار و مسافرین هستند.
وی گفت: در کل کشور شش هزار مبلغ در راستای پاسخگویی به شبهات از سوی سازمان اوقاف ساماندهی شده اند.
نظر شما