کتابخانه های کانون های مساجد نقش خود را در ترویج فرهنگ مطالعه انجام می دهند

عبداللهی با تاکید بر اینکه باید ایده و طرح های جدید در کتابخانه های مساجد ایجاد کنیم، گفت: کتابخانه های کانون های فرهنگی هنری مساجد نقش خود را در ترویج فرهنگ مطالعه انجام می دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمد حسین عبداللهی» شامگاه(۱۲ آبان) در مراسم تقدیر از فعالان عرصه کتابخانه های کانون های مساجد خراسان رضوی که در سرای اهل قلم بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد برگزار شد ضمن خیر مقدم به فعالان این عرصه در کانون های مساجد استان، گفت:مساجد مروج فرهنگ مطالعه هستند چرا که از دیرباز مساجد کتابخانه های فعال داشتند و نقش خود را در ترویج فرهنگ ایفا کردند و اکنون هم اینگونه است.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد خراسان رضوی با اشاره به اینکه خدمات کتابخانه به همت کتابداران و خادمان عرصه کتاب در مساجد مقدور می شود، اظهارداشت:باید به اتفاق یکدیگر در مساجد یک اقدام انقلابی در راستای آشنایی مردم با فرهنگ مطالعه داشته باشیم.

 

عبداللهی ادامه داد:اکنون در حال برگزاری طرح شنبه های با کتاب هستیم، این طرح هزینه ندارد و بدین شکل است که کتابدار کانون با نظر امام جماعت کتابی را انتخاب و بین نماز مغرب و عشاء به مردم معرفی می کند البته کتاب باید جذاب باشد و خلاصه ای از آن توسط امام جماعت یا کتابدار برای مردم بیان و در نهایت هم مسابقه ای برگزار و به برندگان جوایزی اهدا شود.

 

وی با تاکید بر اینکه این طرح ساده ولی تاثیرگذار است که اگر کتابداران این کار را انجام بدهند به آشنایی مردم با کتاب کمک می کنند، افزود:در سامانه بچه های مسجد امکانی فراهم شده تا ایده های خود را در موضوع ترویج فرهنگ مطالعه از طریق پروفایل مدیر کانون ثبت کنید.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد خراسان رضوی با بیان اینکه بهتر است امسال پویش مردمی نذر کتاب را راه اندازی کنیم، گفت: کتابهایی که در اختیار داریم ناقص است مثلا رمان یا کتاب در حوزه کودک و نوجوان کم داریم لذا باید مردم را تشویق به شرکت در پویش مردمی نذر کتاب نماییم.

 

عبداللهی با اشاره به اینکه کتابخانه های روستاها، مناطق حاشیه شهر و محروم نیاز به کتاب دارند که باید نیازمندیهای آنان را تامین کنیم، اظهارداشت:متاسفانه کتابداران کتابخانه های کانون های مساجد فعالیت های خود را منعکس نمی کنند که این مطلوب نیست لذا باید برنامه های مرتبط با مطالعه و کتابخوانی را رسانه ای کنید.

 

وی با تاکید بر اینکه از لحاظ مشارکت کانونی در سامانه بچه های مسجد استان اول هستیم، ادامه داد: در طرح اوقات فراغت سال جاری ۱۷ هزار فعالیت توسط ۱۱۰۰ کانون در سامانه بچه های مسجد ثبت گردیده است همچنین هر کانون می تواند در سامانه بچه های مسجد طرح ثبت کند و حمایت بگیرد.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد خراسان رضوی افزود: جشنواره روستاهای دوستدار کتاب هنوز مهلت شرکت دارد یعنی چنانچه کتابخانه های روستایی ما طرح های مطالعه را به جشنواره ارائه دهند و برگزیده شوند می توانند تا ۳۰ میلیون تومان از اعتبار جشنواره استفاده کنند.

 

عبداللهی با اشاره به اینکه نیازمند تحول در کتابخانه های کانون های مساجد هستیم، گفت:باید به این ظرفیت ارزشمند توجه کنیم، شاید حمایت ها کمتر شده اما ما دستاوردهای خوبی در زمینه تجهیز، ساخت و ساز کتابخانه ها داریم لذا هر نیازی که در کتابخانه های کانون های مساجد احساس شود ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان آماده ارائه خدمات است.

 

وی با بیان اینکه نباید اجازه بدهیم کتابخانه های مساجد که کتابخانه های ارزشمندی هستند و نیاز محلی مردم را به مطالعه تامین می کنند کم شود، اظهارداشت:باید بین کتابخانه مسجد، امام جماعت و مدیرکانون ارتباط خوبی برقرار شود چرا که قرار است مخاطب کتابخانه مسجد را به مسجد وصل کنیم.

کد خبر 850270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha