«آرش یلالی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در منطقه آزاد اروند اظهار کرد: شست و شوی دستها به خصوص بعد از سرفه كردن، عطسه كردن و دست زدن به بينی و دهان، پوشاندن دهان در زمان سرفه يا عطسه كردن و استفاده از دستمال كاغذی و معدوم سازی صحيح آن بعد از هر بار مصرف از جمله راهکارهای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا هستند.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان پرهيز از حضور در اماكن تجمعی و شلوغ در موقع بيماری، ماندن در منزل و پرهيز از تماس با ديگران در هنگام بيماری و استفاده از درمان طبی مناسب با نظر پزشک را از دیگر توصیههای لازم برای عدم ابتلا به بیماری آنفلانزا برشمرد.
وی افزود: بر اساس اطلاعات سامانه مراقبت سندرمیک تعداد بیماران مشکوک به آنفلوانزا مراقبت شده در محدوده فعالیت دانشکده علوم پزشکی آبادان از ابتدای مهرماه تاکنون ۷۲۰ نفر شبه آنفلوانزا و تعداد موارد مراقبت شده شدید تنفسی و بستری بیمارستانی که نمونهگیری آنفلوانزا از آنها تهیه شده، ۶۱ نفر بوده است.
یلالی تصریح کرد: اکنون با ورود به ماههای سرد سال ضرورت آموزش و بازآموزی نیروهای فنی و عملیاتی و عموم مردم با استفاده از روشهای غیر دارویی در حال انجام است.
وی به برخی از اقدامات انجام شده برای پیشگیری از آنفولانزا اشاره کرد و یادآور شد: برگزاری یک جلسه آموزشی ویژه توسط مدیران گروههای آموزشی برای ردههای آموزش (دانشجویان، متخصصان)، به خصوص افرادی که دوره آموزشی خود را در بیمارستان یا مراکز آموزشی در طی ماههای سرد سال میگذرانند و برگزاری جلسات و کارگاههای آموزشی تخصصی برای تمامی اساتید از جمله این اقدامات هستند.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان تاکید کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی برای پرسنل پزشکی و پرستاری و سایر ردههای ارائه خدمات در زمینه بیماریهای واگیر حاد تنفسی، آموزش و اطلاعرسانی به جمعیت دانشجویی تحت پوشش در زمینه راههای انتقال، گسترش، کنترل، پیشگیری از بیماریهای تنفسی حاد واگیر با تاکید بر بیماری آنفلوانزا نیز اجرایی خواهند شد.
به گفته یلالی، هماهنگی با سازمانها و دستگاههای اجرایی در زمینه برنامه ریزی و اجرای آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی عمومی، بکارگیری ظرفیت داوطلبان از جمله رابطان و سفیران سلامت محلات و استفاده از ظرفیت صدا و سیمای محلی و استانی و خبرگزاری ها نیز از اهم برنامههای در نظرگرفته شده در این فصل هستند.
نظر شما