به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «محمد سالاری» روز سه شنبه ( ۱۴ آبان) در توییتی نوشت: به زودی اولویت های 2 سال آتی شهر تهران توسط شورای پنجم به شهردار تهران ابلاغ خواهد شد.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران ادامه داده است: همکاران من مبتنی بر نیازهای واقعی شهر و مطالبات شهروندان از یکسو و محدودیت های جدی منابع درآمدی شهر از سوی دیگر نصمیم به تدوین برنامه اولویت محور برای 2 سال آتی گرفتند که در حال نهایی شدن است.
«محمد سالاری» رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار شهری خبرگزاری شبستان درباره اولویت های مدیریت شهری در پایتخت، گفت: فضای عمومی کشور در نحوه اداره شهرهای کشور از جمله تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران تاثیر گذاشته است.
چه عواملی باعث شد تا اولویت های شهر تهران را احصا کنید؟
با توجه به محدودیت های جدی که در حوزه منابع درآمدی داریم و بدهی های قابل توجهی که معادل بودجه چندین سال از گذشته به ما ارث رسیده است و مجموعه مشکلات و چالش هایی که در شهر تهران وجود دارد و در برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران در قالب احکام به درستی آمده است. ضرورت ایجاب می کند که یکسری اولویت های مبتنی بر نیاز واقعی شهر و مبتنی بر مطالبات جامعه شهری که در احکام برنامه 5 ساله سوم آمده است آنها را به عنوان برنامه های دستاوردمحور دوره پنجم مدیریت شهری سرلوحه کارمان در جمع شورای شهر و شهردار و مدیران وی قرار دهیم.
اولویت های پایتخت توسط کدام مجموعه ها و بر چه اساسی تدوین شده است؟
در حال حاضر که در پایان دو سالگی شورا هستیم؛ علی رغم اقدامات ارزشمندی که در دوره پنجم مدیریت شهری انجام شده است. به خصوص در حوزه رویکردهایی که در راستای ارتقای کیفیت زندگی رغم خورده، همه کمیسیون های تخصصی و به ویزه رییس شورای شهر به این نتیجه رسیده است که باید برنامه اولویت محور تحقق پذیر را تدوین کنیم و طی جلساتی با شهردار و معاونان ایشان به نتیجه برسانیم و این موارد ملاک کار مدیریت شهری طی 2 سال آینده باشد.
درباره رویکردهای اولویت مدیریت شهری توضیح دهید؟
بخشی از آنها، رویکردهای اولویت محور است؛ رویکردهایی که مورد اقبال جامعه شهری قرار گرفته است.
عدم شهر فروشی، توجه به حقوق عمومی، شفافیت و فساد زدایی و رانت زدایی، ایجاد امنیت برای سرمایه گذاری و سرمایه گذاران، زمینه سازی برای حضور سرمایه گذاران، اصلاح ساختار سازمانی بسیار پیچیده و بروکراتیک شهرداری تهران و تمرکززدایی، انضباط مالی و حذف فرایندهای فسادآور هولوگرام ها، یا تصمیماتی که در مناطق انجام می شده که قرار شده همه منابع در خزانه مرکزی شهرداری جمع شود بخشی از آن رویکردهااست که باید تداوم پیدا کند.
چه میزان منابع و هزینه برای تحقق رویکردها و اولویت های مدیریت شهری نیاز است؟
این رویکردها هزینه و منابع درآمدی نمی خواهد و جامعه شهری و جامعه مدنی و رسانه ها با آن همراه هستند. اینها بسیار می توانند فرایند نظام مند تصمیم گیری و تصمیم سازی در شهر را به سمت ارتقا کیفیت زندگی و فسادزدایی ببرند. توجه به حمل و نقل همگانی، پارک حاشیه ای، توسعه مترو، افزایش ناوگان قطار شهری موجود، اتمام پروژه های نیمه تمام ضروری نظیر ترمینال شرق، پل گیشا از جمله اینها است.
آیا طرح پسماند جزو اولویت های مدیریت شهری طی ۲ سال آینده می باشد؟
درخصوص طرح جامع پسماند باید بگویم که موضوع پسماند یکی از برنامه های اولویت دار شهرهای دنیا شده است. در این دوره باید بتوانیم تغییر رویکردی در نحوه جمع آوری پسماند و استفاده بهینه از این سرمایه بالقوه شهر داشته باشیم.
درخصوص اولویت ها فرهنگی و اجتماعی مدیریت شهری طرح و برنامه ای دارید؟
تمرکز بر پایداری فرهنگی و اجتماعی، رشد عدالت اجتماعی و توازن منطقه ای، ایجاد قطب های گردشگری در پهنه های مختلف تهران اعم از شهر ری، سرخه حصار در شرق و کوه های شمال تهران از دیگر اولویت های مدیریت شهری طی ۲ سال آینده و در عرصه فرهنگی و اجتماعی است.
5 پهنه گردشگری می توانیم در شهر تهران ایجاد کنیم که یکی از آنها می تواند محدوده چندصد هکتاری اراضی کن و فرحزاد باشد که در مدیریت شهری پیگیری شد و در شورای عالی شهرسازی به تصویب رسید.
طرح زیست شبانه در چه مرحله ای قرار دارد؟ آیا جزء اولویت های ۲ سال آتی خواهد بود؟
موضوعاتی مثل زیست شبانه نه تنها هزینه ندارد بلکه میزان کارافرینی و اشتغال را افزایش می دهد؛ حتی به اقتصاد شهر هم کمک می کند و مهم ترین سرمایه بشری و جامعه شهری که فرصت و زمان در اختیار است با این رویکرد افزایش می دهیم. در شورای حل اختلاف نظر فرمانداری مبنی بر مخالفت با طرح زیست شبانه رای نیاورد. محورها و اولویت ها در حال تدوین است و در کمیسیون تلفیق مطرح شده است.
برنامه اولویت محور مدیریت شهری کی به شهردار تهران ابلاغ می شود؟
سه چهار جلسه چند ساعته در این خصوص برگزار شده است و طی کمتر از یک ماه برنامه اولویت محور را به شهردار تهران ابلاغ می کنیم. همه ظرفیت اعضای شورا و مدیریت شهری به این برنامه معطوف می شود کهبتوانیم پایان دوره کارنامه قابل دفاعی برای شهروندان تهرانی داشته باشیم.
نظر شما