به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، آیتالله «محمدباقر تحریری» در جلسه درس اخلاق هفتگی با موضوع «مواعظ اخلاقی تربیتی امام صادق(ع) به عبدالله جندب» در مدرسه علمیه معیر به سخنرانی پرداخته و اظهار کرد: بر اساس فرمایش حضرت(ع) رذایل اخلاقی ایمان را نابود کرده و بر فرد و جامعه اثرات نامطلوب دارد.
تولیت مدرسه علمیه مروی افزود: رذایل اخلاقی ریشه در تمایلات و شهوات دنیوی دارد که آثار نامطلوب دنیوی و اخروی دارد.
آیتالله تحریری با بیان اینکه مومن حقیقی در کسب فضایل اخلاقی و رفع رذایل اخلاقی کوشا است، تاکید کرد: گاهی برخی افراد غیرمومن دارای فضایل اخلاقی هستند که در دنیا بهره آن را میبرند اما در آخرت بیبهره خواهند ماند، اما مومنان در دنیا و آخرت بهرهمند خواهند شد.
تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: مومنان واقعی برای حفظ ایمان باید اعمال و حالات نفسانی خود را اصلاح کنند که به صلاح هدایت شوند.
وی با بیان اینکه حسد یکی از رذایل اخلاقی است، اظهار کرد: حسد با غبطه متفاوت است، شخص حسود وجود نعمت یا کمال در دیگران را دوست ندارد و آن تنها لایق خود میداند، اما شخصی که غبطه دارد دوست دارد افزون بر دیگران خود نیز آن نعمت را داشته باشد.
آیتالله تحریری با بیان اینکه یکی از مسیرهای کسب فضایل اخلاقی مطالعه احوالات خوبان است، ابراز کرد: قرآن کریم داستانهای زیادی از پیامبران و اولیاء الهی به عنوان محور همه فضایل و خوبیها بیان کرده که میتواند در کسب فضایل اخلاقی و صفات نیک الگو باشند.
تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه حسادت نوعی انحصارطلبی نعمت برای خود و بر مبنای خودخواهی است، گفت: گاهی حالت حسد وارد قلب انسان میشود اما شخص نباید اجازه دهد که ماندگار باشد.
وی افزود: حسادت اگر از حالت نفسانی انسان به مرحله عملیاتی وارد شود او را به دروغ، غیبت، تهمت و گناهان دیگر وادار میکند، حسود هیچ گاه به آقایی و سروری دست پیدا نمیکند.
آیتالله تحریری با بیان اینکه فضایل اخلاقی عامل آرامش روحی و روانی انسان است، گفت: کسانی که فضایل اخلاقی را در وجود خود تقویت میکنند به قرصهای آرامبخش نیاز ندارند.
تولیت مدرسه علمیه مروی بیان کرد: ائمه معصومین(ع) با وجود نقشههای دشمن برای تخریب و شکست جایگاه اجتماعی آنها همواره با فضایل اخلاقی در قلب دوست و دشمن نفوذ میکردند.
وی با بیان اینکه علت اصلی شهادت ائمه معصومین(ع) حسادت دشمنان بود، اظهار کرد: بر اساس فرمایش امام صادق(ع) ریشه کفر در حسد است نخستین کسی که در عالم هستی کفر ورزید شیطان بود.
آیتالله تحریری با اشاره به نشانههای حسادت، خاطرنشان کرد: شخص حسود نسبت به حسدشده در پنهان غیبت و در حضور او به چاپلوسی و تملق میپردازد و کینه شخص محسود را به دل دارد، متاسفانه در روابط خانوادگی، اجتماعی و سیاسی این مسائل فراوان است.
نظر شما