در شادکامی های اجتماعی نتوانسته ایم فرصت های مناسبی ایجاد کنیم

صالحی در نشست با اعضای ستاد عالی جشن های بهار مهربانی با تاکید بر اینکه راه انداری ستاد عالی جشن های مذهبی، ملی و انقلابی ضروری است، گفت: در شادکامی های اجتماعی نتوانسته ایم فرصت های مناسبی ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سیدعباس صالحی» با تاکید بر این مطلب افزود: در حوزه سوگ و مصائب در طول سال برنامه های مختلف با موضوعات ریشه دار داریم که باید در جشن ها و شادکامی ها نیز بتوانیم سنتی را ایجاد کنیم تا آیین های شادی و سرور به اندازه آیین های سوگ اهمیت پیدا کند.

 

وی در عین حال تاکید کرد: بنابراین باید جشن ها و شادی های اجتماعی را جدی تر از گذشته بدانیم و آن را عمیق تر و متنوع تر کنیم و از این طریق در قالب حوزه های شرعی فرصت های فردی و اجتماعی بیشتری در زمینه هیجانات شادکامی به مردم بدهیم.

 

یلدا و مهرگان بخشی از هویت ملی ما است

صالحی ادامه داد: در طول سال فضای قابل توجهی از اعیاد مذهبی و ملی داریم که با پرداختن به آن ها می توان نشاط اجتماعی را افزایش داد. علاوه بر جشن های مذهبی و انقلابی باید به جشن های ملی مانند جشن یلدا و مهرگان که بخشی از هویت ملی کشور ما است فضا داد و به بازسازی در این زمینه پرداخت.

وی در عین حال تصریح کرد: اگر به امید و نشاط اجتماعی فکر می کنیم باید دریچه های تنفس اجتماعی را هم بیشتر کنیم و اینگونه مناسبت ها فرصت های خوبی را برای مردم، نظام و انقلاب ایجاد می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تاکید کرد: فضای خیابانی و اجتماعی کشور باید بیشتر با شادی مواجه شود. جامعه ایرانی یک جامعه طناز است ولی این طنازی در درون است که باید به گونه ای عمل کنیم که این شادی ها در بیرون هم تجلی پیدا کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: فرصت های زیادی داریم که با تراکم سازی و زمان آن می توانیم جلوه های بروز و ظهور نشاط اجتماعی را داشته باشیم.

در ابتدای این نشست «محمدمهدی احمدی» مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد جشن های بهار مهربانی گزارشی از مجموعه اقدامات این ستاد ارائه کرد.

وی گفت: در جلسه ای که هفته گذشته برگزار شد برنامه های اجرایی هفته وحدت و جشن های بهار مهربانی در تهران و سایر استان ها و شهرهای کشور مطرح و وظایف هر نهاد هم تبیین شد.

در ادامه هر یک از اعضای حاضر گزارشی از مجموعه اقدامات و برنامه های در دست اجرای سازمان خود در جشن های بهار مهربانی ارائه کردند.

«فاطمیان پور» نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: ۲۲ عنوان برنامه در این هفته از سوی این سازمان تدارک دیده شده که با هشتگ بهار مهربانی و من محمد (ص) را دوست دارم دنبال می شود.

وی افزود: اجرای سرود دانش آموزی، گذر مهربانی در ۱۴ نقطه شهر تهران و ارائه خدمات رایگان به مردم مانند موکب ها در این گذرها، نورافشانی در ۹ نقطه از شهر تهران، ۴ کتابگرد هدد با موضوع پیامبر (ص) و ... از جمله برنامه ای این سازمان برای جشن های بهار مهربانی است.

در ادامه «سیدعبدالحمید احمدی» معاون وزارت ورزش و جوانان گفت: مجموعه ای از برنامه ها را برای برگزاری در جشن های بهار مهربانی پیش بینی کرده ایم که از آن جمله با  فدراسیون ورزش های زورخانه ای، ورزش های همگانی و ... هماهنگ شده ایم که برنامه ایی را در این حوزه اجرا کنند.

وی افزود: مشارکت عمومی و مردمی در قالب پیاده روی های خانوادگی و برنامه های عمومی از دیگر برنامه هایی است که برای این هفته پیش بینی شده است.

در بخش دیگری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم گفت: همه مراسم های ما در این هفته با رنگ و بوی بهار مهربانی برگزار خواهد شد.

وی در عین حال گفت: این وزارتخانه آمادگی هرگونه همکاری در جهت رفع نواقص و مشکلات برگزاری برنامه های این هفته از سوی سایر اعضای حاضر را دارد.

در ادامه «حمید قبادی» مشاور معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گزارشی از مجموعه اقدامات این معاونت در این هفته ارائه کرد.

وی گفت: در حال حاضر ۴ استان محور فعالیت های ما در این ایام است. از ابتدای ماه ربیع کارهای این حوزه آغاز و تا دو روز آینده هم ادامه دارد.

قبادی گفت: کرمان میزبان جشنواره موسیقی نواحی بود که شب گذشته به پایان رسید و در آن ۱۰ شهر و ۲۰ استان و ۴۰ گروه اقوام و مذاهب مختلف کشور حضور داشتند.

وی در عین حال تصریح کرد: حضور گروه های اهل سنت در این جشنواره اتفاق مبارکی بود که می توان از آن به عنوان نمونه وحدت در این ایام یاد کرد.

قبادی ادامه داد: در استان همدان برگزاری جشنواره تئاتر کودرک و نوجوان در حال برگزاری است که ۱۰ استان در آن مشارکت دارند و ۲۶ گروه حضور دارند و ۱۳۵ اجرا هم که تا فردا پایان می یابد، در آن انجام می شود.

وی افزود: امروز هم بیست و دومین جشنواره تئاتر مقاومت به میزبانی خوزستان پایان یافت و تا پایان آبان نیز ۲۰ عنوان کنسرت در تهران در ۳۱ سانس و در ۹ سالن اصلی با ۱۸ گروه موسیقیایی از ۱۸ تا ۲۴ آبان برگزار می کنیم و یک کنسرت بانوان نیز در تالار وحدت از جمله این برنامه ها است.

قبادی برگزاری ۴ عنوان نمایش خیابانی به عنوان رسول مهربانی با همکاری شهردای تهران و جشنواره جایزه مصطفی به میزبانی بنیاد رودکی را از دیگر برنامه های این معاونت برشمرد.

در بخش دیگری نماینده وزارت کشور هم گزارشی از مجموعه اقدامات و فعالیت های این وزارتخانه در ایام هفته وحدت و جشن های بهار مهربانی ارائه کرد.

در ادامه احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران گزارشی از اقدامات این اداره کل ارائه کرد و گفت: در این ایام ۵۰ برنامه را طراحی کرده ایم.

وی افزود: این برنامه های در قالب برنامه های فرهنگی، هنری و دینی طراحی شده اند و استقبال خوبی از آن ها شده است.

در بخش دیگری «نیکنام حسینی پور» مدیرعامل خانه کتاب گفت: یادمان بیست و هفتمین دوره هفته کتاب از جمله فعالیت های این هفته خانه کتاب است.

وی افزود: تکریم از نویسندگانی که با موضوع حضرت محمد (ص) آثاری را تولید کرده اند، طرح پاییزه کتاب و نشست های با موضوع کتب منتشر شده در حوزه پیامبر (ص) در خبرگزاری کتاب و ... از دیگر برنامه های این موسسه در این هفته است.

حسینی پور ادامه داد: کتاب هایی که درباره حضرت محمد (ص) از سال ۹۳ تاکنون منتشر شده بالغ بر هزار و ۳۱ عنوان چاپ اول در حوزه بزرگسال و ۲۳۹ عنوان در حوزه کودک است.

 

دو هزار و ۷۱۸ برنامه در قالب جشن های بهار مهربانی در کشور برگزار می شود

در ادامه «علی غیاثی» مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گزارشی از مجموعه اقدامات صورت گرفته در سراسر کشور ارائه کرد.

وی گفت: دو هزار و ۷۱۸ برنامه در قالب جشن های بهار مهربانی در سطح استان های سراسر کشور در این ایام برگزار می شود.

غیاثی ادامه داد: در این ایام ۲۳۴ برنامه موسبقی، ۳۳۰ برنامه محلی، ۹۵ برنامه پاپ، ۱۴۰ نمایشگاه کتاب، ۳۶ برنامه در حوزه عکس، ۴۲ برنامه هنرهای تجسمی، ۶۰ برنامه خوشنویسی در قالب فعالیت های زنده هنری و همچنین ۵۹ برنامه نقاشی، ۱۹ برنامه نگارگری، ۹ برنامه مجسمه سازیف ۵۵ برنامه جشن های غذا، ۱۰۸ برنامه بازی های بومی و محلی و ... از جمله این برنامه ها است.

در ادامه «طاهریان» معاون ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: در ایام جشن های بهار مهربانی کاروانی از قم آغاز شده و در حال حاضر در زاهدان است و قرار است بعد از آن به میرجاوه و زهک برود.

وی در عین حال افزود: در این کاروان ها جمعی از مبلغان روحانی نیز حضور دارند.

طاهری ادامه داد: اختتامیه جشنواره ملی قلم روستا در یکی از روستاهای سنندج، برگزاری جشن های بهار مهربانی از سوی کانون های با نام و القاب پیامبر (ص) به صورت ویژه و ... از دیگر برنامه های این ستاد است.

در بخش دیگری «قاسم پور» معاون اداره کل فرهنگی و هنری آموزش و پرورش گفت: جشنواره بین المللی فیلم رشد، جشنواره دانایی توانایی در حوزه کتاب و کتابخوانی، جشن های متنوع فرهنگی، هنری و تربیتی و ... از جمله برنامه های این وزارتخانه در این ایام است.

کد خبر 853538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha