مسجد امیرالمومنین(ع) شاهدی بر خدمات شهید تهرانی مقدم به ساحت مسجد

خدمات ارزنده شهید سردار تهرانی‌مقدم منحصر به عبادت و نماز اول وقت در مسجد نبود وی نمونه کامل انسانی مسجدی بود از این رو بازخوانی خدمات وی در جذب جوانان به این پایگاه معنوی راهگشای دلسوزان مساجد است.


خبرگزاری شبستان: شهید حاج حسن تهرانی‌مقدم شهیدی مسجدی، دلسوز، آگاه و مدیر و خیر بود. خاطرات این شهید را باید از رزمندگان و همرزمانش جویا شد اما از آن جا که وی حضوری پررنگ و اثرگذار در مسجد امیرالمونین(ع) داشته است برای آشنایی با سیره و روش این شهید با امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) گفت و گویی ترتیب داده‌ایم که در ذیل می‌خوانید.

 

حجت‌الاسلام رحیمی‌راد، امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) با اشاره به بیش از هشت سال حضور پررنگ شهید حسن تهرانی‌مقدم در این مسجد به خبرنگار شبستان گفت: با اینکه سردار دغدغه شغلی داشت ولی حضورش در نمازهای اول وقت مسجد در سه نوبت بسیار پررنگ بود.

 

وی یادآور شد: شهید تهرانی مقدم به قدری خود را ملزم به حضور در مسجد می دانست که توفیق داشت پیش از امام جماعت و دیگران در مسجد حاضر شود، حضور مداوم در مسجد و انس با این مکان مقدس، از وی شخصیتی ساخت که موجب شد توفیق رسیدن به درجه شهادت نصیبش شود.

 

حجت‌الاسلام رحیمی‌راد افزود: این شهید در همه جلسات و برنامه های مسجد چون مراسم دعای عهد، آل یاسین، زیارت عاشورا و برنامه های ماه رمضان و محرم شرکت می‌کرد.

 

وی به سایر خصوصیات اخلاقی بارز و ممتاز وی اشاره کرد و گفت: شهید تهرانی مقدم بسیار متواضع بود و با خلق و خوی محمدی در دل همه مردم به ویژه جوانان و نوجوانان جا داشت. در واقع همچنان که اسمش حسن بود خلقش نیز حسن بود، عملش حسن بود و حسینی رفت.

 

حجت‌الاسلام رحیمی‌راد ادامه داد: این شهید جامع صفات و فضایل اخلاقی را با هم یکجا داشت، متبسم و خندان بود، با جوانان درس‌خوان و اهل نماز دوست بود. وی به قدری متواضع بود که بسیاری در مسجد فقط نام را شنیده بودند اما وی را نمی شناختند.

 

امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) اظهار کرد: این سرتیپ مسجدی، با خدا بود و همه را دوست داشت. وی بسیار جذاب و خوش‌خلق بود، همه نوجوانان و جوانان مسجد از هر تیپ و هر گرایشی دوستش داشتند این مسئله بعد از شهادتش و در تشییع پیکر پاکش با حضور پررنگ جوانان روشن شد.

 

حجت‌الاسلام رحیمی‌راد یادآور شد: وی برای جذب جوانان و نوجوانان به مسجد راهکارهای جالبی داشت به عنوان مثال وی هر ساله، دانش‌آموزانی که در کنکور قبول می شدند را شناسایی می کرد و برای آنها هدیه می‌خرید و بدون اینکه خود را به آنها معرفی کند با اهدای هدیه از طرف مسجد آنها را تشویق می کرد. وی برای تشویق جوانان و نوجوانان به امر نماز، آنها را شناسایی و با خانواده‌هایشان باهزینه خودش و تأمین امکانات به زیارت مشهد مقدس می‌فرستاد.

 

وی با اشاره به علاقه شهید تهرانی‌مقدم به فعالیت های فرهنگی و فعالیت های گسترده اش در این حوزه اظهار کرد: وی معتقد بود متولیان فرهنگی نباید دغدغه تامین هزینه‌ را داشته باشند. وی با همین اعتقاد همیشه بانی خیر در امور فرهنگی و فعالیت‌های مسجد بود ولی گمنام و ناشناس. هرگز نمی خواست احدی بفهمد که به مسجد کمک می‌کند.

