به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایبنا، «محمدرضا فاروقی» لازمه تسهیل و توسعه تجارت کشور را برقراری تعرفه ترجیحی با کشورهای مختلف و استفاده از ارزهای ملی در این رابطه دانست و گفت: برای استفاده از ظرفیت خوب تجاری کشور لازم است تا رفتارهای حرفهای و متقابل را در تجارت بینالمللی بپذیریم و از شرایط تحریمی خارج شویم.
نایب رییس کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق بازرگانی با استقبال از عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا تصریح کرد: یکی از مزایای عضویت در اتحادیه اوراسیا این است که این اتحادیه میتواند به عنوان واسط بین ایران و سازمانهای اقتصادی بین المللی که در آن عضو نیستیم، مانند سازمان تجارت جهانی (WTO) عمل کند.
این فعال اقتصادی تصریح کرد که برای توسعه تجارت و افزایش صادرات لازم است تا با کشورهای هند و چین و همچنین برخی از بازارهای هدف در آفریقا و اروپا، تعرفه ترجیحی برقرار کنیم. فاروقی درباره چالشهای موجود در راه تجارت با اتحادیه اوراسیا گفت: گمرک ایران اعمال تعرفه ترجیحی ۳۸۰ قلم کالا برای تجارت با اوراسیا را ابلاغ کرده که قطعا منظور از آن واردات است، اما متاسفانه تعداد زیادی از کالاها در اولویت چهارم واردات قرار دارند.
وی افزود: قرار است تا سه سال آینده ایران به سمت تجارت آزاد و حذف تمامی تعرفهها با اوراسیا برود، اما با این شرایط امکان بهرهمندی از این شرایط بسیار سخت میشود. نایب رییس کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق بازرگانی اظهار داشت: قرار بود یکی از مزایای تجارت با اتحادیه اوراسیا استفاده از ارزهای ملی باشد، ولی با توجه به آئیننامههای موجود حتی امکان استفاده از ریال در تجارت با عراق و افغانستان نیز وجود ندارد و نمیتوان به ریال کالایی از این کشورها خرید یا به آنها فروخت.
فاروقی تصریح کرد: در صورت تداوم این روند و قرار داشتن بیشتر کالاها در اولویت چهارم واردات، این کشورها تصور میکنند ایران برای گذار از دوران تحریم به عضویت اتحادیه اوراسیا درآمده است.
این فعال بخش خصوصی گفت: اصول تجاری کشور باید بر مبنای شفافیت باشد. این در حالی است که ما خبر داریم کالایی برای ایران دارای تعرفه ۴۰ درصدی دارد و برای افغانستان تعرفه ۵ درصدی دارد. این کالا از ایران به افغانستان رفته و با تعویض اسناد به کشور ثالث صادر میشود./
نظر شما