به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر،عبدالکریم گراوند، استاندار بوشهر در نخستین شورای مهارتآموزی استانها در بوشهر اظهار داشت: باید فرهنگ اشتغال و کار در جامعه تغییر یابد که توجه به شرکتهای دانشبنیان باید در اولویت قرار بگیرد.
گراوند بیان کرد: یکی از چالشهای مهم نظام اسلامی ایران مشکلات اشتغال و کار است و سازمان آموزش فنی و حرفهای در کنار سایر مراکز آموزشی و دانشگاهها میتواند با یک برنامهریزی و مطالعات با همکاری همه دستگاهها در برطرف کردن مشکلات اشتغال جامعه کمک و فضای لازم در حوزه اشتغال فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه راهکار و شاهکلید مقابله با بیکاری آموزشهای مهارتی و ارتقاء آموزشها است تصریح کرد: برای مقابله با چالش بیکاری و برطرف کردن مشکل اشتغال راهکار آن توجه به آموزشهای مهارتی است.
استاندار بوشهر گفت: باید به برنامههای مهارتی برای فراهم شدن فضای اشتغال و کار توجه شود با توجه به اینکه نظام اداری دیگر ظرفیت اشتغال آن تکمیلشده و قابلیتی در حل مشکل اشتغال ندارد باید بر اساس برنامهریزی در مهارت افزایی و کارآفرینی تلاش کرد. از
گراوند افزود: ظرفیت بسیار مهم و بزرگی در کشور در عرصه اشتغال و کارآفرینی وجود دارد و در راستای توسعه فرهنگ اشتغال در استفاده از ظرفیتهای اشتغال غفلت صورت گرفته است.
گراوند از افزایش شرکتهای دانشبنیان استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: از ۱۲ شرکت دانشبنیان این استان اکنون به ۳۸ شرکت افزایشیافته که زمینه مطلوبی برای هدایت نخبگان دانشگاهی به سمت کارآفرینی را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه برج علم و فناوری استان بوشهر ایجاد میشود گفت: برج فناورانه استان بوشهر با کمکهای معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در حال آماده شدن است و در دهه فجر امسال افتتاح میشود.
استاندار بوشهر گفت: فراهم کردن زمینه اشتغال و کارآفرینی یکی از رسالتهای مهم مسئولان است و یکی از انتظارات مهم مردم تحقق این مهم است.
وی با بیان اینکه ابر چالش هر نظام سیاسی بیکاری است که همه مسؤولان باید برای برطرف شدن آن برنامهریزی داشته باشند و تمام تلاش خود را به کار بگیرند نظام بیمههای حمایتی باید بازنگری شود و بهجای پرداخت یارانه مستقیم ایجاد یک نظام بیمه حمایتی که در دنیا تجربهشده است میتواند موردتوجه قرار بگیرد.
گراوند تصریح کرد: بیمههای حمایتی با استفاده از تجارب دیگر کشورها در کنار فعالیتهای آموزشی با کمک دولت میتوانند بخش زیادی از دغدغه حوزه اشتغال جامعه را برطرف کنند.
استاندار بوشهر بیان کرد: صنایعدستی و گردشگری در استان بوشهر از ظرفیت بالایی برخوردار است که باید با استفاده از این ظرفیت در عرصه مهارتآموزی تلاش بیشتری انجام شود.
گراوند اضافه کرد: مشارکت اقتصادی در ایران نسبت به متوسط جهانی پایین است که بخشی از آن به سبب این است که به حوزههای مهارتی توجه کافی و به جامعه روستایی، بانوان و دیگر بخشها پرداخته نشده است که این مهم سهم مشارکت اقتصادی کاهش داده است.
وی تصریح کرد: تغییر نگرش در حوزه اشتغال و کارآفرینی ضروری است و در این راستا با مشارکت دانشگاه خلیجفارس بوشهر و حوزه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری کارهای مهمی در حال اجرا است.
گراوند اضافه کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای میتواند در کنار این ظرفیتها قرار بگیرد و تغییر نگرش را تقویت کند و در این راستا کارهای فرهنگی باید انجام شود و رسانه ملی صداوسیما، فضای مجازی، تریبونها و صاحبان دانش و صاحبنظران در عرصه تغییر نگرش اشتغال، باید نقشآفرینی کنند.
استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: سالانه افزون بر ۶۰۰ هزار تن گوجهفرنگی خارج از فصل در استان بوشهر تولید میشود و این میزان محصول که هشت ماه در سال کشاورزان و فعالان اقتصادی با آن درگیر هستند بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان گردش مالی دارد که میتوان با برنامهریزی مطلوب از این فرصت در حوزه اشتغال و مهارت بهره جست.
گراوند اظهار داشت: این استان یکی از قطبهای تأثیرگذار در توسعه کشور است این استان از ظرفیتهای مهم اقتصادی و تولیدی برخوردار است که جایگاه مهمی در توسعه کشور دارد.
استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: صنایع دریایی در استان بوشهر با داشتن پیشینه تاریخی باارزش با ارائه آموزش مهارتی در این حوزه میتواند توسعه استان و اشتغال را پرشتاب کند.
نظر شما