به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان ایمان محمدآبادی در جلسه رونمایی از پوستر " رفسنجان ششمین دوره پایتخت کتاب ایران " در محل فرهنگسرای رسانه رفسنجان بیان کرد: امسال سومین سال است که رفسنجان پا به عرصه رقابت پایتخت کتاب ایران گذاشته و همه نهادها این طرح را در حوزه های سخت افزاری و نرم افزاری حمایت می کنند تا بهترین رتبه را به دست آورد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان تصریح کرد: با گسترش تکنولوژی، فضای مجازی و اینترنت ، آنچه که ضربه خورد رسانه های مکتوب بود نشریات فیزیکی دچار افت مخاطب شده و برخی نیز به تعطیلی کشیده شدند از طرفی حمایت ها از نشریات مکتوب کمتر شد و اقبال مردم به سمت استفاده از فضای مجازی بیشتر شد که این یک چالش بود.
وی با اشاره به اینکه قرار نیست جبهه کتاب را به نفع فضای مجازی خالی کنیم؛ افزود: باید همیشه آمادگی لازم را داشته باشیم لذا چند روز اخیر که اینترنت قطع بود مردم به درستی نمی توانستند اخبار و اطلاعات را مثل گذشته از فضای مجازی کسب کنند این نکته ای است که جا دارد اصحاب رسانه به آن توجه کنند که چگونه در زمانی که اتفاقی می افتد ارتباط با جامعه را حفظ کنند.
محمدآبادی با بیان اینکه امسال مردم رفسنجان نسبت به 3 سال اخیر کتابخوان تر شدند؛ بیان کرد: بحث پایتخت کتاب ایران بهانه ای است تا انگیزه کتابخوانی را در مسئولین و مردم افزایش دهیم؛ کسب عنوان پایتخت کتاب ایران افتخار و مایه مباهات مردم یک شهر است در 5 دوره گذشته از 5 شهری که به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شدند در ورودی های 4 شهر تابلوی " به پایتخت کتاب ایران خوش آمدید " نصب شده بود و این از نظر مسافرانی که به آن شهر وارد می شوند به این معنی است که در جامعه فرهیخته و کتابخوان حضور پیدا خواهند کرد.
وی به حوزه فعالیت های کتابخوانی در رفسنجان اشاره کرد و گفت: تا الان در رفسنجان توانستیم به بیش از 50 درصد از اهدافی که پایتختی کتاب را دنبال می کند برسیم، فعالیت های کتابخوانی بهتر از سال های قبل شده و مردم قسمتی از زندگی و وقت خود را به مطالعه و کسب اطلاعات از کتاب، فضای مجازی و تکنولوژی اختصاص دادند.
رییس ارشاد رفسنجان ادامه داد: باشگاه های کتابخوانی و گردهمایی کتابخوانی به ویژه در حوزه کودک و نوجوان فعالیت هایی دارند و فعالیت های فرهنگی ما به کافه ها رسیده و در رفسنجان در حال حاضر 7 محفل و انجمن شعری فعالیت دارند ضمن اینکه در حوزه ادبیات داستانی نیز سال هاست که فعالیت هایی انجام می شود.
وی ادامه داد: مطالعه صرفا'' کتاب به دست گرفتن نیست و باید بدانیم که مطالعه معنای گسترده تری از کتابخوانی دارد به طوری که تماشای یک فیلم خوب می تواند یک مطالعه باشد به شرط اینکه فقط به عنوان سرگرمی آن را تماشا نکنیم بلکه با تماشای آن سطح اطلاعات را افزایش دهیم.
محمدآبادی با اشاره به اینکه فعالیت های فرهنگی می تواند سرانه مطالعه را افزایش دهد، گفت: در رفسنجان هفته ای دو مرتبه برنامه نمایش نامه خوانی اجرا می شود و در این برنامه یک کتاب برای علاقمندان مطالعه و تجزیه و تحلیل می شود، لذا فعالیت های فرهنگی هنری علاوه بر افزایش سطح مطالعه و دریافت اطلاعات با هدف تجزیه و تحلیل اتفاقات پیرامون در بخش های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، ورزشی و ... دنبال و اجرا می شود.
وی بیان کرد: در حوزه فعالیت های فرهنگی و هنری یکی از مهمترین کارهایی که انجام شد، گرفتن انحصارِ فعالیت های فرهنگی هنری از عده ای خاص است؛ گام دوم برداشتن انحصار از حیطه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در رفسنجان شیوه ابتکاری در حال اجرا داریم تحت عنوان" حمایت، هدایت و نظارت" که در این راستا افراد حقیقی و حقوقی توانمند در حوزه فرهنگی و هنری اگر موسسه ای راه اندازی کنند و در راستای سیاست های نظام و دولت فعالیت های اصولی فرهنگی و هنری انجام دهند هم حمایت می شوند و ضمن اینکه به سمت تعالی و تکامل هدایت می شوند بر آنها نظارت هم می شود و این یعنی فرهنگ را از چارچوب اداره ارشاد خارج کردن و به دست مردم در کوچه ها و خیابان ها حتی در منازل رساندن که یکی از اهداف فعالیت های پایتخت کتاب ایران است.
وی خاطرنشان کرد: در دو دوره قبل 150 شهر در نامزدی پایتخت کتاب ایران شرکت کردند و رفسنجان جزو 20 شهر نامزدی پایتخت کتاب ایران بود و امسال با کمک شهرداری و موسسه پرسشگرانه فعالیت های فرهنگی هنری در رفسنجان را انجام خواهیم داد تا به انتخاب رفسنجان به عنوان پایتخت کتاب ایران منجر شود.
محمدآبادی خاطرنشان کرد: پرونده کتابخوانی رفسنجان تا پایان امسال گردآوری و به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان ارسال خواهد شد.
نظر شما