تقویت کرامت انسانی رسالت مشترک مسلمانان و مسیحیان است

کاردینال «میگل آنجل آیوسو گیسو» در یازدهمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و كليسای واتيكان تأکید کرد: تقویت کرامت و ارزش‌های انسانی رسالت مشترک مسلمانان و مسیحیان است.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو، در سخنرانی خود در یازدهمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و كليسای واتيكان که (20 و 21 آبان‌ماه) در محل این سازمان برگزار می‌شود، گفت: ما یک تاریخ طولانی با هم داریم که امروز احساس می‌کنم مجدد به آغوش دوستانم برگشتم تا دوباره گفت‌وگوها را آغاز کنیم.

 

ریيس شورای پاپی گفت‌وگوی اديان واتيكان تأكيد كرد: قدمت گفت‌وگوهای ايران و شورای پاپی گفت‌و‌گوی اديان واتيكان بيش از دو دهه است و چنين گفت‌و‌گوهايی برای درک بيشتر يكديگر و آگاهی بيشتر نسبت به هم برگزار می‌شود. بار دیگر باید خداوند متعال را شاکر باشیم که ما را دورهم جمع کرده و فرصت داده تا جهان زخمی خود را درمان کنیم.

 

کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو ادامه داد: در گفت‌و‌گوهای سال ۲۰۰۸ ديدگاه‌های يكديگر را درباره عقل و ايمان بررسی كرديم و متوجه شديم بايد تفاوت‌ها را بپذيريم و به سمت مشتركات برويم. در ۲۰۱۶ ميلادي هم صحبت از خشونت و افراطی‌گری از ديدگاه اديان بود و ما اين مسئله را از نگاه اديان و مذاهب مختلف به ويژه مذهب شيعه بررسی كرديم.

 

وي افزود: اكنون در ۲۰۱۹ گردهم آمده‌ايم تا مأموريت خود برای خدمت به جامعه را بررسي كنيم و جهان امروز و چنين گفت‌و‌گوهايی منعكس كننده تكثر در دين است و از ما می خواهد هويت خود را داشته باشيم و در عين حال با يكديگر تعامل كنيم.

 

ریيس شورای پاپی گفت‌وگوی اديان واتيكان ادامه داد: این گفت‌وگوها زمینه لازم را مهیا می‌کند تا با تفکر و دیدگاه یکدیگر آشنا شویم و تفاوت‌ها را بشناسیم. این تفاوت‌ها نشانگر آن است که با هم برادریم.

 

وي با اشاره به امضای سند برادری انساني در ابوظبی از سوی پاپ فرانسيس رهبر كاتوليک‌های جهان و علمای مسلمان(شيخ الازهر) گفت: اين سند با هدف برادری انسانی برای تحقق صلح امضا شد و جامعه را به بازگشت به برادری دعوت می‌كند. بخشي از اين سند به گفت‌وگو و همكاری با افراد برای تحقق خير و مصلحت در جامعه اشاره دارد.

 

كاردينال آيوسو گيسو با بيان اين كه در جهان امروز به خدا توجه نمی‌شود و برخی از نام خدا سوء استفاده می‌كنند، گفت: معتقدين و مؤمنان تعهدی مشترک برای صلح، عدالت، كرامت انسانی و حفظ محيط زيست دارند و معتقدين واقعی گواه و شاهدی بر فضيلت‌ها هستند و همين می‌تواند به تحقق جامعه عادلانه كمک كند.

 

وی تأكيد كرد: ما مسلمانان و مسيحيان بايد به جامعه خدمت كرده و بدانيم چگونه با اديان به جامعه كمک و تلاش كنيم همان طور كه پاپ گفته است خود را بشناسيم. ما هم اكنون می‌گوييم چگونه ديگران را بشناسيم و اين به ما كمک می‌كند كه به جامعه خدمت كنيم.

 

ریيس شورای پاپی گفت‌وگوی اديان واتيكان بر دستاوردهای ده دور گفت‌وگوی قبلی ایران و واتیکان تأکید کرد و یادآور شد: محتوای این گفت‌وگوها می‌تواند شفابخش درد‌های بشر باشد.

 

مونسینیور خالد عکاشه، رییس بخش اسلام این شورا هم در این مراسم، گفت: ما با گفت‌وگو به مودت، دوستی و برادری دست می‌یابیم. این نیاز احساس می‌شود که بشر در کنار هم قرار بگیرند و بر مبنای احترام و دوستی گفت‌وگو کنند.

 

بنابر اعلام این خبر، سابقه گفت‌وگوهای دينی بين جمهوری اسلامی ایران و واتیکان به اولین گفت‌وگوی مركز گفت‌وگوی اديان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفت‌وگوی اديان واتيكان در سال 1373 باز می‌گردد كه اولين نشست در تهران برگزار و تاكنون 10 دور از گفت‌وگوها به صورت دو سالانه يك نوبت در رُم و يك نوبت در تهران برگزار شده است.

 

کد خبر 853091

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha