مشارکت ۲۶ هزار دانش آموز هرمزگانی در طرح ملی نجات آب/«داناب»، تلاشی برای فرهنگ سازی مدیریت مصرف آب

داناب، طرحی ملی برای فرهنگ سازی مدیریت مصرف آب می باشد که در سال تحصیلی جدید، ۲۶ هزار دانش آموز مدارس استان هرمزگان را تحت پوشش قرار داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، وقوع خشکسالی های مستمر در دو دهه گذشته موجب شد تا متولیان بخش آب برای گذر از این مرحله چاره اندیشی کنند که در همین رابطه طرح ملی دانش آموزی نجات آب(داناب) با هدف فرهنگ سازی مدیریت مصرف و صرفه جویی از سال 90 کلید خورد.

 

پس از هشت سال از آغاز طرح داناب به همت شرکت سهامی آب منطقه ای و مشارکت آموزش و پرورش و جهاد دانشگاهی در سطح کشور و چهار دوره برگزاری آن در هرمزگان، نشست خبری متولیان این طرح در بندرعباس برگزار شد.

 

طرح ملی نجات آب دو هدف کوتاه مدت « افزایش دانش و آگاهی دانش آموزان در رابطه با وضعیت منابع آبی کشور و ضرورت مدیریت مصرف و صرفه جویی » و درازمدت « مصرف بهینه آب تبدیل به فرهنگ شود » را دنبال می کند.

 

کتاب هایی در قالب این طرح طراحی و چاپ شده است که شامل تصاویر و نمودارهایی است که مربوط به وضعیت منابع آبی، آثار خشکسالی و مدیریت مصرف بهینه آب است.

 

طی چهار دوره اجرای طرح بین 50 تا 70 هزار دانش آموز هرمزگانی با چالش های بخش آب و نحوه مدیریت مصرف و صرفه جویی آب آشنا شده اند.

 

« موسی دادی زاده سرخایی »، مدیرکل آموزش وپرورش هرمزگان در این نشست گفت: ۲۶ هزار دانش آموز پایه هفتم، هشتم، نهم ویازدهم شش منطقه در استان طی سال تحصیلی جدید تحت پوشش طرح ملی نجات آب قرار دارند.

 

وی با بیان اینکه طرح ملی نجات آب(داناب) با مشارکت هزار و۴۷۰ ناجی در سطح مدارس هرمزگان آغاز شده است، افزود: از هر مدرسه سه نفر به عنوان ناجی در نظر گرفته می شود.

 

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان ادامه داد: ۶۸۹ مدرسه شامل ۴۹۰ مدرسه متوسطه اول و ۱۹۹ مدرسه متوسطه دوم استان مجری طرح ملی دانش آموزی نجات آب هستند.

 

وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی به‌عنوان مشاور طرح، برای ارائه آموزش‌ها به دانش آموزان کتابچه‌ها وجزوه‌هایی را برمبنای ساحت‌های آموزشی و باموضوع آب تهیه و دراختیاراین قشر قرار می دهد، عنوان کرد: طراحی کتاب‌ها بیشتر به صورت شکل ونمودار بوده تا دانش‌آموزان به این سمت ترغیب شوند.

 

« سهیل دادخواه »، رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان نیز با بیان اینکه اقلام آموزشی برای شروع دوره پنجم طرح ملی دانش آموزی نجات آب (داناب) درپایه های هفتم تا یازدهم آماده شده است، گفت: آیین افتتاحیه این طرح تا حدود ۲ هفته آینده با حضور استاندار هرمزگان برگزار می‌شود.

 

وی با ذکر این نکته که نشست های آموزشی توجیهی ویژه معلمان نیز در راستای اجرای هرچه بهتر طرح داناب برگزارشده است، افزود: جشنواره‌های ادبی، نقاشی، عکس و فیلم و هرچیزی که دانش آموزان را نسبت به مساله حیاتی آب حساس کند نیز پیش بینی شده که در آینده برگزارمی‌شود و از آثار برتر تجلیل و در موزه آب منطقه‌ای نگهداری خواهد شد.

 

رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان به تشریح فعالیت های این مرکز در رابطه با چالش های بخش آب در استان پرداخت و خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی استان از سال ۸۵ مرکز خدمات تخصصی آب و انرژی را راه اندازی کرد و در زمینه تولید آب از رطوبت هوا طرح هایی را در دست اجرا دارد.

 

وی با اشاره به اینکه ظرفیت جهاددانشگاهی در کارهای تسهیل‌گری زیاد است واین امر کمک می‌کند تا به یاری دستگاه‌های اجرایی در زمینه علمی  وپژوهشی بشتابد، عنوان کرد: داناب یکی از این طرح هاست که جهاد به همکاری آموزش و پرورش به کمک آب منطقه ای شتافته است.

 

« جمشید عیدانی »، معاون حفاظت و بهره برداری منابع آبی آب منطقه‌ای هرمزگان نیز با بیان اینکه ۹۵ درصد آب مصرفی هرمزگان در بخش کشاورزی، سه درصد در بخش شرب و بهداشت و ۲ درصد نیز در بخش صنعت مصرف می‌شود، گفت: هدف اصلی اجرای طرح ملی داناب، فرهنگ سازی برای صرفه جویی در بخش کشاورزی است.

 

وی از موظف بودن دستگاه های اجرایی برای اجرای برنامه هایی در جهت ارتقا دانش آبی جامعه به عنوان یکی از سیاست های اصلاح الگوی مصرف نام برد و اضافه کرد: بهترین گزینه برای بالا بردن آگاهی جامعه در رابطه با چالش و مدیریت مصرف آب دانش‌آموزان هستند که می‌توانند اطلاعاتی را که آموخته‌اند، در اختیار خانواده و جامعه قراردهند.

 

طرح ملی نجات آب(داناب) طی دو دوره از سال 90 تا 94 در مدارس استان هرمزگان برگزار شده است و افزایش دانش و آگاهی دانش آموزان، معلمان و به تبع آنان والدین دانش آموزان نسبت به آثار زیانبار خشکسالی، چالش های بخش آب و مدیریت مصرف را در پی داشته است.

 

اجرای این طرح در کوتاه مدت موجب تبدیل دانش و آگاهی دانش آموزان به عادت شده و در دراز مدت نیز این عادت به فرهنگ تبدیل خواهد شد.

 

 

 

 

 

کد خبر 855829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha