به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان، جمعی از دانشآموزان دبیرستان ۱۴ معصوم کرمان با حضور در محل ساخت گنبد حرم مطهر امام حسین علیه السلام، در جریان چگونگی و چرایی ساخت این گنبد قرار گرفتند.
در این مراسم محمد بیدشکی با ارائه توضیحاتی گفت: زائران کربلا در بدو ورود به این شهر مقدس در اولین نگاه بهدنبال گنبد حرم مطهر امام حسین علیه السلام هستند تا از راه دور دست بر سینه گذاشته، عرض ادب کرده و سلام بدهند.
معاون فرهنگی ستاد بازسازی عتبات کرمان افزود: متأسفانه بهدلیل ساخت و سازهایی که در اطراف حرم مطهر انجام شده، شعاع دید زائران نسبت به گنبد کم شده بهطوری که حتی گنبد حرم مطهر سیدالشهدا در بینالحرمین هم قابل رؤیت نیست؛ لذا مسئولان آستان قدس حسینی تصمیم گرفتند گنبد بزرگتری را برای نصب بر حرم مطهر سفارش دهند.
وی خاطر نشان کرد: این کار با افتخار به ایرانیان واگذار شد و ستاد بازسازی عتبات کرمان که به دنبال انجام یک پروژهی صفر تا صدی در کربلا بود، این پیشنهاد را پذیرفت و طرح ساخت گنبد را آماده و ارائه نمود که در کربلا با حضور مسئولان حرم و مهندسان عراقی مطرح و بررسی گردید و مورد پذیرش واقع شد.
بیدشکی با بیان اینکه به دلائل مختلف و شرایط روز، مسئولین مربوطه پذیرفتند که گنبد در خارج از عراق و در کشور ثالث ساخته شود؛ اظهار داشت: به این ترتیب توفیق بسیار بزرگی نصیب ما کرمانیها شد و تا بهحال هم سابقه نداشته بخشی از حرم ائمه اطهار در خارج از کشور مربوطه ساخته شود.
وی با اشاره به اینکه گنبد فعلی که در کربلا روی حرم قرار دارد، ۱۴ متر است؛ گفت: با نصب گنبد جدید با ۲۱٫۵ متر ارتفاع، شعاع دید زائران افزایش پیدا میکند؛ افزود: ایرانیها که توانمندی خود را در سالهای گذشته در ساخت حرمین مطهر نشان دادهاند، در این دوره هم با هنر و تلاش خود این توانمندی را بسیار علمی و فنی بهظهور رساندند.
معاون فرهنگی ستاد بازسازی عتبات کرمان با افزودن اینکه با حفظ گنبد فعلی که یک اثر تاریخی است، گنبد جدید ساخته شده در کرمان، با سازهای کاملاً متفاوت و جدید، ضد انفجار، سبک و کاملاً علمی روی گنبد قدیمی نصب خواهد شد؛ ادامه داد: همزمان با سخت گنبد حرم مطهر در کرمان، هماستانیهای ما در کربلا حرم مطهر امام حسین علیه السلام را کاملا بتن آرمه و ضد انفجار کردند.
وی تعداد خشتهای طلا که قرار است بر گنبد جدید نصب شوند را حدود ۱۵ هزار عدد عنوان کرد و با بیان اینکه مس این خشتها از مجتمع مس سرچشمه تهیه شده و پس از آبطلاکاری بر گنبد مطهر نصب خواهد شد؛ اظهار داشت: در کربلا همچنین کار لاغرسازی ستونهای اطراف ضریح مطهر هم انجام شده و فاصلهی یک متر و هفتاد سانتیمتری ستونها با ضریح مطهر به بیش از چهار متر افزایش پیدا کرده است.
بیدشکی با بیان اینکه هر ستون ۲۴ متر مربع فضای اطراف ضریح را احاطه کرده بود، گفت: با لاغر سازی و مقاوم سازی ستونها، فضای خوبی برای زائران باز شده است و در حال حاضر دو گنبد با ۱۲۰۰ تن وزن روی حرم مطهر قرار دارند که توسط ستونهای لاغر سازی و مقاوم سازی شده نگهداری میشوند.
وی با تأکید بر اینکه تمام هزینههای ساخت گنبد و مقاوم سازی و بازسازی حرم مطهر در کربلا، توسط مردم کرمان، ایران و شیعیانی از دیگر کشورها تأمین شده، افزود: هزینهکرد این نذورات در داخل کشور موجب رونق بخشهایی از اقتصاد و اشتغال در کشورمان شده است.
این مراسم با قرائت زیارت عاشورا و بازدید دانشآموزان و مربیان آنها از کارگاه ساخت گنبد حرم مطهر همراه بود.
نظر شما