 

وی ادامه داد: وی بانی مراسم افطاری میلاد امام حسن (ع) بود و به نحو احسن با رغبت و با اخلاص در ایام محرم و رمضان مومنان را اطعام می کرد. کمک های این شهید فقط منحصر به آنچه گفته شد، نبود. وی در خرید لوازم مورد نیاز مسجد نیز بازوی پرتوان مسجد محسوب می‌شد. از خرید سیستم صوتی و ضبط صوت گرفته تا خرید پشتی برای مسجد و کمک به مستمندان و نیازمندان از خدمات شهید تهرانی مقدم به مسجد امیرالمونین(ع) است.

 

امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) در بیان دیگر ویژگی های اخلاقی این شهید گفت: وی علاقه خاصی به حضرت علی (ع) و سایر اهل بیت (ع) داشت. در شرایط مختلف در منزل خود یا در مسجد، مراسم مذهبی برگزار می کرد. این بزرگوار به صندوق قرض‌الحسنه مسجد نیز کمک می کرد و خود و والده اش در تامین ذخیره صندوق سهم داشتند تا نیازمندان منطقه و مسجد راحت تر بتوانند از صندوق وام دریافت کنند.

 

حجت‌الاسلام رحیمی‌راد با اشاره به فعالیت‌های دیگر شهید حسن تهرانی‌مقدم بیان کرد: وی ورزشکار حرفه‌ای بود و روحیه پهلوانی داشت و به نسل جوان هم با رفتار و اخلاقش امید را منتقل می‌کرد. شنا، کوه‌نوردی و دوچرخه‌سواری از نمونه ورزش‌هایی هستند که خوب بلد بود. جالب توجه است که ورزش کوه‌نوردی در سپاه پاسداران را وی بنیان‌گذاری کرد.

 

حجت‌الاسلام رحیمی‌راد یادآور شد: برای تشویق جوانان مسجدی به کوه‌نوردی به جوانان یک دست کامل لباس کوه‌نوردی هدیه می‌داد، او عاشق، قهرمان، نمازخوان اول وقت و به راستی مؤمن و معتقد به ولایت و ارزش‌های اسلامی بود و اگر این‌چنین صفات بارز و شاخصی نداشت به خیل شهدا، همرزمان و برادر شهیدش نمی‌پیوست.

 

وی خاطرنشان کرد: این شهید پیرو و عاشق امام خمینی (ره) بود و سرباز راستین ولایت و برای خودکفایی و استقلال مملکت در عرصه نظامی تلاش بی‌دریغ می‌کرد. نه تنها وی را در ایران می‌شناختند بلکه در لبنان نیز دوستان فراوانی داشت.

 

وی به نقل خاطره‌ای پرداخت و بیان کرد: در کنار منزل شهید زمین چمن مصنوعی بود که جوانان تا دیر وقت و شب هنگام در زمین چمن فوتبال بازی می‌کردند و بارها تو‌پ‌شان به داخل حیاط منزل آنها می‌افتاد. شهید تهرانی‌مقدم توپ را تحویل می‌داد بدون آن که اعتراض به سر و صدا بچه ها کند. او به قدری با بچه ها مهربون بود که بعد از شهادتش شرمنده شدند و می‌گفتند یک بار اخم هم نکرد و هیچ نگفت.
سردار سرلشکر شهید حسن تهرانی مقدم از فرماندهان عالی رتبه سپاه پاسداران، مسئول سازمان جهاد خود کفایی سپاه پاسداران بود که بر اثر انفجار در یکی از پادگان های سپاه تهران به شهادت رسید. وی در زمان مسئولیت خود علاوه بر ریاست سازمان جهاد خودکفایی سپاه پاسداران، بنا بر اطلاعیه فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی، عضو سابق هیئت‌رئیسه این فدراسیون نیز بود.

پایان پیام /
 

کد خبر 85023

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha