به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد خبری سی وششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران؛ نشستهای روز دوم این جشنواره به دبیری «شهرام مکری» برگزار میشود. در نخستین نشست آموزشی این روز، «فرهاد فزونی» گفت: «حضور جوانان در هر عرصهای حس خوب را منتقل میکند، این حس چیزی جز حس امید نیست. در این جسله میخواهم درباره فرم و محتوا حرف بزنم. زمانی که در کلاسها و جلسات گرافیک درباره فرم و محتوا حرف میزنم، سراغ سینما میروم. طراحان گرافیک همیشه فکر میکنند همه چیز ایده است، اما میخواهم در این جلسه چنین تفکری را تغییر دهم.»
وی ادامه داد: «اگرفیلمسازهستید و بلدید فیلم بسازید، احتمال دارد در پس کسب تجربه ایدههای ذهنتان را به فیلم بسیار خوب تبدیل کنید. زمانی شما یک فیلم خوب ساختهاید که مخاطب را با خود همراه کرده باشید، در غیر این صورت مخاطب خواهد گفت که کارگردان، فلان ایده درخشان را نابود کرده است. در واقع میخواهم بگویم اگر ایده را پر وبال ندهیم، محتوا را خراب کردهایم.»
فزونی در این جلسه با تأکید بر اینکه ما بدون فرم نمیتوانیم مفهوم و محتوا را به مخاطب ارائه دهیم، بیان کرد: «در تمام عرصههای هنر اعم از تئاتر، سینما، تلویزیون و فیلم کوتاه این دو اصل ازهم جداییناپذیر هستند. در واقع ایدههای ماست که در عمق وجود آدمها نفوذ میکند. این که بعضی از ایدههای فیلم تبدیل به اثری درخشان میشود، بستگی به محتوا و امکانات و فضای رشد آن فیلم دارد. هر انسان این امکان را دارد که جهان متفاوتی خلق کند.»
این گرافیست توضیح داد: «بعضی اوقات یک سری از تصمیات انسان بر اساس فیلم و دنیای سینما شکل میگیرد. بنابراین یک فیلمساز میتواند یک جهان را تکان دهد. آرزو، ایمان و جهانبینی فیلمساز میتواند به ذهن مخاطب نفوذ کند؛ فرم و محتوام مانند نور و سایه است و زمانی که درباره محتوا حرف میزنیم، یعنی درباره هر چیزی حرف میزنیم که در جریان مسیر رشد یک اثر شکل میگیرد. تجربه به شما یاد نمیدهد که چه فیلمی بسازید، در واقع این را به شما یاد میدهد که چه فیلمی نسازید. همین امر در سینمای تجربی هم برای فیلمساز رخ میدهد.»
در ادامه این جلسه «تییام یابنده»؛ فیلمساز گفت: «در سینمای داستانی، شما با قصهگویی و درام سرکار دارید اما در سینمای تجربی یک کانسپت، محتوای این جریان است. عناصر در سینمای تجربی میتواند به شما یک کانسپت دهد. قواعد و قوانین راه ما را در تجربه کردن میبندد. در وهله اول باید فارغ از قواعد و قوانین مکتوب در عرصه فیلمسازی ایده را درک کنیم. درون هر فرد زاویه دید متفاوتی وجود دارد. در کلیت این را میتوانم بگویم که سینمای تجربی سینمای شکستن قواعد است.»
نظر شما