ثبت نزدیک به ۶ هزار اثر در سامانه یازدهمین جشنواره فارابی/ پیشتازی روان‌شناسی در تولید آثار

میرزایی با اعلام ثبت پنج هزار و ۷۶۹ اثر در سامانه یازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی، گفت: بیشترین آثار دریافتی به گروه علوم تربیتی، روان‌شناسی و علوم ورزشی با ۶۷۱ اثر اختصاص دارد و آقایان تولیدات بیشتر را ثبت کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: نشست خبری يازدهمين دوره جشنواره بین‌المللی «فارابی» ظهر امروز (شنبه، 11 آبان ماه) در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.

 

بنابر این گزارش، «حسین میرزایی» در این نشست طی سخنانی گفت: پرداخت به علوم انسانی از ضرورت هایی است که همه کشورها به آن توجه دارند و در جامعه ما نیز با توجه به تغییر و تحولات علمی و صنعتی، حوزه علوم انسانی موردتوجه است به گونه ای که اکنون نیمی از آموزش عالی ما معطوف به علوم انسانی و اسلامی است لذا جشنواره فارابی همسو با این اهمیت راه اندازی شد.

 

رئیس دبیرخانه جشنواره فارابی ادامه داد: آثار جشنواره در چهار قالب شامل طرح پژوهشی خاتمه یافته، کتاب پژوهشی، رساله های دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد دریافت و داوری می شوند و غیر از بخش کتاب، آثار سایر بخش ها باید به صورت ديجيتال باشد چراکه ممکن است ناشر فایل دیجیتال را در اختیار نویسنده قرار ندهد و یا مسائلی از این دست. با این وجود تلاش داریم در دوره های بعد حتی در بخش کتاب، آثار به صورت دیجیتال دریافت شوند که در این راستا امسال 15 درصد آثار بخش کتاب دیجیتال دریافت شده اند.

 

میرزایی تاکید کرد: در مجموع پنج هزار و 769 اثر در سامانه جشنواره یازدهم فارابی به ثبت رسیده است که 45 درصد آثار مربوط به بخش «کتاب پژوهشی» است که از این بین 536 اثر به عنوان طرح پژوهشی خاتمه یافته ارایه شده است. همچینن 1418 اثر به عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد ثبت شده است.

 

وی افزود: جشنواره 15 گروه دارد که یک گروه بین الملل آن است، بیشترین آثار دریافتی به گروه علوم تربیتی، روان شناسی و علوم ورزشی با 671 اثر اختصاص دارد، رتبه بعد به حوزه علوم اقتصادی و مدیریت مالی اختصاص با 610 اختصاص یافته و زبان و ادبیات و زبان شناسی با 581 اثر رتبه سوم را از آن خود کرده است.

 

میرزایی در ادامه تصریح کرد: حوزه علوم انسانی بیش از 100 رشته را شامل می شود و ما از بابت کمیته بندی ها و با نگاه تخصصی این 15 گروه را طبقه بندی کردیم.

 

وی در ادامه ابراز کرد: ما از دو دوره قبل تلاش کردیم که آثار فقط جنبه خوداظهاری نداشته باشد در این راستا از دو دوره گذشته از دانشگاه های معتبر کشور و مشخصا با مدیران گروه های علمی مکاتبه داشتیم و آثار دریافتی از سوی گروه های علمی معرفی شد و در نتیجه این آثار با معرفی از سوی گروه ها، یک مرحله داوری شدند.

 

میرزایی تاکید کرد: حدود 70 درصد شرکت کنندگان این دوره را آقایان تشکیل می دهند و 30 درصد را بانوان، در بخش حقیقی و حقوقی نیز 71 درصد آثار ثبت حقیقی شدند و 29 درصد مشارکت ها حقوقی بوده است. همچنین در بخش بزرگسال و جوان آثار بالای 35 سال سن یعنی بخش بزرگسال 65 درصد و در بخش جوانان 35 درصد حضور داشتند که نسبت به دوره قبل رشد داشته است.

 

رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پایان خاطرنشان کرد: جشنواره فارابی محدودیت های نخبگانی و ضوابط خاصی دارد لذا اثری که حد نصاب امتیاز را بگیرد به عنوان اثر برگزیده معرفی می شود.

 

کد خبر 849153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha