خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ وقتی پا در روستاهای خراسان جنوبی میگذارید در پس زمینه ذهنتان محرومیت و دوری از امکانات شهری پر رنگ تر از همیشه بر روی نگاهتان به اطراف اثر میگذارد اما این روزها جوانانی تلاشگر در دل همین روستاها الگویی شدهاند برای مردم شهرنشین که در اوج امکانات و داشتههای روز افزونشان گاهاً در روزمرگی و ناامیدی غرق شدهاند.
به همراه مدیرکل کمیته امداد و جمعی از مسئولان به روستای «فال» از توابع شهرستان سربیشه سر میزنیم. این روستا همان جایی است که جوانانش صفا و صمیمیت روستا را با زرق و برق شهر عوض نمی کنند و کارآفرینی را به پشتمیزنشینی ترجیح میدهند.
وقتی عشق و اراده جوانان را به روستا برمیگرداند
«علی عربی» و «محمد عبدالهی» خواهرزاده و دایی هستند که چند سال پیش در رشته نرم افزار کامپیوتر و رشته الکتروتکنیک دانشگاه زاهدان قبول میشوند اما فقط دو ترم در دانشگاه درس میخواندند که تصمیمشان عوض می شود و درسشان را رها میکنند و به روستای «فال» برمیگردند.
حالا این دو جوان با کمی تلاش و استفاده از کمک نهادهایی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) برای خود و 3 نفر دیگر شغل مناسبی ایجاد کردهاند و طی 3 ساله و نیم به یکی از تولیدکنندگان گوشت بوقلمون در استان خراسان جنوبی تبدیل شدهاند. آنها این روزها سخت در حال تلاش هستند تا شاید به سهم خود؛ خواسته مقام معظم رهبری پیرامون تحقق اقتصاد مقاومتی را جامه عمل بپوشاند.
آقای عربی و داییاش که در نگاه اول سقفی از اراده را در وجودشان یافتیم امروز با توانایی خود توانستهاند قدم در راهی بگذارند که آینده آنان را تا حدودی تضمین خواهد کرد، می گوید: با همراهی و همکاری داییام از صفر تا 100 پرورش، نگهداری و فروش گوشت بوقلمون را نیز انجام می دهیم.
این جوان کار آفرین 24 ساله که فعل خواستن را صرف کرده، میافزاید: پدربزرگم در مزرعه خود زمین بلااستفاده و استخر ذخیره آب داشت و برای همین به فکر ایجاد فضایی جهت پرورش بوقلمون و پرورش ماهی افتادم که پدربزرگم و داییام از این کار استقبال کردند.
وی ادامه میدهد: در ابتدا برای شروع کار 10 میلیون تومان قرض گرفتم و با احداث فضایی در دو طبقه با ابعاد حدود 100 مترمربع اقدام به پرورش بوقلمون برنز اصیل کردیم.
وقتی تسهیلات کمیته امداد راهگشای جوانان می شود
اما کارشان روی دور نبود تا اینکه اولین تسهیلات را از کمیته امداد امام خمینی(ره) به مبلغ 20 میلیون تومان میگیرند، تسهیلاتی که عربی دریافت آن را بسیار راهگشا میخواند و معتقد است در توسعه و رشد سریع کارش بسیار موثر و کمککننده بوده است.
این کارآفرین جوان با خرید دستگاه جوجه کشی اکنون به مرحله تولید و فروش در زمینه بوقلمون رسیده است، به گونهای که به گفته خود او سال گذشته 2 هزار قطعه جوجه فروخته است که درآمدی 80 میلیون تومان برایش به همراه داشته است.
عربی که در حال حاضر یک هزار و 500 قطعه بوقلمون و 300 میلیون سرمایه در گردش دارد، میگوید: سالانه 20 تن گوشت بوقلمون را در زاهدان به قیمت کیلویی 45 هزار تومان به فروش میرساند.
او برای علاقهمندان به پرورش بوقلمون در مزرعههای کوچک توصیههایی میکند: در درجه اول در این زمینه تحقیق و معلومات خود را افزایش دهند. برای این کار میتوانید به مزرعههای فعال در استان مراجعه کنند و از نزدیک با نحوه کار آشنا شوند. در هنگام انجام مراحل تأسیس نیز میتوانید از تسهیلات بانکی استفاده کنند و همچنین باید شناخت بازار و بازاریابی را در برنامه خود قرار دهند.
این جوان کارآفرین که برق مزرعه کشاورزی و پرورش بوقلمون خود را با موتور برق تامین می کند در این زمینه با مشکل مواجه است و می گوید: اگر در بحث دریافت تسهیلات و تامین برق با ما همکاری شود توانایی ایجاد کشتارگاه صنعتی برای بوقلمون را داریم.
تلاش این جوان در روستای فال تنها به پرورش بوقلمون ختم نمی شود و در کنار آن به پدربزرگ خود که عمرش را پای آباد کردن مزرعه گذاشته است، کمک میکند و اکنون انواع محصولات در آن به ثمر میرسد. او به همراه پدربزرگش سالانه 3 تن زرشک، سه کیلوگرم زعفران خشک و 6 تن عناب تولید میکنند.
پرداخت تسهیلات 50 میلیون تومانی برای اشتغال روستایی
«رضا سلم آبادی» مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی نیز در این بازدید اشتغال را از اولویتهای مهم امسال عنوان میکند و میگوید: سال قبل 52 میلیارد تومان به دو هزار و 800 طرح اشتغال مددجویان این نهاد پرداخت شد اما امسال با افزایش میزان تسهیلات اشتغال سرانه پرداختی 20 میلیون تومان در سال گذشته به 50 میلیون تومان افزایش یافته است.
وی می افزاید: تلاش برای استخدام مددجویان مستعد توسط کارفرمایان و صاحبان کسبوکارهای ثابت از دیگر برنامههای مهم این نهاد است و برای تحقق آن تسهیلات و بسته های تشویقی ویژه ای در نظر گرفته شده است.
سلم آبادی بیان میکند: در چهار شهرستان مرزی و محروم خراسان جنوبی اگر نیرویی مشغول بکار شود علاوه بر 50 میلیون تومان تسهیلات کارفرمایی امکان این نیز وجود دارد که دو سال 100 درصد سهم بیمه کارفرما را امداد پرداخت کند.
امروزه بیش از هر چیزی کشور به تولیدکنندگان و افرادی نیاز دارد که بتواند مسیر اقتصاد کشور را در راه روشن و درست قرار دهند. بدون شک علی عربی یکی از میلیونها جوان ایرانی است که با درک اهمیت کار تولیدی و اتکا به توانمندیهای خود وارد عرصه تولید شده ولی این به معنای این است که مسئولین نیز باید نقش خود را در این امر نادیده نگیرند.
.
نظر شما