به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «احمد رجب پور» دبیر سی و یکمین دوره جشنواره استانی تئاتر آذربایجان شرقی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: این جشنواره از امروز، 27 آبان ماه در تبریز آغاز میشود که امیدواریم نتایج مطلوبی داشته و بتوانیم از آن استفاده کنیم.
دبیر سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر آذربایجان شرقی افزود: امسال و طبق هماهنگی که با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان داشتیم، مرحله اول جشنواره ابتدا در 5 منطقه استان برگزار شد که گروه های برگزیده در مرحله نهایی راه یافتند.
وی با اشاره به اینکه مرحله نهایی جشنواره با رقابت 13 گروه برگزیده استان در تبریز از امروز آغاز میشود، گفت: ممکن است جشنواره منطقهای معایبی داشته باشد، اما این امر موجب شده شاهد رشد و شکوفایی تئاتر در شهرستانهای مختلف باشیم.
رجب پور در رابطه با سالنهای اجرای آثار راهیافته به این جشنواره خاطرنشان کرد: با توجه به مرمت و بازسازی در تئاتر شهر تبریز، مجبور به استفاده از یک سالن این محل هشتیم. مجتمع فرهنگی و هنری 29 بهمن نیز مورد استفاده قرار میگیرد اما با توجه کمبود سالن، 2 نمایش نیز در هنرستان میرک و حوزه هنری روی صحنه میروند.
وی در رابطه با روند تکمیل پروژه بهسازی ساختمان تئاتر شهر تبریز گفت: مستحکم سازی بنای تئاتر شهر به پایان رسیده و مشکلی از این بابت وجود ندارد. طراحی داخلی آن نیز به اتمام رسیده و طبق پیگیریها سعی میکنیم نهایتاً تا 7 فروردین سال آینده روز جهانی تئاتر آماده شده و با 4 سالن مناسب در خدمت علاقهمندان به هنر باشیم.
رجب پور در رابطه با برنامههای آموزشی انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی در شهرستانهای این استان اظهار داشت: امسال در هشترود، چاراویماق و شبستر دورههای آموزشی برگزار کرده و نتایج آن را هم دیدیم. قطعاً این آموزشها ادامه خواهد داشت.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی ضمن انتقاد از بیتوجهی مسؤولان و متولیان فرهنگی تبریز به موضوع تئاتر خاطرنشان کرد: جایگاه هنر، تئاتر و مسائل فرهنگی متأسفانه چندان قابل توجه نیست. ما جشنواره تئاتر رضوی را برگزار کردیم که با توجه موضوع و عظمت آن، باید اهمیت ویژهای برای این جشنواره قائل میشدند.
وی افزود: نمیدانم هزینههایی که برای فرهنگ شهر انجام میشود، کجا میرود؟ مشخص نیست چه کسانی از آنها بهره میبرند. جایگاه هنر شناخته شده نیست. انجمن هنرهای نمایشی و انجمنهای مختلفی داریم که میتوانند در این راستا فعالیت کنند.
رجب پور گفت: همه ما از جیب خودمان هزینه میکنیم، چرا مسئولان ما تلاش نمیکنند که دست هنرمندان را بگیرند. آیا فقط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه مسئول است؟ چرا استاندار یا دیگر مسئولان به تماشای تئاتر نمیروند؟ میگوییم مردم افسرده هستند اما چرا تلاش نمیکنیم فکر و هنر را در جامعه رشد دهیم.
نظر شما