متأسفانه در وضعیت فعلی کتاب مورد بی‌ مهری قرار گرفته است

جعفری گفت: اسلام نقش ویژه‌ای برای کتاب و ترویج فرهنگ کتاب قائل است، اما متأسفانه در وضعیت فعلی کتاب مورد بی‌ مهری قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «حسن جعفری» شامگاه(۸ آبان) در مراسم افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد گفت: مقام معظم رهبری می‌فرمایند امروز کتابخوانی و علم‌آموزی نه تنها وظیفه، بلکه یک واجب دینی است، بنابراین هرچه در راستای ترویج فرهنگ دینی تلاش کنیم، مفید است.

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی افزود: در دین اسلام کتاب اهمیت ویژه و خاصی دارد، معجزه اصلی نبی مکرم اسلام کتاب است، اولین آیات که نازل شده با کتاب، قلم و علم آغاز شده است، در قرآن ۱۵۵ بار واژه کتاب و ۵۸۲ بار واژه علم به‌کار برده شده است که نشانگر اهمیت علم و کتاب در حوزه اسلام است.

 

وی با بیان اینکه پیامبر(ص) می‌فرمایند که علم را با کتابت به بند بکشید، بیان کرد: با نوشتن کتب در حوزه‌های مختلف می‌توان علم را ترویج کرد، در سال دوم هجرت پیامبر می‌بینیم که در حوزه بغداد و مصر کارخانه کاغذسازی ایجاد شده بود که نشانگر اهمیت کتاب است، به قدری کتابت اهمیت داشت که با وجود مشکلات موجود در آن زمان کارخانه کاغذسازی راه‌اندازی شد.

 

جعفری تصریح کرد: در صدر اسلام مساجد کتابخانه‌های اصلی بودند و علاوه بر عبادت، کتب سایر علوم نیز وجود داشت و مورد تبادل نظر علما قرار می‌گرفت، بنابراین اسلام نقش ویژه‌ای برای کتاب و ترویج فرهنگ کتاب قائل است، اما متأسفانه در وضعیت فعلی کتاب مورد بی‌مهری قرار گرفته است.

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی یادآور شد: کتاب حدود ۲۹ فایده دارد، اولین ویژگی و فایده کتاب افزایش آگاهی‌های اجتماعی است، امروز متأسفانه به‌جای پرداختن به آگاهی اجتماعی به شبکه‌های اجتماعی می‌پردازیم که عمدتا دارای محتوای غنی اسلامی و ایرانی نیستند، نکته بعدی ارتقاء سطح علمی است، آشنایی با تاریخ، فرهنگ، سیاست و طرز فکر و سرگذشت انسان‌ها از فواید مختلف کتاب است که کمتر به آن پرداخته شده است.

 

وی با اشاره لزوم تحقیق در مورد عدم استقبال از کتابخوانی متذکر شد: دلایل زیادی وجود دارد، اما عمده دلیل این است که زمانی می‌توانیم سمت کتاب برویم که آگاهانه و از روی اختیار باشد، یعنی باید جوانان و نوجوانان را به سمتی ببریم که از روی اختیار به سمت کتاب بروند و کتاب‌های موجود باید در راستای افزایش آگاهی باشد.

 

جعفری با بیان اینکه بسیاری از افرادی که به کتاب مراجعه می‌کنند از روی اجبار است، عنوان کرد: کمتر کسی از کتاب لذت می‌برد و ما باید لذت کتابخوانی را ایجاد کنیم، هیچ اجبار غیرمستقیم و مستقیم در کتابخوانی نباید وجود داشته باشد و باید با اختیار به سمت کتاب بروند.

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: برخی مواردی را در حوزه عدم رغبت بیان می‌کنند اما نکته مهم در حوزه عدم رغبت غرور و دانش کم است، ابوعلی سینا فیلسوف ایرانی می‌گوید «تا بدان جا رسید دانش من که همی بدانم که نادانم».

 

وی افزود: باید در حوزه‌های کتاب و اهمیت کتاب بسیار فعالیت کنیم، چون هجمه و سایش فرهنگی بسیار زیاد است، طبق فرمایش رهبری در کنار اولویت اقتصادی، اولویت فرهنگی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

 

جعفری با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی وظیفه تک تک آحاد مردم است، ادامه داد: همه مسلمانان در دین اسلام موظف هستند تا کتاب را ترویج دهند، در سبد هزینه خانوارهای ایرانی متأسفانه جایی برای کتاب نداریم، باید از کتاب برای یک ابزار تربیتی مؤثر استفاده شود و وظیفه مسؤولان است که این اتفاق را رقم بزنند.

کد خبر 848283

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha