شاخه‌های جدید وقف در دست بررسی است/ مردم باید از آثار وقف‌های علمی در شرایط تحریم مطلع شوند

حجت‌الاسلام خاموشی با اعلام بررسی شاخه‌های جدید وقف در کمیسیون حقوقی سازمان اوقاف، گفت: مردم باید از برکات وقف‌های علمی به ویژه در شرایط تحریم مطلع شوند در این راستا نمایشگاه دستاوردهای وقف برپا شده است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «سید مهدی خاموشی» در آیین افتتاح نمایشگاه دستاوردهای وقف که عصر امروز (شنبه، ۱۱ آبان ماه) در محل موزه ملی ایران برگزار شد با بیان اینکه اگر بحث زکات به معنای عام مطرح باشد انفاق و وقفِ اختراع، خدمات دارویی، دانشگاهی نیز جزو وقف است، اظهار کرد: وقتی فردی سرمایه اش را که در ید مالکانه داشته وقف می کند، باید خودش نیز در جهت وقف حرکت کند.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در ایران موقوفات بسیاری در زمینه های عتبات عالیات، مذهبی، اجتماعی، رفاهی، بهداشتی، آموزشی و درمانی ثبت شده، تصریح کرد: بنابر آنچه که در سامانه سازمان اوقاف و امور خیریه به ثبت رسیده، میزان موقوفات ما 200 هزار موقوفه است. همچنین، ما در کشور یک میلیون و 200 هزار رقبه داریم که این آمار، آمار کمی نیست.

 

وی با تاکید بر اینکه انجام وقف مسیر روشنی برای رسیدن به جنت القاء و جنت العدل است، بیان کرد: امروز وزارت میراث فرهنگی و گردشگری که به یک وزارتخانه تبدیل شده است با سازمان اوقاف و امور خیریه قرابت و نزدیکی در زمینه وقف دارد.

 

حجت الاسلام خاموشی ابراز کرد: آستان قدس رضوی، آستان حضرت معصومه(س)، آستان حضرت عبدالعظیم(ع) و شاهچراغ که موقوفات شان جدا از این سازمان است، به غیر از آنها ما در کشور هشت هزار و 500 بقعه متبرکه داریم که در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه است و لازم است وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در حفظ آثار کهن تجربیاتی دارد، در این زمینه به کمک ما آید.

 

وی تصریح کرد: اگر قدمت تاریخی برخی از وقف نامه ها را مشاهده کنیم، خواهیم دید که بیش از 100 سال قدمت دارند و در این زمینه لازم است اصل وقف نامه ها حفظ شود. نحوه نگهداری، طبقه بندی، تاریخ گذاری و ارایه به دیگران در وقف نامه های قدیمی نباید از بین رود.

 

حجت الاسلام خاموشی با اشاره به جایگاه موزه ملی ایران گفت: به بهانه هفته وقف و میزبانی موزه ملی ایران دستاوردهای وقف به نمایش گذاشته شده است.

 

وی از نمایش دستاوردهای شرکت های دانش بنیان نیز در این نمایشگاه خبر داد و گفت: لازم است مردم از وقف های علمی که صورت گرفته، مطلع شوند؛ به همین جهت تلاش کردیم در این نمایشگاه دستاوردهای شرکت های دانش بنیان را به نمایش گذاشته ایم.

 

خاموشی تصریح کرد: از طرفی این شرکت ها که در مورد خروج از تحریم ها فعالیت هایی دارند و در زمینه معیشتی و سبد مصرفی به مردم نقش های بزرگی ایفا کرده اند، باید خدمات شان معرفی شود.

 

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: در حال حاضر شاخه های جدید وقف در کمیسیون فقهی این سازمان در حال بررسی است و لازم است در این زمینه اندیشمندان و صاحب نظران به ما کمک کنند.

 

بنا بر این گزارش، در این آئین «جبرئیل نوکنده»  نیز با اشاره به اینکه وقف یکی از پر دوام ترین سنت های حسنه است، گفت: در این سرزمین از گذشته تاکنون زنان و مردانی بوده اند که در نهایت سخاوت مال شان را وقف کردند و در حفظ کیان شان جان شان را فدا کردند.

 

مدیر موزه ملی ایران وقف فرهنگی را یکی از پر کاربردترین وقف ها دانست و گفت: از طبقات و لایه های بالای جامعه تا لایه های زیرین در این زمینه اقدامات خیرانه ای انجام داده اند.

 

وی تصریح کرد: وقف فرهنگی شامل وقف مدارس، مساجد، قرآن و نسخ خطی به مثابه یادگارهایی است که ماندگار است و از گذشته تاکنون در کشور ما به عنوان باقیات صالحات مورد توجه قرار گرفته است.

 

مدیر موزه ملی ایران با اشاره به برپایی نمایشگاه دستاورد وقف در این موزه گفت: روایتی از سنت وقف، آثار قدیمی از دوره های زندیه تاکنون و نمایشی از خدمات بقعه های متبرکه در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.

 

بنا بر این گزارش، در پایان این برنامه تفاهم نامه همکاری میان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینه همکاری های مشترک به امضاء رسید.

 

کد خبر 849304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha