به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «محمود حجتی» در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 27 آبان در پاسخ به سوال ولی نمکی نماینده مشکین شهر در مورد علت انتخاب و به کار گماردن افراد غیر متخصص در راس بنگاه های بزرگ اقتصادی که سبب ورشکستگی و واگذاری و این بنگاه ها به بخش خصوصی با قیمت پایین تر از قیمت واقعی شده است، گفت: آنچه اشاره می کنم دال بر این است که مدیریت دولتی در بنگاه های اقتصادی موفق بوده است من همچین ادعایی ندارم، نظام دولت و مجلس به همین دلیل به جمع بندی رسیدند که قانون اصل 44 را مصوب و ابلاغ کنند.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در فرایند اجرای قانون اصل 44 مشکلاتی وجود داشت و دولت در سال 88 مصوب کرد که شرکت کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی واگذار می شود و این شرکت از حوزه دولتی بودن و اداره توسط وزیر کشاورزی خارج شد و زیر نظر بخش خصوصی و وزیر اقتصاد رفت و از همین جا تزلزل مدیریتی ایجاد شد.
وی ادامه داد: در طول 10 سال گذشته مدام مغان را قصد داشتند واگذار کنند و متولی اصلی نیابت را به وزیر دیگری می دهد که آن را اداره کند تا زمان واگذاری شرکت فرا برسد. وزیری که نیابت دارد اختیار کامل برای حق سرمایه گذاری و حتی اخذ وام را ندارد این در حالی است که باید کسی که نیابت دارد اختیارات کامل را داشته باشد.
حجتی با اشاره به تعلل در واگذاری این شرکت گفت: باید هرچه سریع تر تکلیف این شرکت روشن می شد. اگر قرار بود به بخش عمومی واگذار شود، واگذر شود و اگر نمی خواستند واگذار کنند آن را به دولت برگردانند که به عنوان شرکت دولتی آن را اداره کنیم نهایتا این واگذاری با تاخیر زیاد انجام شد و علیرغم همه محدودیت هایی که بود تجهیزاتی نظیر تراکتور و تجهیز چند هزار هکتار به آبیاری نوین انجام شد.
وی با تاکید بر اینکه تعداد دام های شرکت از یازده هزار به 14 هزار راس رسید، گفت: میزان کل تولیدات شرکت دشت مغان در سال 92، 310 هزار تن بود این رقم در سال 96 به 410 هزار تن رسید و 33 درصد افزایش داشت البته دارایی های شرکت هم با سرمایه گذاری افزایش یافت.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: ارزیابی ما این است که وضعیت شرکت دشت مغان در حال حاضر بهتر از آن است که در اختیار ما بود و ده ها میلیارد تومان در آنجا سرمایه گذاری شده است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ما همچنین معتقدیم وقتی شرکت در اختیار دولت باشد، سود بیشتری می دهد و قایل به این هستیم. وقتی بنده وزیر شدم رایزنی ها را با بخش خصوصی داشتم که هرچه سریع تر واگذاری انجام شود. این کار دو و نیم الی سه سال طول کشید، شرکت در ابتدا زیان ده بود ولی ما زیان آن را کمتر کردیم.
وی در مورد مدیر این شرکت گفت: وقتی در آستانه واگذاری بود ما آقای کورپیغمبر را که عضو هیئت مدیره شرکت، 25 سال سابقه کار و فوق مدیریت جهاد کشاورزی داشت در راس شرکت قرار دادیم البته وی هیچ گونه سابقه بنگاه داری نداشت ولی تجربه کافی برای اداره شرکت را داشت و همه تلاش مان را انجام دادیم تا واگذاری هرچه سریع تر انجام شود که این کار اتفاق افتاد./
نظر شما